SOL




Bloggandet

Mitt bloggande står still för stunden, återkommer när jag känner mig på fötter igen!




Tungt...

Hela hedesunda stod still i går känndes det som, det var ett mörker över hela samhället. Det är tungt riktigt tungt, man vill inte innse att olyckan är skedd, det känns som att det bara kan hända på film, men nu är det verklighet.

R.I.P Klas Wallner

Anna min faster, Peter & Fredrik kämpa på!

Vi tänker på er alla <3

Studenten

Grattis syster till studenten:)




BF3B







Fina syster!


Vart är solen?

regnet fortsätter att ösa ner, det tar aldrig slut. Inte en stråle solsken över gysinge idag heller, man blir så trött av detta grå väder. Jag vill ha sol och sommar. Människor vill ju inte ta sig ut i dett rusk väder, det känns bättre att kura ner sig i soffa med en filt och slå på en film. Inte många kottar som rös sig runt i gysinge när renget piskar ner, så nu hoppas vi bara på fin väder och många kottar i rörelse:).

I går va ju Arbetarbladet här och gjorde en interjuv, så idag fick vi vara i tidningen. Som vanligt lyckas man se helt drågad ut på bilden, precis som man lyckades se ut i frulura. Det är väl bara att inse att det är så man ser ut kanske;). 

Nu måste jag nog kila ut och fixa till restaurangen innan vi öppnar och hoppas på att det är mycket folk ute och åker.

/ Miranda


 



Generationsskifte på Gysinge Bruk

GYSINGE Generationsskiftet i Gysinge är nu ett faktum. Legenden Inge Lindgren lämnade i går över värdshusnycklarna till Miranda Östblom, 20, och Rickard Forsling, 21.
Samtidigt presenterades en 30-miljonerssatsning som ska få bruket att växa med nya entreprenörer och fler gäster.
- Uppgiften vi har framför oss är att skapa nya upplevelser, säger ägaren Ulf Berghäll.

Relaterat

nya vindar. Miranda Östblom och Rickard Forsling tar nu över driften av Gysinge Wärdshus när Inge Lindgren drar sig tillbaka efter 34 år. "Det känns bara skönt att få lämna över till unga, kreativa människor", sade "Gys-Inge" när han i går symboliskt lämnade ifrån sig nycklarna.
Fotograf:
Bernd B ttner

Gysinge Bruk är sedan ett par månader tillbaka privatägt. Arbetet med upprustning och utbyggnad är redan i full gång. Nya hyresgäster är också på plats i värdshuset som under de senaste 34 åren drivits av kocklegenden Inge Lindgren.

- Vi räknar med att det blir ett femårsprojekt med investeringar på cirka 30 miljoner kronor, säger Ulf Berghäll när han nu berättar om utbyggnadsplanerna.

Måste rusta och bygga ut

Värdshuset från 1784, som blev tämligen eftersatt under de sista åren i kommunens ägo, ska nu rustas och byggas ut med ytterligare 30-40 hotellrum, en ny restaurangflygel och nya konferenslokaler.

Renoveringen ska ske i takt med att de nya hyresgästerna bygger upp sin verksamhet.

Sju magasinsbyggnader som på senare tid mest använts som förråd ska också totalrustas, förses med fönster ut mot bruksgatorna och sedan hyras ut till hantverkare, konstnärer eller andra lokala entreprenörer.

Spa ska locka

Konstahall, spa och it-kafé är ytterligare inslag i den nya ägarens tankar om hur Gysinge Bruk ska utvecklas och locka fler besökare.

- Vi ska skapa nya upplevelser utan att förstöra bruksmiljön, säger 65-åringen från Värmdö som hann avveckla sin tidigare affärsverksamhet i god tid före konjunkturraset och som nu alltså väljer att investera pengarna i Gysinge.

Välkänd bruksfogde

Det dagliga arbetet inom "vita bruket" leds av lokale Sandvikenkändisen Gunnar Fahlander, tidigare ordförande i Sandvikens IF, som fått titeln bruksfogde.

- En stor och fascinerande uppgift, säger han om sitt nya jobb.

Nyckelpersoner

Andra nyckelpersoner vid omstarten i Gysinge är unga krögarparet Miranda Östblom och Rickard Forsling, som i går symboliskt tog över nycklarna till värdshuset efter Inge Lindgren.

Med uppbackning av föräldrar med egna företag satsar de på att förnya utbudet och föryngra kundkretsen.

- En riktig utmaning. Men att starta mitt i en lågkonjunktur behöver inte vara fel. Då hinner vi jobba oss in i det, säger nya Gysingekrögarna.

Inge Lindgren ska i fortsättningen ägna sig åt - mat.

Han har en ny kokbok på gång och smakuppdrag på restauranger i bland annat Italien inprickade i kalendern.


WWW.GYSINGE.COM

Vår hemsida finns nu uppe,

www.gysinge.com

dålig uppdatering.

Har haft fullt upp, så har inte hunnit med någon uppdatering. men det kommer, nu måste jag hoppa i säng:)

Typiskt mig

Nu är vi hemkommna från häsen, mamsen bjöd på käk, korv m. stuvad makaroner att det kan vara så gott ibland:). Tvätta gjorde jag också, men glömsk som jag är glömde jag allt kvar där iaf, typiskt mig.

Vi åkte även förbi hos farmor och farfar, hjälpte farfar sätta ut en av sina motorcyckla på blocket, sen bjöds det på fika:). Mysigt.

Nu ska ja hoppa ner i sängen så man är pigg i morgon bitti, hoppas solen skiner i morgon.

Får väl säga grattis lite så här innan till Angelica som tar studenten i morgon, underbart för dig:D. Grattis go!


God natt / M


Regn...

Usch, vilket väder. Regnet bara öser ner och det blåser som bara denn.. 

Bra lite folk i detta rusk väder faktiskt, vi får hoppas på mer till helgen. Nu sitter Richard och Inge på övervåningen och snackar lite . Inge är gullig och ställe upp och hjälper oss med allt han kan:). Jätte snällt verkligen, det uppskattar vi.  
Jag och Richard hade tänkt att vi skulle bege oss till häsen för att tvätta lite, det är väldigt välbehövligt nu kan jag säga. Vi har inte hunnit fixat någon tvättmaskin här ännu men det är ett MÅSTE nu snart.

Saknar alla mina gull inne i gävle !


/ Miranda







"Gysingedagen"

Dagen har flytit på bra, det kom en rusch under lunschen.. sen trappa det sakta men säkert av. Det har varit en hel del folk i rull i gysinge i dag iaf, "gysinge dagen" har håll pro i liv. Lill-babs tog sin kraksiga röst och drog några trudilutter.  Sen har vi hållt på pysslat med allt annat runt omkring. Städat och donat.

När vi var färdiga tog jag en promand till färnbo, gick till mormors grav. Jag drömmer så mycket om mormor nu förtiden så det känns bra att gå dit och "hälsa på". Jag vaknar på nätterna att jag ligger och grinar, usch det är jobbigt. Saknar mormor otroligt mycke.

/ M

Uppdaterar





Jo jag vet att jag är riktigt dålig på att uppdatera nu förtiden (sorry jenna;) ), men jag har så dåligt med tid. Det är till att jobba ständigt, men det  är roligt också. Hela helgen har det varit full fart, morsdag blev en hitt:). Då dukade vi upp för smörgås bord, det rull in bra med folk, men det hade ju kunnat varit mer men helt okej.

Det är så olika med folk från dag till dag, ena dagen rullar det på med folk och den andra står det still. Svårt att veta faktiskt. Men i morgon hoppas vi på mycket, det är ju "gysinge dagen", då slår pro påstort "lill-babs" kommer hit. Så d¨kan vi hoppas att det rullar in en del matgäster hos oss också.


Från det ena till det andra:

Ikväll åkte vi faktiskt en sväng till häsen , jag tog en promand med syster och Zlatan. Riktigt skönt faktiskt och välbehövligt, det blir ju inte så mycket motion nu förtiden annat än att sringa runt på serverings golvet som en iller.
Tittade tom på tv ikväll, despret:). Var längesen man titta på tv  nu, haha:P.


Nu får det nog bli sängen för mig, man måste ta vara på all sömn man kan få:)



God natt alla sköna/ M



En del av smörgås bordet i söndags "morsdag"




Vår hemsida: Gysinge.com

Hemsidan är inte färdig, det är på gång.
Men ni kan titta vad vi har som dagens för tillfället.


RSS 2.0