ULF BERGHÄLL; EN PÅSE SKIT!

Äntligen har artikeln kommit ut, nu kan äntligen folk läsa om vilken "typ" Ulf Berghäll som äger Gysinge bruk. Kanske får ni en liten inblick och förstår att alla har det tufft där ute med honom och kanke varför vi valde att sätta bolaget i konkurs än att fortsätta kämpa.  Vi vär länge inne på att fortsätta kämpa för Gysnge Wärdshus men tillslut orkade vi inte mera, vi kunde inte ha en fastighetsägare som kämpade emot sina hyresgäster från dag 1. Jag har lovat mina läsare att vår story ska komma ut om gysinge wärdshus och efter denna artikel ska jag lätta på mitt hjärta.

Ulf Berghäll fortsätter att lura många olika företag på närområdet så det gäller att se upp, gör inga affärer med denna man! 



LÄS ARTIKELN:


VARNAR. Gysinge Bruks Ulf Berghäll har förbrukat sitt förtroende i bygden. Han har satt i system att blåsa alla andra. Det hävdar de lokala företagarna Rolf Hellström, Mikael Hellström, Anders Josefsson och Karl Fernstrand, några av dem som förlorat pengar efter att ha gjort affärer med Berghäll.

VARNAR. Gysinge Bruks Ulf Berghäll har förbrukat sitt förtroende i bygden. Han har satt i system att blåsa alla andra. Det hävdar de lokala företagarna Rolf Hellström, Mikael Hellström, Anders Josefsson och Karl Fernstrand, några av dem som förlorat pengar efter att ha gjort affärer med Berghäll.

Företagare varnar för Gysinge Bruks ägare

GYSINGE

Han stormade in i Gysinge laddad med energi, idéer, bufflig charm och med 30 miljoner kronor som skulle investeras i 1600-talsbruket.
Sedan skar det sig med allt och alla.
Ulf Berghäll känner sig i dag sviken av Sandvikens kommun och hotar med stämning.
Svikna känner sig också ett stort antal lokala företagare som haft med Berghäll att göra och nu säger ”aldrig mer”.
– Han har satt i system att blåsa folk, hävdar företagarna som nu går ut tillsammans för att varna andra.

Framtiden för Gysinge Bruk är i dag ytterst oviss sedan köparen Ulf Berghäll själv gått ur styrelsen och meddelat kommunen att han inlett avveckling av sitt engagemang.

Med Arbetarbladet pratade inte Ulf Berghäll under en period efter det att han i en rubrik blev kallad för omstridd. När det under hösten började storma ordentligt kring Gysinge Bruk slutade han också prata med andra medier i Gästrikland.

Pratade med UNT

Däremot pratade Ulf Berghäll med Uppsala Nya Tidning.

– Jag känner mig trygg och tror mig om att kunna klämma till kommunen i en eventuell rättslig process, sade han i en artikel om det påstådda löftes­sveket om ytterligare fastighetsaffärer som föranledde Berghäll att erbjuda Sandvikens kommun att köpa tillbaka Gysinge Bruk i ett e-postbrev där han samtidigt meddelade att han nu inlett avvecklingen och hotade med att släcka ned området.

– Kanske litar jag för mycket på dem jag gör affärer med, funderade Berghäll i samma tidningsartikel.

Ett citat som får annars bistra lokala företagare som haft med Berghäll att göra att skratta.

– Han har satt i system att blåsa andra genom att inte betala räkningar, låta det gå till rättegång och sedan hoppas på en förlikning. De 30 miljonerna har vi inte sett någonting av, är deras gemensamma bild.

– Den här mannen har förbrukat sitt förtroende i den här regionen, säger Mikael Hellström, delägare till Mipo AB, ett schakt- och transportföretag som fortfarande väntar på betalning för snöröjningen från januari och framåt.

Liknande dyrköpta erfarenheter av Berghälls sätt att behandla affärskontakterna har Anders Josefsson, Österfärnebo El, Karl Fernstrand, Kalles Golv- och Byggservice, Rolf Hellström, engagerad i sönernas Mipo och styrelseordförande i Österfärnebo El, samt Anders Abrahamsson, Abrahamssons Rör.

”Blev lovade”

– Sandvikens kommun borde ha kollat upp vem de sålde Gysinge Bruk till. Det är jätteviktigt för hela bygden att bruket sköts på ett bra sätt. Så är inte fallet i dag, menar de.

Gävleföretagaren Bo Forsling var involverad i det familjeföretag som tidigare drev värdshuset som hyresgäster till Gysinge Bruk AB. Det slutade med konkurs.

– Vi blev lovade att driftkostnaderna skulle sänkas med 40 procent. I stället blev det dyrare. Bara elkostnaderna gick på 120 000 kronor i månaden. Det är synd och skam att bruket sköts så dåligt. Med en riktig fastighetsägare hade vi fått rejäl snurr på det, säger han.

Byggjätten Skanska låg länge hos Kronofogden med en stor fordran på Gysinge Bruk. Det slutade med förlikning. Även Skatteverket har betraktat Ulf Berghäll som en ovillig betalare. Därför kunde inte något av bolagen få alkoholtillstånd så länge som hans namn fanns med i styrelserna.

Ger samma bild

Arbetarbladet har pratat med flera andra företagare som ger samma bild av hur Gysinge Bruk sköter affärskontakterna men som av olika anledningar inte vill framträda med namn och bild

Det ville egentligen inte heller Anders Josefsson, Karl Fernstrand, Rolf Hellström, Mikael Hellström och Anders Abrahamsson. De tycker det är lite pinsamt att de varit godtrogna och blivit lurade.

– Jag har hållt på sedan 1965 och aldrig råkat ut för något liknande, säger Rolf Hellström.

Men då hände något som störde de lokala företagarna mer än deras egna förluster. När en 17-årig gymnasiestudent blev blåst på ett fult sätt bestämde de sig för att gå ut och varna andra.

Sofia Björk blev anlitad för att sjunga och spela piano på värdshuset under tre dagar i samband skördemarknaden i september. ”Dans till piano”, annonserade företaget om.

– Jag gjorde upp med restaurangchefen om ersättningen för de 18 timmar vi kommit överens om. Men några pengar har jag inte fått. Ulf Berghäll tog över och påstod att vi bara kommit överens om en timme fast de själva annonserat om tre dagar och alla sett mig sitta och spela där fredag, lördag och söndag. Nu svarar han inte ens på mina mejl, berättar Sofia.

En indikation på att det inte går så bra för värdshuset med hotell- och konferensverksamhet är att öppethållandet i restaurangen sedan en tid tillbaka är begränsat till fyra dagar i veckan.

Facket grep in

Några anställda har fått sluta. En uppsagd trotjänare fick rätt till sex månaders uppsägningslön först sedan facket gripit in. En annan har gjort upp i godo.

På Sandvikens kommun, som hotats med att bli dragna inför domstol, har man inte haft någon kontakt med Berghäll på två månader.

– Jag har inte hört ett ljud, säger tekniske chefen Mikael Reijer, den som Berghäll tidigare kommunicerat med om sitt missnöje.

– Men han har heller ingenting att komma med i en rättsprocess, menar Reijer.


Relaterat

Artikelbilder

IFRÅGASATT. Ulf Berghäll har väckt starka känslor ända sedan han tog över Gysinge Bruk av Sandvikens kommun. Den 66-årige affärsmannen från Värmdö är en ytterst kontroversiell person med starkt ifrågasatta affärsmetoder.

IFRÅGASATT. Ulf Berghäll har väckt starka känslor ända sedan han tog över Gysinge Bruk av Sandvikens kommun. Den 66-årige affärsmannen från Värmdö är en ytterst kontroversiell person med starkt ifrågasatta affärsmetoder.

LURAD. Sofia Björk, 17, spelade i tre dagar på värdshuset i samband med höstmarknaden. Ulf Berghäll var beredd att betala för en timme. Hittills har Sofia inte fått en krona. ”Jag hade hoppats på lite extra julpengar”, säger hon och känner sig grundlurad.

LURAD. Sofia Björk, 17, spelade i tre dagar på värdshuset i samband med höstmarknaden. Ulf Berghäll var beredd att betala för en timme. Hittills har Sofia inte fått en krona. ”Jag hade hoppats på lite extra julpengar”, säger hon och känner sig grundlurad.

Fakta

Gysinge Bruk

Ulf Berghäll köpte våren 2009 värdshuset med konferenshotell och restaurang samt övriga fastigheter inom ”vita bruket” av Sandvikens kommun.

När företaget som arrenderade Gysinge Wärdshus gick i konkurs tog han själv över driften av hotell- och restaurangrörelsen.

Verksamheten drivs i dag i två separata bolag: Gysinge Bruk AB som äger fastigheterna och Gysingebruk restaurang, hotell och konferens AB som driver hotell- och restaurangrörelsen.

I båda bolagen sitter numera Mattias Berghäll, son till Ulf Berghäll, som ensam ordinarie styrelseledamot.

Ulf Berghälls enda officiella roller är i dag som suppleant i Gysinge Bruks moderbolag Fas AB och som suppleant i Fas AB:s moderbolag Fas Holding AB.

Se också   (Vad Ulf säger i försvar)

Länkar
”De försöker sko sig”



Mats Jonsson 026-27 88 17 [email protected]


Det har inte funnits någon tid

I helgen har det inte funnits någon tid för bloggande, det har bara varit jobb och Mille på schemat även resten av veckan kommer det bli mycket jobb och självklart så fort jag är hemma står Mille i fokus. Men jag ska försöka komm ain och skriva av mig också.

Idag strålar solen så vi måste passa på att vara ute i det fina vädret. Kanske dax att köpa lite julklappar? Är ni färdiga med era julklappar?


att känna sig sjuk...

I morse när jag klev upp trodde jag att jag hade åkt på någon dunderförkyldning med febran, men jag tror bara jag var otroligt trött vilket jag fortfarande är. Så jag känner mig halv dåsi hela tiden, men det försvinner väl under dagen :). Eller så kanske man är på G att bli sjuk? ähh. man ska inte säga det för då blir man det . (Peppar, peppar ta i trä) Jg och Mille har hållt på myst med varandra här på morgonen, jag har ju varit borta så mycket från min lille skrutt nu så nu måste det mysas.

Vi somnade till en stund i sängen nyss, Mille sover fortfarande. Jag lär väl ta tag i städningen och tvätten som tår still så fort jag är borta. Karlar säger jag bara !


bara jobb!

dom två senaste dagarna har det bara varit jobb på mitt schema, ett 12 timmars pass och ett 14 timmars pass. Mina fötter verker, och nu är jag uppe för min lille älskling är hungrig. Shit måste verkligen ladda om batterina tills man kliver på nästa pass i morgon halv fyra med full restaurang igen. Ja men då kör vi hörrni!

Nu blir det kväller...

Mille har varit uppe länge ikväll, han var så trött men ville vara med så länge han bara kunde. Men tillslut gick jag bara och la honom i hans säng, han låg och greja ett bra tag men tillslut somnade han. Det trodde jag faktiskt inte, han brukar aldrig somna av sig själv längre så jag måste erkänna att jag blev bra förvånad.

Nu är jag galet trött och tänker hoppa ner i sängen och ladda upp batterierna för en jobbar dag i morgon. Ögonen går i kors på mig när jag sitter och tittar på dataskärmen. När ska denna trötthet vända?


GLAD!!

Underbart när det går bra för ens vänner, så roligt att höra. Hoppas allt kommer gå bra för dig nu vännen , håller tummarna! Snart ska detta firas !


Ny bilbarnstol

Idag fick Mille en ny Bilbarnstol iaf och det var VÄLbehövligt, den andra fick vi verkligen tryck ner honom i nu. Han är ju så bred axad pöjken ;P. Det fick bli en britax igen.

Det är ett riktigt blås väder ute i dag så vi håller oss hemma, det var tänkt att vi skulle åka ut till hedesunda och titta på R hockey match men vi hoppar faktiskt det. Stå där ute och frysa i blås vädret kände jag verkligen inte för. Jag kände att jag ville ha lite hemma mys med Mille när jag är hemma nu om kvällarna. Resten av veckan jobbar jag kväll.


så trött bara. . .

Har bara varit allmän jätte trött dom senaste  dagarna och mått lite si så där därför har jag inte kännt någon lust till att blogga. Fast jag har väl inte haft någon tid heller, det är rätt mycke nu faktiskt.

Söndag: Det blev babysim med lille man, sen blev vi bara hemma tills jag skulle sadla om till arbetskläderna och sticka vidare till konserthuset. Mitt i mitt arbetspass ringde Richard och berättade att Mille hade ramlat och slagit i överkäken i munnen och blöde för fullt och bara skrek om vart annat. Usch då var det jobbigt att jobba sista stunden på jobbet, jag kan ju inget där göra för Milles skull och skulle jag åkt hem så skulle jag inte kunna göra så mycket mer än var Richard gjorde förutom att han är lite extra mammig nu. Men när jag kom hem sov den lille skrutten i min säng så jag kröp ner bredvid honom.

Måndag: Tidigt , tidigt vaknade mille nä jag kände mig så trött, ja men det var bara att stiga upp. Men han somnade om vid kvart över sju igen så jag kunde ta en stöd vila jag också. Sen drog vi i väg till öppnaförskolan, mysigt att komma i väg och träffa andra männiksor. Men jag kände mig inte ett dug social själv, jag var lixom så trött så  jag satt bara i andra tankar. Skärpning nu miranda, behövs nog lite mer sömn om jag ska vara ärlig. Sen blev det en repa ner på stan med Jossan & Vira sen mötte vi upp Zelda och Hanna som hade en mysig eftermidag hos oss. Så mysigt att dom här :), sötisarna.

Tisdag : Mille har sovit lite knöligt i natt, jag vet inte om han har lite ont i munnen. vi gav honom alvedon och sen sov han iaf. Han fick en riva i tandköttet, såhan är lite svullen. Men vi har en tandläkar tid på torsdag så vi kan kolla upp så inte dom små gaddarna där uppe har fått någon skada.

Nu är vi vakna och jag vet inte riktigt vart den är dagen ska ta vägen:)




Bilder på Mille och Zelda i går (Bilder från hannas blogg)


slut...

idag är jag galet trött efter mitt 14 timmar pass går. Jag hann bara hem slumra till sen skulle man upp med lille man. Nu har vi varit i väg på baby sim så nu är jag ännu tröttare. Shit vad trött man blir av att båda. Nu har vi smälla i oss ett max mål, det var länge sen. Ska bli riktigt gott. Ikväll väntas en jobb kväll igen. Hoppas er söndag blir bra.

Lördagen är här.

Mille och jag är nu vakna, jag ser ut som ett kryss medans Mille är igg som en nötkärna. Jag är så galet trött, kanskeför att jag vet att jag ska kliva på ett långpass snart. Börja 11.30 och kör till 02.00 inatt, känner verkligen inte för detta idag men det är bara att köra det.  Mille ska vara med sin pappa hela lördagen, v får se vad dom hittar på:).


PUST!

vilken dag det blev på jobbet, det vara bara tuta och köra. Känndes som det aldrig skulle ta slut, men nu sitter man äntligen här hemma i soffan. Mille sover i vagnen så jag passar på att pusta ute en stund. Richard kommer väl hem snart också, men han ska i väg lika fort på match. Så vi får se vad jag och Mille ska hitta på.


Mot konserthuset

det blir till att jobba sig lite idag också.. jobba lunch med systrarna Smedberg :). Var tvungen att tacka nej till jobb ikväll, för ikväll blir det Mille och mammamys:).

Mille ska vara med sin farmor idag på dagen. Jag har tom hunnit fixat färdigt allt innan hon kommer och hämtar honom. Bara att klä på Mille när farmor Eleonor kommer, just nu ligger han och sover. Vill inte väcka upp honom riktigt än.


Harry Potter and the Deathly Hallows

Biljetterna var bokad sen långt innan, syster och Richard bara älskar Harry. Jag tycker dom är bra (jätte bra) men lite för lång en torsdag kväll efter jobbet kanske :P. Som tur var var det väldigt lungt på jobbet denna torsdag kväll så jag kunde tom gå tidigare.

Tror inte jag har varit på bio det senaste året, mysigt att komma i väg och göra något annat. Ja vi bullra upp med popcor och massa annat, men klumpiga jag välter ut hela popcorn bunken när vi kommer upp till våra platser. Sen på väg efter en sop kvast håller jag på snubbla ner för hela trappan, är jag född till ett skämt? Vi fick en ny popcorn iaf, det var snällt. Men alla popcorn skulle jag bara sopa under min stol. Så där satt jag tjock majan med fullt med popcorn under stolen och en stor i knä. Ah, tur att det är mörkt i en bio sal. Jag klarade mig nästan igenom hela filmen utan att somna, mina ögon ville bara falla ihop. Jag försökte verkligen hålla dom upp men det gick bara inte i vissa tillfällen. Så små snuttar missade jag faktiskt, men i det stora hela vet jag ju iaf vad filmen handlande om :)


Det står still...

Just nu står det rätt still hos mig, har inte hänt många knop utanför jobbet inte. Jag kör mitt race där, sen har jag bara varit tappad bakom en vagn. Fast jag kan ju inte påstå att det var något snabbt race jag har kört på jobbet heller, jaa ett snigel race iaf ;P.

Igår jobbade jag lunch, sen åkte vi ut till Hedesunda och kollade på föreställningen Lurberget. Dom var jätte duktiga och gjorde det sjukt bra, men jag måste faktiskt erkänna att det inte var min typ av grej att gå på. Jag trodde det skulle vara mer Teater över det hela. Men jag kan ABSOLUT inte säga att det var dåligt på något vis men inte min grej som sagt.

Idag jobbar jag igen, eller jag jobbar alla dagar resten av denna vecka. Richard fick också jobba nån dag nu så det var bara att fixa barnvakt. Även fast Mille har det hur bra somhelst vilkan han än är med så är det fotfarande jobbigt att lämna bort honom. Man känner sig som en dålig förälder helt enkelt.

Nu blir det frukost mys :)



Lite bilder på Mille dom senaste dagarna :







Med mammas glasögon:P



Nu förtiden vill han bara stå



Han är dom en ål överrallt:)


HEJ

Hej mitt vinterland!!!

Solen är på väg att gåupp, snön ligger som ett täcke över gävle och det är minus, välkommen vinter. Ska det vara vinter så ska det, inge halvdant med slask och plus inte. Då ska det vara riktig vinter:)

Jag och Mille sitter vakna i soffa och ska slå på vakna med the voice nu , sen får vi se vad dagen ar att erbjuda.


Jobb för hela slanten...

I går kväll var det dax att hoppa i jobbdosorna igen och bege sig mot konnserthuset och ge gärnet för hela slanten. Restaurangen var fullbokad och nästan alla biljetter var slutsålda,  det var mycket folk. Men det är så det ska vara, det är bara att köra fullt ut hela kvällen.

Richard sa faktiskt upp sig från sitt jobb i går, han trivdes inte alls. Det var inte hans grej,  sitta och ringa och sälja. Jag kan förstå honom, för jag hade aldrig klara av det. Han är också van att träffa folk och att det händer saker. Jag får jobba så mycket det går nu tills han hittar ett jobb som passar honom.

Kl är nu 04.00, Mille är pigg och vaken. Ligger och snackar för fullt. Inte vill han somna om inte. Ska försöka å honom att somna om en stund till.






För varje dag som går föröker verkligen Mille ta sig fram på golvet, det går sakta men säkert. Men snart kommer det :). Han tycker det är roligare att stå och håla i sig i något.

En klump i magen..

Vissa saker kan får mig att få sån klumpar i magen att det gör ont. När man alltid jobbar med människor så ser man så mycket olika "typer". Ibland orkar man inte ens lägga ner någon energi på vissa för att dom är så otroligt bäng i bollen. Men när det kommer till familjer där man ser ett barn ledsen kan man inte annat än att få den stora klumpen i magen.

 En familj kommer och ska göra en trevlig grej en kväll tillsammans mamma, pappa och dotter. Pappan är full som en kastrull, mamman dricker cola och ser allmänt ledsen och arg ut, flickan försöker hålla mamma och pappa intill sig för att hon vill ha båda med sig. Men pappan vill stanna i baren och dricka ännu mer, köper snabbt in ett glas vin för att svepa det innnan föreställningen. Mamman sa åt pappan att strunta i det för att föreställningen redan hade börjat. Flickan står och ropar att pappan ska komma men han säger bara åt flickan att gå in för han kommer snart.

 HAN KOMMER SNART... bara för att hinna svepa ett glas vin innan han ska gå in med sin familj och titta på en konsert. Han var redan tillräckligt full ändå. Och vaför ska man behöva supa sig full på en söndag när man är ute med sin familj och hittar på något roligt tillsammans? Är det så sin dotter ska behöva se sin pappa, dyngrak och djävlig. Visst om han vill svina runt får väl han göra det när han vill men inte när han är ute med sin familj.

Det finns för mycket problem.. det är bara hemskt att se på. Skulle bara vilja kuna göra något åt saken.

Måndag morgon...

Det är måndag förmiddag och jag är redan helt slut? Hur ska denna vecka sluta? Känner mig allmänt trött och less bara. Vill så mycket men känner helt enkel inte för det.

Mille sover en stund så jag passar på att tittar runt lite.

Vad händer för er idag???


JOBB.... hela helgen.

Igår kväll var det jobb på schemat igen och även ikväll står det jobb på schemat.... och i morgon. Sen är det mer i veckan... jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.

Idag är det farsdag, kommer nog inte ens hinna åka ut till min egen pappa. Men det får firas en annan dag ist då :). I år blir det Richards första farsdag så han  ska få frukost på sängen om ett tag :).


Fredag kväll

Min fredag kväll tilbringade jag på konserthuset i jobbar skjortan, huvudet var inte alls med. Måste ha glömt det hemma under kudden ellr något. Fast det var lika bra at komma i väg en stund och göra något annat. Närr jag kom hem var hela soffan full av människor, mamma, pappa, syster och Arvid var här hemma och hade fredagsmys för fulla muggar.
Arvid sov kvar hos oss, så nu ska vi ha frukost mys :). Mille har precis somnat om och Richard ligger och sover som vanligt han...


Bröllopsklänningar

I förmiddags gjorde jag och Mille oss färdiga för en sväng på stan med Milles faster Angelica. Angelica var på span efter en bröllopsklänning, hon ska nämligen gifta sig nästa sommar här hemma i sverige, men nu i januari ska hon först gifta sig i turkiet. Ni kan läsa om hennes historier och planer på Angelicaforsling.blogg.se
Helt ofattbart att denna kvinna ska gifta sig, det är bara så svårt att begripa, men det hela känns väl mer overkligt genom att vi inte har träffat mannen i hennes liv ännu (eftersom han bor i turkiet). Men jag är glad för hennes skull, hon är så lycklig det märks på henne. 

Så nu har vi varit ner på stan och yrat runt efter bröllopsklänningar, vi var först till klädpiraten. Hittade många fina men en del var lite extra fin. Sen gick vi vidare till gimlins men där var man tvungen att boka tid (som jag hade sagt åt henne tidigar men hon var envis och sa att det inte var så) så nu har on en tid på onsdag iaf :). 

 


vilken torsdag..

dagen började att jag bara känned mig allmänt nere, höst depp? Fast så fort man tittar på mille så blir jag glad igen. Han är mitt allt denna pojk. Sen gick det bara utför resten av dagen. Bara massa skit kom ivägen. Men sen fick jag en härlig promenad med linda, kan verkligen prata om allt med denna kvinna. Underbart. Sen nu på kvällen har jag varit och fika med sophie och elina, mysigt.

Hockey

I går kväll bylsade vi på oss kläder och tog en promenad till brynäsvallen hela familjen. Edvin (min kusim) hade match, Brynäs-Ggik. Dom vann med 6-2. Det var mysigt att vi kom i väg alliho, annars händer det inte så ofta att vi gör något tillsammans i veckorna. Richard brukar ha så fullt upp med sin egen hockey.


Inatt har Mille sova väldigt knöligt, vaknat titt som tätt. Det är väl fortfarande förkyldningen... blir så less på den nu. Några föräldrar hade skrivit från vår föräldrar grupp att dom skulle träffas idag på Öppnaförskolan men jag och Mille måste nog vara hemma pga förkyldningen så han inte smittar dom andra barnen. TRåkigt att vi missar det, fast det blir väl fler gånger hoppas jag.

Idag har vi inget speciellt inbokat... vi får se vad som händer.



"Så mycket bättre"

Jag älskar detta program Så mycket bättre som visas på tv4 lördagskvällar. Vilka underabara människor, jag har fått en helt annan bild av dom 7 artisterna nu än vad jag hade innan. Jag bara älskar allihop nu, vilka härliga människor.
Sist när dom skulle tolka Petters låtar var allihop så himla bra. Septembers tolkning var helt grym av Mikrofonkåt.


VÄGGEN

Nu är väggen färdig i Milles rum. 



Resultat:




Är inte färdig med resten av inredningen så det kommer en bild på hela rummet när allt är klart:)

Vilket väder...

Igår tog jag mig i väg till jobbet i värsta kaos vädret med sommardäck på bilen. Svin halt, slira hela vägen till konserthuset. Tur att Richard fixade vinterdäck i morse.. bättre sent än aldrig ;). På jobbet gick det väl så där, kroppen var inte alls med på det sättet jag vill att den ska vara med. Jag var tapphänt hela kvällen, allt gick sönder som jag tog på känndes det som. Men jag tog mig igenom hela kvällen utan några större braveder, en hel del sönder slagna glas och någon ljuslyckta "bara" . BRA mirris!!!

Imorse vaknade Mille lika tidigt som vanligt, det var bara att kliva uppi en iskall lägenhet.  Usch det är jätte kallt här hemma, jag sitter med mina ulltofflor och en stor stickad tröja för att inte frysa. Mille har somnat om nu för en liten stund sen, han är verkligen jätte trött nu när han är sjuk. Mille hade en tandläkar tid i dag som jag avabokade pga att han fortfarande är sjuk. Vi fick en ny tid den 25:E ist. Får se hur det går, fast dom kollar väl bara hur det ser ut. och tar bilder kanske?  Jag vet faktiskt inte vad dom gör på så små hos tandläkarn.

Idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på, blir nog bara hemma mys.

i väg...

Väggen är färdig, jag är rätt nöjd :). Kommer bilder senare ikväll:)



ikväll blir det jobb på konsert huset.. ska snart iväg. Ha en bra kväll!

Målar mästare....

Tillslut fick jag ordning på maskeringtejpen på vägg och fick raka och fina linjer. Fast jag ska väl inte ropa HEJ innan jag har tagit bort den och är nöjd med linjerna:). Jag har iaf målat två ränder av tre. Det ska bli tre stora ränder på en vägg i färgerna marinblått, limegrönt och turkost. Har tyvärr inte kameran hemma så jag kan inte lägga ut några foton. Det får komma senare.  Medans jag väntar att ena randen ska torka nu målar jag lite små detaljer till rummet.

Mille han sover lunch nu, en trött liten kille idag. Han har varit så duktig trotts att han är så förkyld.

Nu är det bäst jag sätter fart om jag ska bli färdig idag :)


Färger

Ja i går skulle vi ge oss i väg och köpa färg till Milles rum, Linda följde med oss. Men dagen fortsatte i samma skit spår, först när jag kom till bilen satt det en p-bot som lapp lisan precis satt på, hade jag bara kommit 23 min tidigare så hade jag sluppit skiten sen tog ett bra tag tills vi hittade rätt butik och färger. När vi väl kom hem och skulle försöka få till linjerna så sprack det på en gång, vi fick dom absolut inte raka. Men nu på morgonqvisten har pappa varit här och lämnat deras laserpass som jag får låna, så nu ska det bli raka linjer :).

Mille är fortfarande förkyld så vi valde att stanna hemma idag också, nu måste lilla hjäratat bli frisk. Han har precis somnat så jag tänkte sätta fart i målartagen :).


Vilken skit start....

Usch vilken skit start jag fick på denna vecka, vill inte gå in på några detaljer men jag blir så fruktansvärt less och besviken.
Mille fick väl ingen bättre start han heller, lillhjärtat. Fortfarande jätte förkyld. Var medningen att vi skulle följa med Josephine och gänget till ÖF idag, men vi var tvungna att hoppa det idag. Vill inte smitta alla andra barn, nog att nästan alla andra barn är snoriga mer eller mindre men Mille har riktig hosta och slemig i halsen. vi får stanna hemma idag.

Annars idag hade jag faktiskt tänk börjat måla i Milles rum, väggarna är just nu vita men en vägg ska målas så det blir en färgklick. Jag har bestämt mig för färgerna, turkos, limegrönt och marinblått i hans rum :). Vi får se hur det kommer att gå... hoppas inte dagen kommer fortsätta i samma spår som tidigare idag...




Vår söndag.

Igår åkte vi ut till Hedesunda och firade lilla Stina som fyllde 3 år. Där hade det bullas upp för fullt, jätte trevligt och mysigt. Hon är ju för underbar den där ungen :D.

Sen åkte vi in till gävle igen, vi var bjudna på middag hos svärföräldrarna, trerätters. Mycket gott :).

Sen blev det bara soffmys hemma.

(foton kommer)


Riktigt dåligt...

det har varit riktig dålig uppdatering från min sida i helgen... men det har varit jobb och så har vi sovit kvar ute i hedesunda plus att Mille är sjuk så han vill ha så mycket uppmärksamhet nu. Det har helt enkelt inte funnits så mycket tid.

Idag är vi uppe i tid som vanligt, idag är det babysim men vi måste tyvärr hoppa det, Mille är så otroligt förkyld. Känns jätte tråkigt att missa.. men vill verkligen att han ska bli frisk nu.

Mille har haft feber i helgen, jätte snorig, rosslig i halsen och ont i halsen, hostig det syns verkliugen när han hostar att det gör ont i halsen. Men vad gör man när dom har ont i halsen när dom är så här liten? någon som har något tips??


Mille är alltid en glad kille trotts att han är sjuk, det stora problemet kommer när han ska sova. Han vill inte..


Orkar inte

Blogga ett långt inlägg så bara försvann det, nu orkar jag inte skriva om allt.


Soffan är uppe!!

Soffan är äntligen uppe, det fick bli med skyelifte.Richard och några till tog den genom balkongen i går. Underbart att man måste ha en skylifte för att få upp sina möbler, haha. Fast det är ju lättare att få ner den iaf.

Tack Johanna för dit tips men jag rinde till Mio och det gick inte att dela den något mer.



Igår blev den en morgonpromenad på 1h 30 min.. på dagen tog vi en runda på stan. Tog det väldigt lugnt och bara pös omkring. Men jag kan ju inte säg att Mille var på något humör för nå stan inte. Han var lite små kinging hela dag (trodde han var på g att bli sjuk) . På kvällen var vi till Richard mormor som fyllde år, jätte mysigt.



Mycket riktigt som jag trodde, i natt bröt helvetet ut.... Mille är förkyld... igen! Han har haft jätte svårt att sova hela natten lilla hjärtat.  Jobbigt att sova när man är förkyld, man vet ju själv hur det är. Så jag tror vi hoppar morgonpromenaden i dag... sem vid halv elva ska jag iväg och jobba idag, så Mille ska vara med sin farmor under lunch.





Haha... en liten mallgroda :)

Det ska alltid vara något...

Igår kväll Blev det jobb på konserthuset, full fart.

När jag kom hem sitter Richard och Chriller ner pysta i HALVA nya soffan, Chrille drar någon rövarhistoria om att dom hade lyckats haft sönder den andra delen under frakt. Ja det hade ju inte förvånat mig faktiskt ;P.. men tillslut kommer sanningen fram att tredjedelen (den största) kommer inte in i hissen eller kommer upp i trapphuset. Så vi kommer vara tvungna att ta den med lyftkrat genom balkongen. Ja herregud, vilket krångel för en soffa. Men upp ska det iaf!

Inatt har Mille inte sovit allt för bra, vaknat fram och tilbaka hela tiden. Och 06.20 slog han upp sina två blå. Det får bara bli en tidigare morgon promenad ist.




Hachi

Idag när reget öste ner mös vi ner oss några tjejer och Mille såklart här hemma i soffan och tittade på Hachi, vi grät floder tillsammans. Usch vilken sorlig film men så underbar. Den utspelar sig från en sannberättelse. Jag kan verklign rekomender att titta på den, linte sån händelserik film kanske men så fin på ett sätt. 


BRA

ja ha.. precis när man kommer hem ser man att det börjar regna, skönt att vi kom ut innan. Nu kan man ligga hemma i soffan och mysa utan att ha dåligt samvete.

Jag och Mille har fått i oss våran frukost, sen tog vi oss et långt och varmt bad. Nu myser vi bara omkring här hemma, eller Mile röjer runt i sin gåstol och försöker riva ner allt han får tag i:).


Ut i friskaluften...

Halv trött och seg vaknar man upp denna morgon, hade faktiskt nästan hoppats på att det regna ute för att ha en undanflykt för morgonpromenaden. Men NEJ det är riktigt bra väder för en morgon promenad, inga undanflyker här inte bara att palla sig ut i friskaluften. Det är ju så himla skönt när man har gjort det, men innan när vi bara sitter här i soffan i pyams och myser är man inte så sugen. Plus att det är inte lika roligt att gå själv, vi hoppas på att få något sällskap idag :)





NY Soffa

Idag efter Richard slutat, packade vår lilla familj in oss i bilen och drog ut till Valbo för att kika på Mio efter en soffa. Vi hade tittat ut två på deras hemsida som vi var intresserade utav, men vi bestämmde oss snabbt vilken vi ville ha. Det fick bli Dovern, jätte skön, mysig och mycket större än den soffa vi har nu. Plus att det var kampanj på den soffan nu. Allt gick så snabbt och enkelt där, dom hade tom soffan hemma på lager, exakt den vi villa ha, rätt färg, divanen på rätt sida. Så i morgon ska vi åka och hämta den, kul! Våran gammla soffa ska Sara köpa utav oss. Kanon bra :D! Vi tog soffan på delbetalning, skönt att dela upp det än att slänga ut hela summan på engång plus att det är räntefritt. Såg så mycket annat fint på Mio som jag vill ha, efter denna kväll gillar jag Mio skarpt:)

Det nya soff köpet firade vi med Mcdonald;D, haha ja jag kan väl inte klaga på att jag står still i vikten om sånt är gotta slinker ner ;P.


Dover -Soffa U-kombinationen Dover i tyg Vera black, komb på bilden, B 327, D 88/228, H 92 cm, 11.900:- (14.900:-)

 

Katalogerbjudanden gäller t.o.m. 31/1 2011.

   
   

Idag igen..

Det blev en dag ute i hedesunda idag igen.. Träffande Hanna och Zelda på förmiddagen och tog en långpromenad, det var riktigt friskt ute men ändå bra ruggigt, små regn i luften. Mille sov inte en stund under promenaden, efter halva biten var han för hungrig och hade dragit ur sig ett lass i blöjan , så det var bara gnäll. Vi lämnade av honom vid mamma så fortsatt vi vidare hem till Hanna. Jag åkte och hämtade Mille, sen tog vi en lunch tillsammans på södrabrunn allihopa. Mys

På eftermiddan åkte jag och Sara och hälsade på Tulan och lilla Vera (9 mån), Mickis och hennes lilla Alfred (snart 1 år) kom en sväng också. Härliga pratstunder med dessa tjejer och barnen trivdes på golvet tillsammans :D Dom andra två kryper runt och har sig för fullt, medans min lille man sitter stadigt på golvet och tittar medans dom andra barnen  tar sig från vrå till vrå :)

Vid fyra fick jag och Sara skjuss in av Mamma, jätte skönt att få slippa bussen när vi hade så mycke grejer med oss.


Zelda & Mille på Södrabrunn, Sötnosar! (Härliga kinder Mille ha ;P)




Hedesunda

Igår åkte vi ut till hedesunda föratt äta middag hos min mamma och pappa och umgås:). Mysigt hade vi. Mille älskar verkligen hundarna han blir helt lycklig när han ser dom, men hundarna blir inte allt för lycklig när dom ser Mille. Dom vill bara krypa under gjorde och inte synas, fast i går var det stor framsteg då ville dom vara där Mille var hela tiden. Sötnosar!




Fick en stor puss av Zlatan :P




Vintertid

Vintertiden är inställd, men hur ska man få det lilla livet här hemma att ställa in sig på vintertid nu då? När vi äntligen hade börjat kommit in i rutiner så sprack det ju direkt nu då. Så himla typiskt, det ska alltid vara något inget kan aldrig vara smärt fritt ;). Men en time hit eller dit spelar väl inte så stor roll? Eller? Äh.. man ska väl inte gnälla, så här är livet att ha småbarn, allt kan inte gå som på rels hela tiden.


Vi har precis kommit hem från morgonpromenaden blev en promenad på 100min, vi fick sällskap av Sophie och Ozzy. Kul att träffa dom, var ju ett bra tag sen sist nu. Mille ligger fortfarande och sover i vegnen, jag passar på att få i mig lite frukost innan han vaknar. Sen vet jag inte vart den här dagen ska ta vägen med oss.


1 November

Shit det är redan november, men inte ens en gnutta snö utan för fönstret och 2+ grader ute. Ska det inte vara snö och - grader i november? men herregud jag ska inte klaga. Mycket skönare när det är plus och ingen snö just nu iaf. Inte tror jag att jag kommer så enkelt pylsa mig ut med vagn och unge i värsta snön och kyla för att ta mina morgon promenader. Men det var ju så mycket skönare att kliva upp i morse när det var lite halv ljust ute. Den här veckan hoppas jag på en bra vecka, ska gå mina morgon promenader, fösöka hinna med att träna, har några jobbdagar inplanerade, träffa mamma och pappa och hinna umgås med mina underbara vänner.


Välkommen November, nu kör vi :)!



RSS 2.0