Frukost

Ja då har jag redan hunnit fått i mig frukosten, den som har varit efterlängtad hela natten;). Frukost måste vara mitt bästa på hela dagen, idag på min frukost meny stod det tomtegröt, en hårdmacka med leverpastej och gurka och ett glas apelsin juice:).

Nu är det nog dax att svida om till lite kalas kläder och sminka bort den grådaskiga , trötta mirris för en stund. Tänkte att jag skulle hinna ner på stan innan vi ska ut till hedesunda för att fira farfar som fyller år. Vi är ditbjudna på lunch så det ska bli mysigt, även moster min fyller år idag men henne bjöd vi hem på fika i gysinge i tisdags och fira henne då. Men GRATTIS till er båda:D



Moster lika glad som vanligt & morfar bredvid med ett leende:)
Jag hittade ingen bild på farfar, jag får ta lite kort idag ist:)


Hick, hick!!

Den lille knöpen i magen har hicka för fullt, det går bara inte att sova och benen bara verker. har varit upp nu x antal gånger med det går inte att somna om nu heller... jag måste göra ett fösök till snart, annars måste jag nog ut på en prommis för ett få igång blodcirkulationen ibenen. Kl är ju bara kvart i fem, jag behöver verkligen sova mer idag/natt. Ska ta några varv här på hallgolvet innan jag fösöker bli fångad av john blund igen...


Har någon något bra tips för alla dessa krypningar i benen?

Onsdags mys!

Det blev en riktig mys helkväll med hjärtat, vi började med hockey Brynäs-lindköping (6-3) riktigt bra brynäs! sen hem och mös ner oss i soffan med ost, kex , massa frukt och grönsaker med dipp. Nu ska vi ta oss ett varmt bubbelbad och avsluta kvällen med, Perfekt! Kan inte inte bli mysigare.


Hej mitt vinterland!

Morgon promenaden blev av precis som jag skrev, fast det fick bli ensam. Men det gick bra det också, jag traskade upp till hemlingby berget och gick 2 km spåret två varv, oj så tungt det var. Tror aldrig jag har stånkat så mycket för 4 km, fast jag fick ju ihop det till 5,5 genom att jag gick upp också;).. Helt underbart väder, solen sken och man kände hur kylan slog mot kinderna och snön knakade underfötterna, sånt gillar jag:). Då är det vinter, plus att jag har längtat att få gå i hemlingby igen, det var ju mitt andra hem förut:).

Vid lunch tid kom Syster och Oscar förbi och spelade lite wii med oss, dom drog nyss så nu ska väl jag slänga mig på soffan igen med Richard och kanske kika in någon film . Kvällen vet jag inte riktigt vad som väntas, kanske hockey om vi orkar, vi får se.


v.29

Nätterna blir fortfarande långa, svårt att sova riktigt, måste upp på toaletten stup i kvarten plus att jag sover väldigt oroligt. När det väl blir morgon vill jag bara upp, jag har lixom längtat till frukosten hela natten på något vis (tjockis;)).. Plus att det känns som jag har ett helt myrbo i benen som aldrig slutar krypa..
Veckorna går bara fortare och fortare , fast ändå känns det som jag varit gravid i evigheter, men det säger väl bara klick så ligger jag där på förlossningen snart:S











Info från gravid.se

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka
. Fö

rmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Varför inte prova en föräldratidning? Vi erbjuder en förmånlig prenumerationtidningen Vi Föräldrar. Fin premie på köpet och kanonpris för tidningen. Klicka här för Vi Föräldrar erbjudande.

Det är inte ovanligt att gravida får ändtarmsbesvär som exempelvis hemorrojder, klåda eller sprickor. Läs mer om hemorrojder där vi har information om hur man kan minska problemen och förebygga dessa.


JVM

Matchen börjar lida mot sitt slut, sverige leder med 4-1 så jag tog beslutet att det blir vinst och har nu krypt ner i sängen ist. Jag är så fruktansvärt trött, men har ändå lovat att ögonen ska vara öppna när Richard kommer och kryper ner. 

I morgon har jag planer på en skön frisk promenad på förmiddagen, nån som är sugen på att följa med så är det bara att slå en signal eller två. Alltid mycket roligare att ha någon att gå och surra med:)

I morse hade jag en frisk och uppiggade prommis i kylan i gysinge, solen sken över älven och det var bara allmänt underbart, jag log nog genom hela promenaden. Skönt att röra på sig, jag längtar verkligen tills jag kan börja träna som vanligt igen.


GOD NATT!




En bild från promeaden i morse, men kameran klarade bara av ett kort sen la den av. Så en svart/vit bild från bron var det ända jag fick med.


Kvällen.

Vi har haft en riktig mysig kväll här i hemlingby , eller vi har fortfarande en väldigt mysig kväll/natt. Nu har JVM åkt på på tv här hemma och grabbarna tog precis ledningen med 2-0. Känns som det kan bli sent i kväll, fast jag slocknar väl så fort jag lägger mig ner.

Ikväll tog vi med oss mat hem från cheers som vi mumsat i oss sen har vi spelat wii för fullt, usch vad kass jag var på vissa grejer och Richard blir tokig på mig och jag bli bara surare och surare. haha! Vi är nog lika dåliga förlorare båda två.. (fast jag tänker aldrig erkänna det;)) . Medans Emil och Anna håller en lågprofil och tar hem hela skiten ist;). Alma har varit med oss hela kvällen, gotjejen.


Richard (hörrö butter;))

¨

Alma , så söt!



:D



Anna skjuter pilbåge:)



Emil kör pingis:)



Kim , Richard & Troja:)



sötnöt!



wii



Richard har gjort beslag på tven och spelar wii för fullt, medans jag har myst ner mig i soffan och försöker ta igen massa data tid;)

Julens ledigheter....

Det är helt underbart att bara känna att man kan slappna av ett tag, att bara få njuta inte behöva tänka "lika mycket"..... Vi har stängt på wärdshuset just nu och öppnar igen på måndag (4/1-10). Vi valde att göra så denna jul och nyår sen ladda om batterierna och köra fullt ut nästa ist.

Vi får tacka alla våra gäster för det gångna året och välkommna tillbaka till år 2010!

Vi måste även tacka alla våra nära & kära som ställt upp till 1000 och hjälper oss i vått och tort, ni betyder så otroligt mycket vi skulle inte klara allt detta utan er!

Och vår underbara personal inget hade fungera utan er, ni har varit toppen! Anders, Angus, Monica & Helena ett STORT plus till er!!!




Under julen har jag inte varit så aktiv på bloggen, jag har trillat efter. Ist har jag ängnat mig mer åt familj & släkt, underbart mysig jul har vi haft.

Men nu har jag tänkt att jag ska försöka vara mer aktiv så dom som är villiga att läsa om mitt liv ska kunna göra det i fortsättningen också;)...

Nu under nyår ska jag och Richard bo i hand förärldrars hus medans dom är borta i fjällen till på söndag. Ska bli skönt att få leka statsbo för någradagar igen;)...

Ikväll är det planerat att vi ska träffa Emil, Anna & Alma, Richard så det ska bli mysigt.


Mina flicks har jag tyvärr inte hunnit träffat så mycket under julen, men vi ska hinna träffa innan ledigheterna tar slut, det är så mycket man vill hinna med. När man annars bara jobbar vill man bara hinna med ALLT just nu. Ni vet jag vill men som vanligt kan krockar allt ihop sig i en stor klump. Ska trasla ut mina trådar lite;).



I min mage rör sig det lilla livet för fullt, det bara växer och gror, i morgon går vi redan in i v.29 ... det börjar rulla på nu. Tröttheten har lagts sig lite mer nu men ist börjar krypningarna i benen bli värre och ryggen bara värker.
I morgon kommer nya magbilder...



Nu har jag försökt gjort en lite smått sammanfattning av det stora hela, nu ska jag ha mer uppdatering ist.






mysfaktor på högnivå:)

Det är bara att gilla julen, älska den, man får mysa med dom man tycker mest om, hinner träffa alla som man kanske inte alltid hinner träffa...

Julafton- en super mysig dag, vi åkte redan in till gävle dagen innan til Richards familj och sov kvar där för att vakna upp med hans familj på julaftons morgon. Det blev en mysig frukost sen fixa sig lite julfin, vi var i väg och fixade lite snabbt på stan med sista klapparna sen var vi i väg till kyrkogården. Sen blev det mys hemma, med paket utdelning, kalle anka och sen kom resten av deras släkt för att fira jul:). Men då var det dax för mig och richard att bege sig mot hedesunda för att fira resten av kvällen med min familj. Det blir en del åkande när man vill hinna med olika familjer men det funka kanon bra igår ändå. Det blev mat, paket utdelning med tomte, ja jag undrar när vår familj ska sluta med Tomte? Fast det vill jag inte, det är super mysigt, och när den lille väl kommit ut ska vi ju ha tomte , så Pappa det är bara att fortsätta köpa tidningen;).  Sen spelade vi spelför fulla muggar.

Vi åkte även förbi H & T en sväng på kvällen för att önska dom en god jul och lämnade över ett paket till Stina och självklart önskade dom ett STORT grattis:D, roligt för er:D!

Juldagen- självklart väker Zlatan mig för att få upp mig i ottan, så nu sitter jag här fortfarande inte en kotte som är vaken... väntar på en mysig julfrukost. Idag är planerna för mig att åka till farmor på lite mat, Richard ska i väg på hockey och lite galenheter. Kanske ska ta mig en liten prommis för att få lite frisk luft.

Nu myser vi vidare på julengodheter!


Massa kramar!

 

GOD JUL!

God jul alla mina kära läsare, väldigt dålig uppdatering i bloggen just nu med det är fullt upp.. Firar jul med familj, släkt, vänner och bara njudet av livets goda;)

Hoppas ni har en underbar jul så är jag snart tillbaka med ny uppdatering:)


Överkörd!

Hur ska jag orka med denna dag? Jag känner mig totalt överkörd. Huvudet värker, känns som febran bara stiger och ont i varje kroppsdel. Jag tror jag får glömma en stund att jag faktiskt är 21 INTE 81! Känns som jag skulle böhva ligga och vila en vecka, men MIRRIS detta är inget vilohem , vila får vi göra när vi blir gammla.. psst!



Gårdags kvällen blev inte riktigt som planerad heller, pratade med linda att jag skulle åka in till henne så fort jag blev klar en sväng på en mysig julfika. Men När jag väl var klar här (det blev inte så tidigt, runt kvart över nio) skulle jag gå ut till bilen och köra hem för att snabbt byta om, men icke sa nicke, bilen startade inte, inte ett LIV! Åh så arg jag blev.. det var bara att traska hem i 20 minus vänta på att Richard skulle komma hem , så fick jag ta bilen då. Dom kom inte för en kvart i elva, så det blev en sen vistelse i gävle. Men mysigt hade vi, popcorn, lussebulle och julmust plus en prommis i kylan. Tack för en mysig natt linda:D


Fredagsmys!

Det börjar dra ihop sig för kvällen, jag har bara nu en bokning på 8 p som kommer och ska äte en trerätters middag. Det blev inget julbord i kväll utan bara ett vid 15.00 och dom gäster har precis kommit i väg. Richard åkte i väg för ett tag sen på match, så det är bara jag och kockarna kvar. Hoppas min kväll blir kort...

Hemma hos oss i gysinge har Richard betsämmt grabbkväll m. tv spel och öl så jag har bestämmt mig att hålla mig bort, känns som att dom kan få ha en hel kväll för sig själva. Det är ju inte så ofta han har dom närmaste grabbarna från stan hemma hos sig.

Nyss sken det upp ett ljus i min vardag också, Linda ringde faktiskt, känndes som det var evigheter sedan.. så jag tror jag ska åka in och hälsa på henne . Jätte mysigt, vi träffas ju inte heller så offta längre, usch det är hemskt. Men nu ska vi ha en hel mysig kväll, hoppas jag kommer härifrån fort.


- minus !

Oj så kallt det var idag, men jag älskar det på något vis. Det är så här vintern ska vara, lite små kallt , helt vit och solen skiner:). Kanske lite förkallt men det hör vintern till....

Nu sitter jag nere på wärdshuset och har lunchen, om en stund kommer en bokning på 10 personer sedan i eftermiddag har vi en julbordssittning kl 15.00. Ikväll har vi faktiskt ingen julbord, utan jag har en annan bokning på en middag. Richard ska i väg på match så jag får pyssla här själv med kockarna sen i kväll vet jag inte vad det blir, Richard ska ha grabbkvälls å jag ska försöka pysa i väg någonstans;).






Ibland får man faktiskt skratta lite för sig själv, folk är faktiskt väldigt nyfikna och alla som vill får gärna läsa min blogg. Men iblan blir det lite fel , folk tolkar allt på olika vis. Så vissa missuppfattningar kan det väl bli. Men det är ju så världen ser ut och det är offtas så det uppstår problem så iblan funderar jag starkt på att lägga ner bloggen. Så intressant person är jag inte , men jag gör det inte för andra riktigt heller jag skriver blogg för jag tycker det är roligt och själv gillar jag att läsa andras bloggar.

Första Julklapparna..

I går vid lunch tid efter att jag fixat frukost och gjort förmiddagsfika åt konferensen åkte jag in till gävle, mötte upp Emma för en lunch sen gick hon runt och strosade med mig på stan ett tag så jag fick hitta mina fösta julklappar. Det gick väldigt bra om jag får sägade det själv, vi hittade några stycken men sen var båda så trötta att vi gav upp.. Jag skjussa hem emma till rågången och jag vidare hemåt till gysinge.

Jo jag köpte mitt förta bebis klädesplagg i går, jag ver helt ärligt sjukt nervös , jag fattar inte vart jag får alla mina nojor i från. Det var iaf Emma som visade en sjukt söt liten leopard mönstrad liten dress på åhlens, i färgerna fungerade den lika bra till en flicka som en pojk så jag köpte den:). Jättesöt verkligen!


v.27

v.27 + 1 idag, i går fick jag inte ut något som jag lovade ...

Nu börjar et verkligen hända mycket i magen tycker jag, en livlig liten knöp har jag där inne, full fart hela kvällar och nätter. Min rygg har börjat värkt mer och mer och jag är fortfarande trött, men inte alls lika trött som jag varit, det börjar nog av ta mer och mer , vilket är jätte skönt. Stor det är jag, jag får nog kommentarer att jag blivit så stor av alla just nu, hur ska detta sluta?









det ser bra sne ut magen..



Från mina ögon


Info från gravid.se

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Har ni ännu inte tecknat någon av Trygg-Hansa:s försäkringar (gratis MammaBarn-försäkring eller prisvärd VäntaBarn försäkring) kan du göra det här. VäntaBarn försäkringen gäller barnet fr o m vecka 26!

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här.

 


Morrn , morrn!

Nu sitter jag här igen ensam på wärdshuset och väntar på mina gäster, konferensen sitter och äter frukost. Jag tror nog nästan det här blir min sista frukostbuffe innan jul, vilken känns bra skönt ändå:). Det ska bli helt underbart med jul, äntligen ska man få vara ledig några dagar, känns helt sjukt egentligen. Annars om jularna har jag gämt jobbat men nu ska vi passa på och bara ta det lugnt:).. umgås med släckt och vänner.. MYS.


Idag går jag även in i v. 27 så det blir nya bilder, men jag har inte hunnit knäppt några mag bilder och kameran ligger hemma så det får bli lite senare idag.


Ensam kväll.

Ja nu sitter jag här själv på wärdshuset, konferensen sitter fortfarande kvar efter att de ätit middag.. dom var nöjda allihopa. Ja vet inte hur länge dom blir kvar det är bara att sitta och vänta iofs har jag inget att komma hem till heller får se vart jag ska ta vägen efter detta.. har ingen lust alls att åka hem, bara lägga sig och sova? Men jag är faktiskt riktigt trött, men det kan vara för mycket annat ...





JULKORT:).

Nu har jag fixat färdigt alla våra julkort som vi ska skicka ut.. jag tycker det är så roligt när man får ett gulligt julkort hem i brevlådan så jag valde att skicka ut till släck och alla härliga människor runtomkring oss:).


Miranda?

Jag får be om ursäkt för mina konstigt ihopsatta meningar ibland, jag satt nu och läste igenom mina senaste inlägg och iblan låter det helknäppt. Jag är tydligen inte bra på att skriva.. har alltid haft lite svårt med stavning och meningar och det kommer tydligen fortsätta..

Bara ni fårstår vad jag menar så får jag väl vara nöjd;D..


Vi ser det snöar!

Pulsande i snön fick jag ta mig till wärdshuset i morse, minst två dec har kommit. Men det känns underbart att snön har kommit, äntligen lite ljusare ute och att det känns som vinter:)

Idag ska jag få ställa mig nere i köket under lunchtid, jag är själv här i dag, jag hoppas verkligen kim kommer ner och hjälper mig för Richard är i väg och jobbar åt Bosse. Jag känner mig faktiskt riktigt ringrostig när det gäller varmkök just nu, man är ju inte där alltför ofta nu för tiden. Men det ska nog gå bra, har en konferens här idag bara sen får vi se om det blir lite dropp..

 

 


Barnvagnen är betälld!

I går på Richard och min lediga dag var det bara att palla sig upp i ottan som vanligt, kl 8.00 satt vi inne hos barnmorskan i andersberg som två kryss, riktigt trötta båda två. Vi mätte , lyssna, vägde och klämde, allt såg bra ut. Prata lite om allt, det går så fort allting när man väl är där..

Sen vidare till hemlinby till familjen forsling för att vänta tills kl skulle bli 10.00, vid tio åkte vi först i väg till barnenshus och kikade på barnvagnar, fick bra hjälp av en äldre dam, vi var lixom fasta vid emmaljungan redan då och även damen i butiken rekomenderade starkt Emmaljunga City cross. Men för att känn oss lite mer säkra ville vi inte göra några förhastade slutsatser utan vi begav oss vidare men gjorde först ett stopp hos Richards kusiner på klövernäs och lunchade med dom, det var trevligt. Efter lunch tid begav vi oss ner på stan till baby proffsen och det var där vi tog oss vår slut giltiga beslut för en Emmaljunga city cross (+ liggdel), både jag och Richard var riktigt överens med både färg och modell:)... Riktigt fin var den. Skönt att det äntligen är gjort än att man ska ha det hasande efter.. även en bilbarnstol har vi bestämmt oss för en BRITAX får det bli. Det är en djungel av alla dessa grejer men nu har vi bestämmt oss iaf och det känns skönt med våra beslut:).



Emma ljuga City Cross (Sittdel)


EmmaLjunga Citycross (Liggdel)



BRITAX bilbarnstol

21 knoppen 81 i kroppen...

Shit vad stel jag var när jag skulle föröska kliva upp i morse, fötterna verkte foprtfarande från gårdagen och ryggen känndes som en stel och rak planka.. jag ville verkligen inte gå upp, men en del saker måste man ju även fast det känns tungt. Richard den lilla räkan lovade att han skulle vara här till åtta, men än så länge har jag inte sett shymten av honom. Idag ska han fasiken straffas;P...

Julborden i går gick bra tycker jag, fast det var väldigt tungt för min del sista sittningen, redan innan sittningen hade jag jobbat 12 h och sen skulel kvällen fortsätta, jag kände bara hur humöret sänktes och orken försvann.. men jag härdade ut till 23.00 iaf sen bar det hemåt till dushcne och sängen..

Idag har vi rullande julbord, ska försöka få in lite dropp också. Högbo har ju även marknade idag så jag kan tänka mig att det kanske bli lite mindre folk här idag, men vi hoppas på det bästa.

Nu måste jag jobba på, ha en bra Lucia allihopa!




Sötaste Lucian Stina!

Gröten.



Den blev faktiskt riktigt lyckad:)

För 4p. (jag gjorde receptet x3)

Ingredienser:

  • 1 ½ dl grötris (rundkornigt ris)
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 7-8 dl mjölk (valfri fetthalt)
  • 1-2 bitar hel kanel

Gör så här:

Ta fram en tjockbottnad kastrull. Jag brukar använda en 5-literkastrull (IKEA 365+).

 

Mät upp ris, vatten och salt och låt det koka upp. Rör om och lägg på ett lock och låt det koka i ca 10 minuter på svag värme, precis så att det kokar.

 

Tillsätt mjölken och en eller flera bitar med hel kanel. Rör om och koka upp igen och låt därefter gröten koka på svag värme och svälla i ca 40 minuter utan att röra om. Återigen ska det vara precis så att gröten kokar och inte mer för att undvika att det kokar över. Locket ska ligga på, gärna lite på glänt så att det inte kokar över.

 

Om gröten efter dessa 40 minuter har för lös konsistens låt den då fortsätta koka på svag värme i 10-20 minuter till.

 

Välj om du vill ha saftsås eller mjölk och kanel eller andra serveringstillbehör till gröten.

 

Saftsås: Blanda saft och vatten. Smaka, det ska vara lite starkare än du brukar dricka. Blanda i potatismjölet, tänk på att blanda i potatismjölet medan saften ännu inte blivit varm. Låt koka upp under omrörning. När första bubblan syns är det färdigt!

 

Servering: Servera med saftsås eller strö över kanel och häll på mjölk och/eller servera med en flera av följande ingredienser: ingefära, strösocker, farinsocker, råsocker, ljus sirap.


Tomtegröt.

God morgon!

inte många timmars sömn i natt, tror jag inte var hemma för en vid kvart i ett i natt så är man här till sju igen... Har fixat frukost till några som bor här på hotellet i natt och nu håller jag på kokar lite tomtegröt, tänkte att vi i personalen skulle mysa med lite tomtefrukost idag:), fast det blir väl bara jag som är här så tidigt idag, äh det visar sig. Eleonor är nog här innom kort och äter lite julfrukost med mig:).

Julbordet gick bra i går, fast det var bra stressigt där ett tag, allt känndes så hektiskt på något vis... men enligt alla så var dom nöjda och det är huvudsaken. Jag ser allt från helt andra ögon än vad våra gäster gör.

Idag börjar julmarknaden här i gysinge, känns mysigt och vi hoppas på mycket folk.



Liv vann kampen mot mobbarna

Satt nyss  och läset aftonbladet på nätet, tittade på denna. Jag fick tårar... en liten flicka med ett STORT hjärta!



Stress...

Denna stress gör mig galen, det är för mycket i mitt huvud, tankar fram och tillbaka , har ja hunnit med allt? ska jag hinna med allt? kommer jag att hinna med allt? åhh.. ja bara blir tokig på mig själv. Många säger åt mig att VILA, det går bara inte, det är bara att inse. Den lilla krabaten jag har där inne i magen kommer bli ett lika oros moment som jag har varit under hela denna gradviditet när den väl ploppar ut. Ja jag vill inte ens tänka på hur det komer att bli än.. Vi får hoppas på det bästa.




Nu har jag dukat upp restaurangen och gjor fint, har väl lite små saker kvar att pyssla med. Ska även börja göra en smörgåstårta som jag har en beställning på tills i morgon.

Ikväll har vi familjerna här som hjälper till, Richard själv ska i väg och spela match så då får vi knåpa ihop oss.. det ska nog gå bra, jag vill bar se till att det ska bli så bra som möjligt, jag vet att alla kan men det är viljan & orken som kännske sätter emot ibland. Men alla är så underbara och ställer upp till 100 %.


Jobbdax!



En ny helg.

Nu är vi redan vi nästa helg, en fullspäckad helg med julbord... roligt när det händer lite här:).

Gårdagsens julbord gick jätte bra, securitas var här.... ett väldigt glatt och härligt gäng. Det blir så mycket roligare att jobba då.

Nu laddar vi om för dagens sysslor:D!!!!



Svar på kommentar

Anonym:

ojj va stort ni bor ? är det en lägenhet ? hur stor är den isf ? och har du börjat fixa med bebisens rum ?

jättemysig blogg... fler bilder ser jag fram emot =)

kram



Svar: Ja det är en lägenhet på 90 kvadrat , bebisens rum har vi inte riktigt börjat fixat med, eftersom det rä en 2:a så kommer den till en början att ha en hörna i vårat sovrum till en början senare får vi nog tänka på större.
Efter Jul har vi tänkt att börja fixa med allt innan bebisen kommer efter som vi har så mycket just nu.
Roligt att du gillar bloggen, fler bilder kommer:).

Kram / Miranda

Hej tjockis!

(tung suck.... ) ......... med rasande steg känns det som jag bara blir tyngre och tyngre, visst magen växer på och bäbisen där innuti, men resten av hela mig då? Vart tar jag vägen, så här mycket har jag då aldrig proppat i mig. Visst jag ska njuta medans jag kan säger alla, men om jag inte kan njuta då? Jag känner mig bara fet och äcklig.. man kan alldrig känna sig någolunda iaf..  åh jag bara tänker på hur det ska bli efter förlossningen, blir det hård diet? jag älskar att träna så det tror jag inte kommer att bli några problem , problem kommer bara att sitta i tiden.
Medans jag proppar i mig fylls jag hela tiden av ångest, men varför i hela friden proppar jag då i mig? Jo visst jag är sugen på något gott hela tiden, men nyttiga saker är också gott MIRRIS! Jag säger hela tiden till mig själv att jag ska försöka skärpa mig men jag gör om samma saker hela tiden, jag vill bara kunna känna mig nyttig igen, det tror jag skulle göra mig gott. Men hur ska jag komma dit nu? I all julstress, julbord , allt som ska handlas innan barnet kommer, julklappar , ett stort problem som vi fått på halsen,  jaaa ALLT!


 


Otroligt..

I natt har jag fått sovit hela natten utan en ända kisspaus otroligt, känndes faktiskt konstigt att vakna i morse... iofs vaknade jag kl sju och då hade jag ju inte sovit så länge ändå, vi kom i säng rätt sent i går, eller jag somnade ju i soffan innan vi gick och la oss i sängen..

Idag är jag på wärdshuset , har lunchen nu.. sen i kväll har vi julbord.





En stor besvikelse finns det här hos oss nu.. det känns tungt. Varför fortsätta och göra på det här viset? det svider...

v. 26

Nu är vi redan inne i v. 26, det är mycket som händer under tiden. Häftig kännsla att vara med om faktisk, fast det går inte att beskriva. Jag känner hur jag blir tyngre och tyngre och att pulsen ökar för ingenting. Sparkarna känns allt mer och mer....




från mina ögon










info från gravid.se

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här information om bilbarnsstolar.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här


Syster häng.

I går efter jobbet tog jag min eftermiddags tupplur, jätteskönt faktisk, det behövs nu, måste försöka vila så mycket jag kan medans det finns tid.
Vid fem snåret gick jag och mötte syster som kom med bussen direkt från jobbet, vi mös ner oss framför tv, fixade lite käk, mamma kom även förbi på senheten en stund. Sen till despret började jag göra slingor på syster, det blev riktig bra faktiskt, men hon hade fått något konstig exem i hårbotten som vi upptäckte efteråt men jag hoppas det blivit bättre i dag, det såg lite otäckt ut..

En mysig kväll:)...


hemma hos oss.

Igår blev det en dag i ledighet, jag passade på att tvätta och plocka undan lite hemma. Sen bar det av till valbo, Richard var tvungen att klyppa sig. Plus att jag fick lite tid att kika i affärer, fast det är bra tråkigt att gå och titta själv iaf när man inte vet vad man ska ha. Vi åkte även till sjukhuset och hälsade på en släkting till Richard, sen bar det av hemåt mot gysinge igen, jag fixade och dona med lite mat och bak medans Richard var i väg på hockey träning. Hanna komma även förbi på en fika med Freja i går kväll så det var trevlig med lite sällskap.

Idag är jag på jobbet... får se om det bli något folk?

Ikväll blir det en hel kväll med syster eller om vi åker till okelbo och tittar på när grabbarna spelar match..


Har fixat lite bilder från vår lägenhet som jag lovat (inte dom bästa)





Fönster 1 i köket



Fönster 2 i köket (hjärtan som ligger ska sättas upp dom med;))



Kanske inte sånt hippt kök, men så är det med hyreslägenheter .



Blixt på.



kök



köket från ingången




hall från ytterdörren



Vardagsrum, öppenspis





vardagsrum- soffhörnan



vardagsrum (suddigt)










sovrum



sovrum













Liten inblick hur det ser ut hemma hos oss... Fortfarande mycket saker som fattas... men det blir mer och mer. tar ett tag innan hela lägenheten är fulländad;)...

En hård helg..

Sitter hemma hos familjen i ölbo och bara slappar i soffan efter en hård helg hos oss på wärdshuset, an aning trött och slut . Här har det bjudis på pizza, det är så svårt med mat nu förtiden jag är aldrig sugen på något. Och man orkar aldrig göra något och jag tror mamma känner lika just nu så det fick bli pizza ikväll.

Men vi ska vara riktigt nöjda efter denna helg, mycke männskor med glatthumör och bara hört bra saker:)...

För min del har det faktiskt känns riktigt tungt i helgen, har haft så sjukt ont i ryggen och sjukt trött som vanligt (hoppas det vänder snart), men jag har försökt  gått med ett glatt humör så gott det går.

Richard är på match i ockelbo så jag får se när han är tillbaka.. nu ska jag vila lite.


Klart!

Ja då var vi äntligen klara för dagen, skönt att sätta sig ner och pusta ut en stund. I kväll har vi haft fullt hus här på wärdshuset, 100 gäster ikväll som åt julbord, roligt när det händer saker:D. Alla våra gäster var nöjda , så roligt att höra, inget negativt alls:).
Som vanligt får jag tack vänner och familj som är så snälla och ställer upp och hjälper oss i vått och tort;D.


Nu blir det nog hem och titta lite på film innan man hoppar i säng, man är ju så uppe i varv efter en sån här kväll som man måste få lungna ner sig en stund innan man lägger sig i sängen. Richard har sprungit i vg upp till kontoret och fixat "Flickan som lekte med elden", ska bli mysigt.

Hoppas jag får sova bättre i natt, slippa gå på toa hela tiden..


Kram & Hej!

Julbord hos oss.

I går blev det full rulle hela dagen, hade först en sittning kl 14.00 sen en kl 19.00 ...

Dagen gick bara bra, sista sittningen blev bra lång med bollnäs bostäder, tror inte gänget var här i från fören vid två tiden på natten.
fast vi har et riktigt mysig alla här, familjerna kommer cch hjälper till + att i går kom Tula och Håkan och hjälpte oss. Jätte roligt när folk kommer, Tulan tog på sig tomterollen och tomtade för alla och bjöd på glögg medans håkan höll ställningarna i baren;). Mysigt & Trevligt.

Idag var jag och Eleonor här till sex, fixat frukost till bollnäs bostäder som övernattade här på hotellet. Nu väntar vi till dom blir klara så ska vi röja här till nästa julbord.





Vårat kallabord.









Lite av dessertbordet


v.25

Tiden bara rusar i väg, nu är vi redan inne i v. 25










Info från gravid.se

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, läs mer på våra infosidor.


Tisdag.

Solen skiner och det känns som en bra dag... (håller tummarna på det iaf)


Igår hade jag & Richard en ledig dag, tvättade och sädade för fullt så nu ska alla kläder vara rena och lägenheten :).. vi var även i väg på ett möte med fastighetsägaren (månadsmöte), på kvällen åkte jag och Sara in till Emma för att gratta henne på hennes 22 års dag, det bjöds på fika å massa gott:). Trevligt att umgås med mina tjejer igen.

Idag är det jobb som gäller igen, har lunch öppet idag. Vid ett tiden ska faktiskt jag smita här i från för att åka in till frissan och fixa till utväxten och toppar. Ska bli riktigt skönt..



RSS 2.0