KIM!

Det går inte att sova inatt, vaknar stup i kvarten. Tillslut var jag tvungen att gå upp och kika om det hade hänt något för kim på desingnen till min blogg. Ja som ni ser har han ju kommit lite på vägen, fast jag kanske ska ta och hjälpa han i morgon ist;)....

Tro inte förmycket på hans köks vanor ;P.....

muhaha!

Eftersom jag har M's lösenord så passar jag på att skriva ett inlägg.
Sitter och pillar med en ny design som kommer bli crap. Men som tur är så är det inte till min blogg...!

More to come!

Jag jobbar faktiskt i köket!


Tidig kväller

Jag har faktiskt börjat gillat söndagar, dagen vi stänger tidigast i slutet av veckan . Det känns så skönt att man kan göra något annat på kvällarna.

Fia Åström var precis hit med lite Mary kay produkter som jag köpt av henne, tänkte att jag skulle prova det ett tag nu. Har ju testat förut och då var jag riktigt nöjd, men nu ska jag prova ett helt kitt. Får se om jag blir bättre i hyn:).

 



Nu snart ska Kim komma upp och hjälpa mig med en ny blogg desingn eller hjälpa han ska göra en ny åt mig. Känns som den här har blivit riktigt tråkig, så det kommer det att bli nytt.


/ Miranda

 


Inbrott:S

Det har tydligen varit massa inbrott hos gäster och ickegäster i deras bilar i natt här i gysinge. Läskigt, nu är det bara att låsa alla dörrar som går.

Lördagen.

Hela lördagen lyckades bli en väldigt bra dag i det stora hela ändå, men mycke jobb och långt pass så klart. Men jag tror vi fick alla gäster nöjda:).

Bröllop vart det också i går, på kafe nyfiket men dom tog maten från oss. Dom hade betällt grillbuffe, sen serverade jag och simon också från oss. Blev en rätt lång kväll, tror vi inte kom därifrån fören vid halv tolv. Dom var jätte nöjda med allt , självklart råkade jag göra en lite miss i början, jag hällde förrätts vinet i fel glas (suck). Men jag hann bara göra det till brudgummen och en till. Var så uppe i allt annat så jag såg bara det stora vinglaset. Aja.. alla kan göra fel;).  

Jag var nyss ut med en frukost korg åt ett par som bor här hos oss, annars är hotellet fullt av alla bröllopsgäster. Men bröllopsgästerna ska äta brunch hos mamma vid 10.00 ist, det var rätt skönt att slippa frukosten för en gångs skull.



Anna & Peter var rodeo för att gå på bröllopet, det var ju Annas barndomskompis Lotta Norell som gifte sig.


Full fart i det lilla köket.



jag & Elin



Vår kock Anders laddar upp för buffen



Mat



Simon & Pappa


Johanna:)



Brudparet, Lotta & Staffan



Pralintårtan:)




Frukost

Nu har frukost gästerna börjat ramlat in... railers sista dag här, eller dom åker efter frukost. Senara börjar väl alla bröllopsgästeisktr också trilla in. Det blir nog full far idag med.

Idag känner jag mig mycket piggare, jag gick faktiskt och la mig vid nio i går och sov till halv sex i morse, så jag känner mig utvilad:).

/ m

Sala mässan.

04.45 ringde mig klocka i morse men jag snoza nog till kvart över fem iaf, jag orkade bara inte gå upp. Men jag tog mej en dusch och sen var jag skapligt på fötter. Sprang ner till restaurangen och fixade frukost till railers. Vid halv ått kom mamma och hömtade mig så drog vi vidare till sala där vi har tillbringat hela dagen. Hela gysinge bruk hade en station tillsammans, blv faktiskt riktigt bra. Bara att jag hade glömmt en del viktiga saker som vanligt.
Dagen har varit rätt seg i det hela långa loppet, varmt, jobbigt och tröttsamt. Jag är nog ingen mäss människa insåg jag idag.  Den vanligaste fråga man fått i dag - åhh är det inte i gysinge det är så mycket mygg, med ett falskt leende på läppran får man bara skratta lite och säga nu har vi nästan inga mygg :).
Jag & mamma kom nyss tillbaka till gysinge, jag funderar på att gå och sova en stund för jag är så otroligt trött, fast jag måste väl jobba anntar jag. känns som killarna hade väldigt lungt där nere just nu så då stack jag upp en stund ist.

Har knäppt lite bilder idag också.



Mamma hugger in på en godis:)



Vi visade upp en uppdukning.





Gysinge hantverk- Otroligt mysiga och fina saker.



jag blev kär i dom här ugglorna från gysingehantverk.



Undra hur många jag har stoppat i mig i dag :S?



Mamma & jag tog lunch.



Vår station- nedredalälven







En tjej & en kille från finland hade uppvisning, lite små häftigt.





Thai mat blev det också där. Ingen höjdara lär jag ju säga.

Bilder från gårdagen.



Nya vaktmästaren på Gysinge Bruk:)



Johan (Stig hellmer?) :)


dagens slut.

Vi blev precis klara nere i restaurangen, vilket känns helt underbart just nu. Man är ju rätt trött efter dagen genom att det blir så långa pass 07.00- 23.30. Egentligen ska jag väl gå raka spåret till sängen men jag var ju tvungen att koppla in nya kameran:). Har lite bilder jag tänkta lägga in idag.

I morgon äre upp riktigt med tuppen. Ska försöka vara nere i restaurangen till fem någon gång på morgonen, jag måste bara förrsöka masa mig upp. Det är en hel del som ska göras, genom att jag ska vara borta under dagen på sala mässan så måste jag förbereda en hel del åt grabbarna. Vi skulle försöka komma härifrån halvåtta i morgonbitti.

Dagen i det stora hela har varit riktigt bra, reilers verkar nöjda så då får vi vara nöjda. Nu måste det nog bli sängen för min del. Men först lite bilder....

Natti / M



Richard

hörrni jag ger upp redan efter en bild, det gick för segt för mig just nu, jag måste hoppa i säng. Jag får lägga ut detofler i morgon ist:)

GOD NATT

En liten miss.

Puuh.. det har precis blivit lugnt. Det blev lite akut i morse med allt, det som var lovat att ha varit gjort i går var ej färdig så då fick alla springa som illrar här inne, plus att vid 9 tiden i morse ringer slu och sa att dom har blivit försenade (whaat?), inget vi visste om. Men vi löste det, 12 p dagkonferens. Jag fick skynda mig och göra smörgåsar till dom. Vi han precis klart med allt innan de kom plus att vi hade railers här , 30 p. Men nu har alla fått f-middags kaffe & lunch , nu väntars e-kaffe, jag har precis bakat en silviakak åt dom. Så det är bara hoppas att det ska smaka.

Idag har jag fått en kamera av älsklingen också, super gald blev jag. Tack hjärtat!
Så nu kommer det komma massa bilder ibloggen:).

Nu måste jag jobba vidare om det ska hända något här.

/ M

GÄVLE

Ja jag lär ta och erkänna att jag saknar gävle nå fruktansvärt och livet jag levde där, då man kunde träna hur mycke man ville hade bestämmda tider och alla människor runtomkring.
Här finns det massa mygg, långt till närmaste träningslokal, inte många promenadvägar om man inte vill gå mitt i skogen med massa mygg men naturen är ju iofs enorm. Och människor, nja.. ingen jag har hittat att umgås med här än iaf. Men det finns säkert härliga typer här med bara att jag inte har träffat dom än.

Just nu känns det bara som jag sväller både här och där, jag är väl en riktig periodare jag. Men jag  får ju sån ångest för allt iaf. Nästa vecka ska vi ju ändra öppettiderna så då finns det mer tid, jag har iaf bokat in power step i hedesunda på torsdagar (kul), sen tänkte jag ta några pass inne i gävle också. Kanske köper kort på gymmet i färnbo, vem vet:).

Vi har fortfarande öppet, inte en kotte här nu. Väldigt lungt och skönt, kan ju vara bra att ha en sån dag innan konferenserna trillar in också. Nu får jag väl sätta igång och städa undan lite ist.

Ikväll är det en prommis innbokat med Elina:)

/ Miranda



Ett gott skratt.

Idag satt jag och kikade på blogg toppen, kikade in på amandavardet.blogg.se, hon hade även en webb blogg,  jag vill väl inte hänga ut någon men ett gott skratt eller bara ren pinsamhet kommer fram.
Alla människor är ju olika...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Regn & massa rusk.

Idag är det totalt dött,  ingen vill ge sig ut i dett mörka, ruskiga väder. När det är sånna här dåliga dagar är det skönt att veta att man har fullt upp torsdag, fredag & Lördag. Dagarna blir så långa när det är så lite att göra, fast det kan vara skönt med någon sån här dag så man hinner varva ner men det får inte bli för offta.

Nej man kanske ska gå ner i köket och prata lite skit med kocken ist.

/ M

ett samtal

God morgon.

Inatt har jag sovit riktigt dåligt, bara vridit och vänt på mig. Men jag är ändå hyffsad pigg just nu så det är skönt.

Tack för samtalet i går vännen !

/ M

alla kan inte alltid vara dom bästa.

Allt är alltid olika från dag till dag,trött/pigg, humör, vädret , allt går åt pipan eller så går allt som på rells, det finns nästan aldrig en jämn nivå på allt.

Kan man inte bara få massa energi och glada vibbar så man klara sig fela månader framöver nu när vi går in i mörkare tider?

/ M



.tom.

.................................................................................................

Semester är över...

Det märks helt klart att semestern är över för det flesta, mycke mindre gäster hos oss nu. Alla genom åkande är som försvunna. Tråkigt när det inte händer lika mycket under lunchen, man desto mer konferenser ist, hade en liten i dag från sandvik och senare i veckan har vi en större på 3 dagar så det blir lite ändå, plust att vi har ett bröllop i helgen.

Jag har nyligen räknat kassan och städat undan undrar vad jag ska tillbringa resten av kvällen till, jag är verkligen jätte trött men jag måste röra på mig också, jag känner bara att jag gäser dag för dag. Något lär det bli iaf.

/ M


 

Hedesunda

ibland kokar det bara över, att folk bara orkar. Nog att jag kan älskar vårt lilla samhälle hedesunda,jag kan va gald att jag kommer därifrån till och från men iblan känns det bara pinsamt. En del människor i vår by kan tydligen inte knipa igen sina små kakhål. Att man bara kan yttra sig om något dyligt, vad vet folk vad man vill eller har för annledningar. Snälla kom till mig eller oss om ni vill veta något, spekulera inte själva det leder inte till något som blir bra utan när det går från mun till mun blir bara en historia värre.

/ M

DET LILLA SAMHÄLLET HEDESUNDA



Sent

God morgon!

Jag kan inte sova riktigt ordentligt om nättrena, jag halv vaknar lite hela tiden, Små orolig att jag glömmt bort något. Ska väl gå å sova 2 h till tror jag iaf, genom att det blev sent i går. Jag skjusade in kockarna till gävle för att dom missade bussen här från gysinge så jag kom inte hem fören vid halv ett i natt. Så jag tror det är lite förtidigt för mig att klivia upp just nu , annars kommer jag som sagt vara rätt död hela dagen i dag. Vi har ju en hel del och stå i, miljö och hälska ska komma förbi idag vid två tiden och besikta köket, det är alltid lika pirrigt. Nej nu måste jag sova ett tag till.

/ M

Faster Anna

Idag har jag haft en hel dag med Faster Anna, jätte mysig och skönt har det varit. Bara skönt att komma ifrån gysinge en stund. Vi gjorde så för att Richard ska bort i slutet av veckan så då tog jag ut en dag idag:).

Vi har varit på rosmarin och fixat bryna (för tillfället ser man ut som en påskkärring) sen tog vi en fika på lido (mys) sen blev det en sväng till cater för att handla lite grejer åt mamma och efter det vidare  till caparoll där vi blev var några timmar. Farmor kom även och gjorde sellis och hjälpte oss. Nu är alla tapeter valda till nya lägenheten iaf, vilket känns mycket skönt. Sen är det bara att sätta pappsen i jobb ;)



En bit av tapeten som kommer bli fondvägg i sovrummet:)



Hallen (verkligen dåliga bilder)

Bättre att se sen när allt kommer upp på väggarna, trodde jaghade tagit kort på alla men det hade jag inte gjort.

/ M

Måndag.

Min nya favorit dag har lixom blivit måndagar, ny vecka man får börja om och ladda upp för den nya veckan man har framför sig.

Idag hade jag sovmorgon ända fram till kl åtta, hur skönt som helst. Jag tog en lång dusch och bara tog det lugnt, det var inte i går man fick göra det.

Nu ska jag fixa salladsbordet sen in till gävle med faster:).

 / M


avklarad

Det blev en härlig prommis på 45min runt spåret och sigger sorks stig, skönt att få frisk luft och röra på sig lite. Nu väntas kvälls middag och film.


/ M

108

Dagen har faktiskt gått bra i köket i dag, jag var inte lika trött som jag kände mig tidigare i dag men nu är jag nog tröttare om jag ska vara ärlig. Alla gäster har varit nöjda i dag, riktigt roligt:). Jag & Johan var ett riktigt bra team hela dagen:). . 
108  a la carte trök vi ut idag så vi får vara nöjda.
 Vi blev nyss klara nere i restaurangen så det är tok skönt:), lite mer tid att göra något ikväll. Jag och johan ska bege oss ut på en kvälls prommis nu. Sen blire bara film mys med Rikke:).







utanför wärdshuset

precis utan för restaurangen


där vi bor just nu

utanför receptionen

Receptionen


Receptionen


Kocka.

Varför ska jag vara så trött? Hoppas jag blir piggare snart.

Frukost gästerna trillar in eftersom, en del väldigt pigga men en hel del bakfulla som troll.

Idag är det jag & Johan som är i köket, ska jag vara ärlig så är jag inge sugen att kocka i dag, det blir så otroligt segt när ma är trött.

Men nu måste jag ängna mig åt frukosten.

Bye / M


mina sista ord...

ja då blir det mina sista ord för i kväll, vi har precis blivit klara med allt nere i restaurangen så nu är det raka spåret ner till sängen. Det blir ju att upp med tuppen i morgon som vanligt, det är ju en hel del frulle i morgon ca 70-80 st.

Mina tår värker, har fått nageltrång på båda fötterna ... usch !

God natt alla härliga / Smirran





En fartfylld lördag

Dagen har rullat på rätt fort idag faktiskt, riktigt roligt har det varit i dag. Mycke folk och alla bokningar gick bra och alla var jätte nöjda, är gästerna nöjda då är vi nöjda.
Nu känner jag mig en aning slut faktiskt, passade på att kila i väg en sväng till datorn medans grabbarna var nere i restaurangen och fixade drinkar till några från bröllopet:). Vi har en hel kväll framför oss så än är inte dagenslut.

Hade viljat hunnit med en vildmarks prommis / springtur i dag med, jag får försöka ,men det kanske får blinågot kortare om jag inte ska somna mitt ute i skogen.


Har hittat Lite bilder på mobilen nu som jag tänkte lägga ut, det är riktigt  dålig kvalite därför har jag inte orkat annsträngt mig på den fronten. Därför ligger nu en kamera på min önskelista ÖVERST.

/ M



Jonte och Monjana på vår picknink för någon vecka sen:)



Johan när vi var riktiga vildmarks kunga:)





SJUKT MYCKE MYGG

r


God morgon




Håller nu på att fixa till frukosten, jag är så otroligt trött. Jag måste verkligen ha mer sömn för att orka, undra när jag ska få ta igen det då? Har ju inte haft en sov morgon på länge. Medans vissa andra tar sovmorgon varje dag, ja ja livet är inte lätt inte. Bara bita ihop eller?

Egentligen ska jag kanske skynda mig? men huvudet och kroppen är inte på samma nivå just nu... Nej jag har en hel dag framför mig som är full proppad nu är det bara att KÖRA mirris.

 / M

Kvällen i det stora hela.

Oj vilke dunder prommis det blev för mig och Johan (en av våra kockar ni som inte vet), vi gick bort till severtskvarn sen tog vi naturstigen på 4,5 km till gysinge hem . Och där kan vi verkligen snacka om naturstig, vi var som två riktiga vilsmarks kungar;), över stockar och sten , träska och vatten vallar och mygg till miljarder. Sista 2 km sprang vi hem, vifta av oss alla mygg och bara lätta på benen , riktigt skönt.
När vi kom till baka var det bara att hoppa in i duschen och granska sig själv om det fanns några fästingar och till min stora förvåning så kröp det faktiskt en på mig, som tur var hade den inte hunnit sätta sig så det vara bara att plocka bort den (vidra djur)..

Efter det drog jag ut till hedesunda, tittade på lite fotboll med syrran a-laget herrarna spelade. Sen vidare hem till Kusinerna och mös framför tven med dom hela kvällen , vi kikade på bert och åt godis, mys:D.

Nu är jag nyligen hemkommen, måste hoppa i säng nu , ska ju upp vid sex så det blir inte så många timmars sömn. Vi har ju ett rätt fullspäckat schema i morgon. Många bokningar , men det ser jag framemot.


Svar på kommentarer:

Emma- Roligt att du fortfarande orkar läsa min sega blogg, ja du och Joel måste verkligen komma ut snart igen. Vi flyttar ju till eget snart också så då blir det skönare:). Hoppas allt är bra med dig:).

Linda- självklart gumman, jag lovade dig det:D


God natt / Miranda

Tröttis!

Jag är helt enkelt för lat för att blogga nu förtiden, eller lat vet jag inte heller men jag orkar bara inte. Undrar om jag ska lägga ner totalt eller om jag ska orka bli en blogg freak som förr:). Det är ju rätt roligt ändå lär jag ju säga;)

Det händer mycket i mitt liv just nu, mycke roligt och mycket som är jobbigt men vi kör på bara:)...

Först och främst nu ska vi flytta till en lägenhet här i gysinge, en tvåa på 90 kvadrat och 3 m i tak, riktigt fin lägenhet. Ska bli riktigt skönt att få något eget igen än att bo på jobbet, det är inget hitt direkt. Håller på kolla efter tapeter för fullt nu, skit svårt verkligen. Finns ju så otroligt myck. Men något ska vi väl hitta på som vi blir nöjda med:).

Nu ska jag ut på prommis med Johan runt här i gysinge, sen ut till häsen och kika på fotboll med sis och efter det blir det mys med kusinerna hela kvällen:).

/ Miranda

Trubadur.

I går efter en seg dag på jobbet pallrade vi oss upp till Kafe nyfiket för att lyssna på en av storbröderna Martinell (mattis) , riktig mysig kväll blev det, det blev många härliga skratt. För min del blev det bara lyxcola , men liika roligt för det:).
Härligt att träffa alla gammla godingar:D, det händer ju inte så offta. Det ända som blev lite dumt för min del var väl att del blev en aning sent, jag var väldigt seg när klockan ringde 06.30 kände mig nästan riktigt bakfull, en obehaglig kännska när man vet att man inte drukigt en droppe. Men nu är man hyfsat pigg iaf, har några frukost gäster i restaurangen nu.

Idag blir det att jobba fram till eftermiddagen sen ska vi åka in till gävle för att fira Angelica som fyller 20, ska bli riktigt roligt och skönt att komma bort från gysinge en stund, vi har ju inte varit lediga något ännu sen vi började här. Sen i morgon ska Edwina döpas (Richards kusins dotter), mys:D

Ska försöka få fram lite bilder (Jenna) :D, har ju ingen kamera så det får bli mina dåliga mobil bilder men det ska fixas:)


/ M


Augusti.

Här blir det inte mycket skrivet förtillfället, jag har lixom ingen tid och ork för det. Det är jobb som står i fokus just nu. Livet rullar på, en hel del nytt har kommit framför oss. Det känns både spännade och en svag kännsla av rädsla. men vi kämpar på så gott det går och ser just på livet framför oss:).

Solen gassar på för fullt utanför fönstret, själv får man vara den blekaste i kommun detta år. Har inte kunnat suttit och solet en ända dag, känns lite små frustrerande faktiskt. Aja det får bli en utlansdsemester i vinter tider ist kanske:D.

I helgen ska vi faktiskt få lite ledigt, Angelica fyller 20 :) och Edwina ska döpas på söndag. Mysigt att komma i väg att göra lite andra saker. Träffar ju nästa aldrig Angelica heller så det ska bli kul:)


/ M


RSS 2.0