Vart är solen?

regnet fortsätter att ösa ner, det tar aldrig slut. Inte en stråle solsken över gysinge idag heller, man blir så trött av detta grå väder. Jag vill ha sol och sommar. Människor vill ju inte ta sig ut i dett rusk väder, det känns bättre att kura ner sig i soffa med en filt och slå på en film. Inte många kottar som rös sig runt i gysinge när renget piskar ner, så nu hoppas vi bara på fin väder och många kottar i rörelse:).

I går va ju Arbetarbladet här och gjorde en interjuv, så idag fick vi vara i tidningen. Som vanligt lyckas man se helt drågad ut på bilden, precis som man lyckades se ut i frulura. Det är väl bara att inse att det är så man ser ut kanske;). 

Nu måste jag nog kila ut och fixa till restaurangen innan vi öppnar och hoppas på att det är mycket folk ute och åker.

/ Miranda


 



Generationsskifte på Gysinge Bruk

GYSINGE Generationsskiftet i Gysinge är nu ett faktum. Legenden Inge Lindgren lämnade i går över värdshusnycklarna till Miranda Östblom, 20, och Rickard Forsling, 21.
Samtidigt presenterades en 30-miljonerssatsning som ska få bruket att växa med nya entreprenörer och fler gäster.
- Uppgiften vi har framför oss är att skapa nya upplevelser, säger ägaren Ulf Berghäll.

Relaterat

nya vindar. Miranda Östblom och Rickard Forsling tar nu över driften av Gysinge Wärdshus när Inge Lindgren drar sig tillbaka efter 34 år. "Det känns bara skönt att få lämna över till unga, kreativa människor", sade "Gys-Inge" när han i går symboliskt lämnade ifrån sig nycklarna.
Fotograf:
Bernd B ttner

Gysinge Bruk är sedan ett par månader tillbaka privatägt. Arbetet med upprustning och utbyggnad är redan i full gång. Nya hyresgäster är också på plats i värdshuset som under de senaste 34 åren drivits av kocklegenden Inge Lindgren.

- Vi räknar med att det blir ett femårsprojekt med investeringar på cirka 30 miljoner kronor, säger Ulf Berghäll när han nu berättar om utbyggnadsplanerna.

Måste rusta och bygga ut

Värdshuset från 1784, som blev tämligen eftersatt under de sista åren i kommunens ägo, ska nu rustas och byggas ut med ytterligare 30-40 hotellrum, en ny restaurangflygel och nya konferenslokaler.

Renoveringen ska ske i takt med att de nya hyresgästerna bygger upp sin verksamhet.

Sju magasinsbyggnader som på senare tid mest använts som förråd ska också totalrustas, förses med fönster ut mot bruksgatorna och sedan hyras ut till hantverkare, konstnärer eller andra lokala entreprenörer.

Spa ska locka

Konstahall, spa och it-kafé är ytterligare inslag i den nya ägarens tankar om hur Gysinge Bruk ska utvecklas och locka fler besökare.

- Vi ska skapa nya upplevelser utan att förstöra bruksmiljön, säger 65-åringen från Värmdö som hann avveckla sin tidigare affärsverksamhet i god tid före konjunkturraset och som nu alltså väljer att investera pengarna i Gysinge.

Välkänd bruksfogde

Det dagliga arbetet inom "vita bruket" leds av lokale Sandvikenkändisen Gunnar Fahlander, tidigare ordförande i Sandvikens IF, som fått titeln bruksfogde.

- En stor och fascinerande uppgift, säger han om sitt nya jobb.

Nyckelpersoner

Andra nyckelpersoner vid omstarten i Gysinge är unga krögarparet Miranda Östblom och Rickard Forsling, som i går symboliskt tog över nycklarna till värdshuset efter Inge Lindgren.

Med uppbackning av föräldrar med egna företag satsar de på att förnya utbudet och föryngra kundkretsen.

- En riktig utmaning. Men att starta mitt i en lågkonjunktur behöver inte vara fel. Då hinner vi jobba oss in i det, säger nya Gysingekrögarna.

Inge Lindgren ska i fortsättningen ägna sig åt - mat.

Han har en ny kokbok på gång och smakuppdrag på restauranger i bland annat Italien inprickade i kalendern.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0