Emmas dag!

Hipp hipp hurra , hurra hurra för det är Emmas dag idag. GRATTIS Emma 22 år idag..

Sitter nu hos emma på kalas, uppdaterar mera i morgon.


Våra första...

Våra förstå julbord är nu gjorda och dagen fortsätter med nya julbord:). Allt gick faktiskt bra i går i min syn vinkel iaf, alla gäster verkade nöjda och det är huvudsaken:).

Hoppas att jag är lite piggare i dag bara:)...

Nu sitter jag på wärdshuset och har frukosten, det blev bara hem och sova en sväng i natt och så är man här igen.. vi får se när mina andra kolegor kommer, det är ju lite små läskigt att vara här själv på månarna när det är mörkt, man känner att man inte är "ensam" iaf;).

God morgon fredag!

Yes då laddar vi för en ny dag!

Har varit här på wärdshuset nu ett tag kom nog vi tjugo över sex, har fixat frukost till konferensen. Nu ska jag bara plocka undan efter dom..

Trött är jag idag också som vanligt... hoppas Richard känner sig piggare idag .

Nu ska jag ner till fastighetägaren och prata om att få en ny diskmaskin....

Slut...

Ni skulle inte vilja se mig nu, jag ser ut som ett annat slackt och jag känner mig som ett annat slackt.. ögonen vill bara falla ihop och kroppen bara värker på mig (hallå GNÄLL fia?) .... aja man får väl gnälla iblan kanske.

Richard ligger hemma , tydligen döds sjuk i hans mening.. ja vi kvinnor snackar om hur det är att föda barn, men vi vet fan inte hur det känns när en karl är riktigt förkyld? Nej men han var riktigt hängig, feber hade han då iaf.. troligen vaccinatinossprutans biverkningar. Stakarn...

Jag har då iaf lyckas diska upp all disk jag hade och den fick jag fick i kväll så det känns otroligt skönt, nu väntar jag på att konferensken ska förflytta sig till en annan lokal där dom ska sitta och umgås resten av kvällen med en korbricka. Nu vill jag bara hem, äta något och sova...


Inte lång i från nu...

nej nu är det inte långt ifrån tills jag bryter ihop på allt detta, usch vad less man kan bli alltså. Tårarna sitter inte långt från kinden nu.

- Jag är sjukt trött
- Fruktansvärt ont i ryggen
- Diskmaskinen på värdshuset har pajat
- Richard är sjuk
- Allmänt tjaffs
- Har galat mycket att göra inna julborden
- MÅSTE FIXA ALLT SJÄLV IDAG!

- Missar det jag har lovat mina vänner

Varför just nu? Precis innan allts stå hej inna julborden? Det är så himla typiskt. Inget har funkar för oss, bara motgångar men jag hoppas det kommer medgångar med alla dessa motgångar. Det är väl bara att ta dom med en klacka spark? Men hur jag mår kan jag väl inte göra så mycket åt, gradvideteten tar mer på mig än vad jag hade trott. Plus att Richard har blivit sjuk, han mådde verkligen inte bra idag. Så han ligger nerbäddad hemma i sängen just nu.



En del av disken som jag måste diska
förhand nu:/



Kunde du bara inte ha kämpat in i det sista , bara över julborden iaf?



v.24













Info från gravid.se

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop
. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

Jag har gjort det igen. . . .

Fel av mig igen, kan kan inte ens stava till Fredrik Reinfeldt. Aja inte lätt och som vanligt s har jag mina stavnings problem. Richard påpeka i går kväll att jag stavat fel igen, typiskt mig så nu får jag rätta efter mig.

Igår julpynta jag hela dagen här i restaurangen , medans jag sprang och servare mina gäster emallanåt. Mysigt det blir när man får upp massa julmys:). Men jag är fortfarande inte klara, måste ju spara mig lite så inte allt blir klart så hr tidigt, men innan lördag måste allt vara på sin plats.

På kvällen var det dags att åka i väg och ta vaccinations spruta för Richard & mig, eller det blev ju bara Richard jag behövde inte ta en till (skönt). Eftersom vår bil inte är i funktion för tillfället så var Håkan snäll och hämtade oss , sen på kvällen blev det besök hemma hos Tulan, Stina & Håkan, alltid lika trevligt:)

Nu har jag en konferens här, dom har precis fått sitt förmiddags fika, så nu ska jag fortsätta mitt julpyntande...


JULPYNT.



Våra advetns ljus



I hallen



Krans:)





Blårummet



Rosa rummet



Under julgran:)



Liten försmak av julpyntet här hos oss på Wärdshuset:)




Julgodis.

Här är julgodiset som blev av i söndags, det blev en hel del:).



Föst har jag färgat marsipanen med rödkaramellfärg



Sen kavlar jag ut den


inuti marsipanen rullar jag in nougath



Över rullarna stryker jag över vitchoklad och ljuschoklad.




Resultat



Jag gjorde även massor utav rischoklad.


Trist.

Alkoholhanterings kusen gick bra i går, fast väldigt tröttsamt, men vi hade en väldigt bra föreläsare där. Magnus Renfelt (Fredrik Renfelts bror) , han föreläste om konflikhantering. Jätte roligt och jätte duktig så det var kul:).

På kvällen när jag kom hem blev det bara att lååångt bad , sen blev det sängen på engång, jag gick nog och la mig vid sju. Så trist kväll hade jag... men jag känner mig desto piggare idag.

Vädret är fortfarande väldigt trist här i gysinge, grått och dimmig och så hänger det regn i luften. Idag hade jag tänkt börja julpynta, men det finns ju ingen julglädje över mig i dag, jag vill ha det kallt med snö, så det bli vitt och fint. Men det är bara att försöka , trycka i sig lite pepparkakor så kanske man blir snäll och glad:D.


En stillastående dag..

Bloggen blev stillastående igår, jag hade fullt upp hela dagen så jag han inte ens slå mig ner vid datorn..

Dagen började med att bilen inte startade när vi skulle åka in till barnmorskan och vi var redan sena , Richard fick springa till wärdshuset och låna kims bil, tjugo i åtta var vi i väg från gysinge och vi hade tid hos barnmorskan i andersberg kl åtta (Panik), en aning sent kom vi men jag ringde och tala om när vi satt i belen, det var lugnt.

Hos barnmorksan blev det ett stick i fingret, mina blodvärden såg bra , inge järnbrist där inte men hon rekomendera ändå Niferex eftersom jag är så fruktansvärt trött hela tiden så nu får vi se om dom hjälper något.
Mäta magen, 22 cm var livmodern, allt känndes bra:), jag låt helt i mitten av kurvan. Lyssna hjärtljud, riktigt häftigt att höra, men oj så fort det slår, 140 slag i minuten. Jag fick väga mig, usch det är en jobbig grej tycker jag , 10 kg har jag gått upp nu, men barnmorskan tyckte det var fullt normalt, man går ju upp mest nu i början. Så lite kunde jag pusta ut ändå;).

Sen hade jag och Eleonor en shopping dag i både gävle och valbo till julborde nu igen, det är faktiskt jobbigt att kuta runt och leta efter allt vi vill ha / ska ha. men vi hittade det mästa så nu är det bara nån liten grej som fattas.

Sen åkte vi ut till wärdshuset och började små pynta inför advent lite, satt upp jul stjärnorna och julblommorna. Fint blev det:).

På kvällen hade vi en bokning här , jag, Richard Skytt & kockarna körde den beställningen medans kim och Richard åkte på träning. Vi klarade det galant ,allt gick toppen.

Vid halv tio teden var vi färdiga här, så åkte jag hem och började pyssla lite inför advent i köket , jag kom in i något pysselhumör i går. Det är ju så mysigt:).



Nu har jag & Richard haft frukost, har fortfarande gäster kvar i restaurangen. Nu sitter jag bara och inväntar Kim , vi ska åka i väg till sandviken idag igen på vidare utbildning på alkohol kursen. Dagen ska avslutas med prov också, så lite små nervös är jag. Oj, ska jag orka sitta i en skolbänk en hel dag idag igen? puuuh...



ha en bra dag !

god morgon.

Ja då var man här idag igen, känndes som jag nyss satt här faktiskt. Fast om jag tänker efter så gjorde jag ju det också, det blev ju bara hem, käka lite och sen direkt till sängen, upp igen och sedan hit. Har precis fixat frukost åt dom 3 herrarna vi har här i natt. Nu på förmiddagen hade jag tänkt att börja med mer julgodis inför julborden, det blir ju en hel del som måste göras.

Måste nog ta tag i det med engång, annars kommer jag sacka efter, jätte trött idag verkligen. Ögonen hänger som två säckar över ansiktet ...

Jobb jobb!



Jag just nu, jätte trött verkligen..

jobb vs. liv

Dagen börjar lida mot sitt slut här på wärdshuset, har 3 st karlar som sitter kvar i restaurangen fortfarande sen är det dags att stänga. Det blev lite dropp idag trotts allt, och mot slutet av dagen fick jag bara gladare och nöjdare gäster, dom har fått mig på bättre humör.

Ikväll har Emma party inne i gävle i sin lya men jag är tvungen att sviken henne faktiskt :(, jag är för trött, magen bara gäser plus att jag orkar faktiskt inte träffa så mycket folk i kväll ,känner mig inte på det humöret.  Har ju inte träffat en hel del på länge som kommer dit i kväll och då har jag ingen lust att sitta och berätta om gradviditeten hela kvällen, även fast det är mitt stora ALLT just nu.
Men min tös fyller ju år snart så då får jag komma och fira henne på bästa sätt iaf:).




Som ni kanske ser så har Kim Lidberg fixat en ny desing åt mig:), känner mig faktiskt nöjd denna gång. Fast det står väl inte på innan jag ska ha den ändrad igen;D.





Som det ser ut nu blir det bara en myshemma kväll på soffan under en filt.....

 

Gammla godatider hemma hos Emma.




De pratar med magen..

En del av gästerna har slutat titta mig i ögonen när det försöker prata med mig, det tittar rakt på magen. Usch jag känner mig så obekväm då. Det är annat när det är en som man känner men inte när ofrämmande människor bara glor rätt in i magen, jag har bara så svårt och veta vart jag ska titta och säga.



Annars idag känns det inte som någon bra dag, allt känns bara så olustigt. Förstår inte riktigt vad som hänger i luften. Solen skiner och allt så det borde kännas som en bra dag ... men NEJ.
Har två härliga gäster här just nu som fick mig på bra humör iaf, sånna gillar vi:).



Fredagsmys.

Det blev en klassiker med fredas mys i går, trevligt sällskap, tacos, idol, massa gottande, film och massa prat:).

Tulan, Håkan & kim komförbi och gjorde oss sällskap hela kvällen, riktigt mysigt hade vi.



Lördag- Solen skiner, vilket inte har vanligt i vardagen här ute i gysinge på väldigt länge. Man blir så mycket piggare bara när solen kommer upp. Nu laddas det för en hel jobbdag här på wärdshuset, vi har några bokningar sen får vi se hur mycket dropp som lyckas ta sig hit.


Kram / M

Svar på kommentar

Tack för kommentarer det uppskattas verkligen:)

Anonym- Nej vi vet inte om det är en pojke eller flicka ännu, vi får vänta med spänning:). Ja lite namn har vi faktiskt på G , men vi väntar nog där också så får vi se vad den lille skrutten passar att heta:D.


Alla som kommenterat barnvag- Jätte roligt att få kommentarer på , det är som en stor djungel med alla barnvagnar och så svårt att veta vad man ska välja, så jag uppskattar all fakta och egna omdömen om allt jag kan få om barnvagnar. Det behövs verkligen nu:).

Vi har även tittat på en Crescent barnvagn, dom är också väldigt fina. Men Jag ska titta upp allt ni har tipsat om. Tack för tipsen:).



Kram / Miranda


JULHANDLAT.

Idag har jag & Eleonor tillbringat hela vår dag i valbo/gävle för att inhandla massor av saker till julborden här på wärdshuset. Oj så mycket fins och gulligt det finns, men det gäller att hålla i pengarna och bara hadla det vio verkligen behöver, men det är ju så otroligt svårt. Jag som är en shoppoman utav dess like. Mamma har alltid sagt sen jag var liten att det alltid blev så dyrt när jag var med för jag kunde verkligen proppa i allt;D. Det är roligt. Nu är jag tillbaka till wärdshuset efter vår heldag på valbo/gävle, helt slut men också helt nohjig för att få upp allt men jag får vänta tills nästa helg:).

Här på wärdshuset har det varit i fullgång med förberedelser inför julbordet, Inge Lindgren har varit här och hjälpt oss att göra julkorven inför julen, Ingen är en för härlig prick, tack för att du ställer upp pch hjälper till:D!







Anders, Inge & Angust



Anders , Inge & Angust

Tungt

Precis kommit hem till mamma & pappa efter ett power step pass, oj så det var tungt idag. Det känns verkligen att jag har blir så mycket tyngre och tyngre... alla skutt jag tar är lite halv snubbliga har lite svårt att hålla båda fötterna på brädan. Men det är så otroligt skönt att träna :).

Nu blir jag kvar här hos mamma & pappa tills Richard och kimpan har tränat klart... sen blire nog lite kvälls fika och sängen.


Spökhistorier

Usch, jag & Angust har nyligen suttit och diskuterat massa spökhistorier och skräckfilmer.  Det gör så man får rysningar över hela kroppen. Jag som tror så mycket på spöken och här ute känns det verkligen som ett spökslott. Jag vet att dom finns här men jag vill nog bara inte inse det själv, Richard bara skrattar åt mig. Men han har faktiskt berättat att när jag sover ibland hör han så otäcka ljus så han bara drar täcker över huvudet även Kim har sagt det.  Men det var innan vi flyttade till lägenheten, så det var därför dom vågade berätta det för mig.

 


Om någon har försökt fått tag på mig på mobilen och jag inte svarar så är det vajsing med min telefon till och från... så ni vet ni som föröker få tag i mig. Men det funkar rätt offta iaf:).


Desingn?

Kim Lidberg är fortrande inte klar med min nya bloggdesing därför det ser ut som det gör.
Ingen annan som är duktig på desing som har lust att hjälpa mig?


Blöt hund.

Veckorna bara rusar iväg, nu är det redan torsdag dags att ladda om för helgen igen. Känns som man aldrig hinner återhämta sig.

Igår kvall åkte jag och Richard ut till hedesunda träffade syrran och Oscar. Richard & Oscar tog en sprungtur medans jag och syrran tog en prommis, jätte skönt verkligen. Känndes som jag inte vart på en promenad på år och dar. Det måste bli offtare nu, får nog följa med till häsen varje gång Richard har träning.
Senare åkte vi till Håka & Tulan med pizza och kikade på Bonde söker fru, jätte mysigt verkligen. Det får bli offtare:).

Innan vi åkte vidare hemåt gysinge åkte vi och hämtade Zlatan hos mamma & pappa, go fisen fick följa med oss till gysinge. Han är ju inte så offta med oss längre, han trivs ju så bra när han får vara lös i ölbo hela dagarna, jag tycker det är så hemst att jag ska behöva ha honom i en lägenhet. Men i går fick han följa med.. han fick sig ett bad av Richard först sen en genomborstning och sist hårfönen, oj så fin och len han blev. Sen mös vi i soffan innan alla tre kröp ner i sängen:).



Ibadet:)



Borsta:)



Föna:)



två sovande söta pojkar i morse, Zlatan & Richard :)

v.23









Hur jag mår: Fruktansvärt trött, krypningar i benen, halsbränna, ont i ryggen och avanligt kissnödig, går mins på toaletten 3 gånger per natt.

Barnet har börjet levt om för fullt , häftigt att börja känna sparkar och liv där inne:).



Info från gravid.se

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Barnvagn

Oh vad det är svårt med barnvagnar, man är ju inte expert på den fronten. men jag tror ändå jag och Richard har bestämmt oss för en EmmaLjunga.

Har ni några tips om märken , modeller eller något liknade? så skriv gärna någon kommertar:)



Denna vagn lutar det år just nu. Emmaljunga.

Besök.

Jag fick mig en riktig trevlig kväll i går , först kom Elina och lille Helmer på besök. Gud vad söt han är den lille Hemler, först var han en riktig glad lite prick och skratta mest hela tiden. men sen blev den lille för trött och bara tjöt. Det är bäst jag vänjer mig redan nu;D.

Efter att Elina och Helmer dragit vidare mot hedesunda så knackade det rätt fort på dörren igen, jag blir lika förvånad varje gång. Där i dörröppningen stod mamma, pappa och hundarna. Det blev ännu en fika, mysigt att folk kommer och hälsar på:D.

Sen skulle jag försöka kolla på despret innan Richard kom hem, men typsikt mig så somnar jag som vanligti soffan. Ska jag inte kunna vara vaken när det är ett av dom favvo programen jag har i veckan?

Richard väckte mig när jag han kom hem vid tio, överlycklig över att ha sett foppa som vanligt;). Han skulle nog lätt kuna byta ut mig mot foppa för en vecka;P. Sn låg vi och läste lte i pappa boken om hur stor bäbisen är i magen och sen i namn boken. Det är verkligen svårt med namn, men några har vi som favoriter:D.


När jag testade för ett år sen på makemebabis.com hur vårt barn skulle se ut och då blev resultatet detta:D


Kurs.

Nyligen hem kommen till gysinge från sandviken, har varit där hela dagen på kurs om alkoholhantering och servering. Alltid bra att bli lite uppdaterad och få vissa saker lite klarar för sig.
Men att sitta på en stol och lyssna för mig i dessa tider är ingen hitt, men jag klarade av dagen rätt bra ändå.
Gäspandes lite då och då och massa kryp i benen....

Ikväll ska Richard i väg som vanligt, han ska på  brynäs match och en annan får vara hemma som vanligt.
Men Elina ska komma och göra mig sällskap med hennes lilla bror son Helmer:), ska bli mysigt:D.

Kram

Järn brist?

Denna ständiga trötthet gör mig helt slut, jag är trött från att jag vaknar tills jag går och lägger mig. Kan det vara brist på järn tro? Någon som har något bra tips på järn tabletter eller något liknade tror jag behöver något extra tillskott. Tror inte jag orkar vänta en hel vecka tills jag ska till barnmorksn. Visst kan jag ju ringa också men det är ju så svårt att få tag på dom i alla dessa telefon köer och tider.



250 militärer

Det bara smattrar här i skogarna runt omkring gysinge, 250 militärer är här och har övningar. Lite små läskigt att åka runt här för helt plötslig pluppar det upp en militär här eller där bakom en sten eller liggandes i ett dike helt grön målad i hela fejjan.





Ikväll ska jag begemig in till gävle för att träna lite på frikis, tänkte ta mig ett pass, behöver röra på mig lite:). Efter det ska jag träffa Sophie och Elina över en fika. Ska bli jätte mysigt:D.


Hej så länge!

Helgen.

Nu kan vi äntligen pusta ut efter en fart fyld helg men roligt har vi haft det..

Fredag: SEB 66p kom på eftermiddagen hade lite konferens sen blev det trerätters middag och sedan fest på loftet. Härliga och glada människor från SEB, jätte roligt att jobba. Man blir så glad när ett helt gäng med så många härliga männiksor på en och samma gång det är då det blir arbetsglädje:).

Lördag: SEB, frukost och förmiddagsfika sen pös dom i väg mot gävle, uppsala och borlänge igen. Tack SEB för er vistelse hos oss:).

Skynda sig och duka upp resturangen för lite dropp under dagen, sen var det bara att stänga igen lite tidigare för alla förberedelser inför myggfesten.

MYGGFETSEN: Kl 19.00 börjarde det ramla in folk här i restaurangen, alla var på ett riktig glatt humör, halv ått var restaurangen fylld med 100 människor från alla närområden som var hungriga och festglada.
Vi som jopbbade sprang fram och tillbaka hit och dit och sörvade våra gäste på bästa vis:), alla verkade jätte nöjda.
Vid nio tiden var det dags för myggdans till HOTDOGS uppe på loftet med bar och grejer. Vilken fart det blev, det kom ungefär 100 personer till utöver det 70 anmälda till middagen Så ungefär 170 personer hade vi upp på loftet som svnängde sina lurviga till hotdogs och hängde i baren. Jätte roligt att se så mycket folk.

VI PÅ GYSINGE WÄRDSHUS VILL TACKA ALLA FÖR EN JÄTTE TREVLIG KVÄLL, HOPPAS NI HADE LIKA ROLIGT SOM VI. VARMT VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL OSS!!




Söndag
: Jobbig dag att ta sig upp , men uppskulle man för en ny dag med nya männiksor. Vi hade lite kvar att fixa i restaurangen från gårdagen, flytta massa bord och stolar .
Det kom lite dopp folk iaf, men mörkret hängde över gysinge och dimman var tung så det kändes verkligen som en dag DAGENEFTER ....
Vi stängde restauranen vid fem sen åkte jag och Richard på middag hos Farmor och farfar men där blev vi inte så långvariga vi var så trötta båda två , sen slockna jag i soffan så fort vi kom hem.



Tack för en trevlig helg alla glada människor:D & all hjälp vi har fått från våra närmaste


Full fart..

Tack får gårdags kvällen tjejer, super mysigt hade vi, syster blev med hon också:).

Usch vad jag sover dåligt om nätterna nu, jag måste minst, absolut minst gå på toaletten tre gånger varje natt och i natt var jag minst upp sex gånger. Tror jag blir tokig, plus att jag inte kan sova på magen längre som jag alltid har gjort. Så ist för att fösöka sova så länge jag får kliver jag upp i ottan som vanligt, känner att det inte är någon ide att ligga kvar och bara gå farm och tillbaka till toaletten. Ist tar jag en lång frukost framför vakna med the voice.

Nu är jag på wärdshuset, ska börja pyssla med allt inför kvällen och morgondagen. Idag kommer SEB på konferens och stannar tills i morgon, och i morgon har vi den stora MYGGFESTEN här ute hos oss i gysinge. Middag och dans:), ska bli riktigt roligt. Så det är faktiskt full fat här ute i gysinge, roligt roligt:)!



♥ Mys

Ikväll kommer Emma & Sara och hälsar på mig, ska bli riktigt mysigt. Käka lite mat och bara mysa, vi hittar säkert på något , mys hönorna:D



Fia - vi saknar dig

SPARKAR!!!

I går kväll blev det en hel kväll i gävle igen, föreläsningen fortsatte men lite bättre gick det faktiskt. Hela kvällen gick mycket fortare och mer lärorik kväll faktiskt, alltid bra med lite nya ider och höra andras tankar.

När jag kom hem i går tog jag mig lite egen tid, tappa upp ett bad, tände massa ljus, slängde i en badkula och hoppade ner med en gravid tidning. Jätte mysigt.

Sen blev det sängen för mig, men det blev väldigt svårt att sova, det var fullt liv i magen, den lille knöpen låg och sparkade för fullt. Jätet häftigt att känna faktisk, har inte kännt det så starkt någon gång:D. Svårt att beskriva kännslan, men mysigt att känna att det finns ett litet liv där inne:).



JULGODIS.

Inte långt kvar nu till julborden så nu har jag börjat pysslat med allt julgodis. Det är mer än vad man tror och det tar längre tid än vad man tror. Jag har börjat gjort nougat med marsipan överdrag som är doppade i mörkchoklad. Riktigt mumsiga:)







Någon som har tips om massa julgodis, tipsa mig gärna så finns det kanske på vårat julbord till jul?

ord.

Dom där orden har verkligen förstört mig just nu.. jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen...

v.22






Info från gravid.se

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten, Ryggmatix är en effektiv lösning för alla som är drabbade av ryggsmärtor. Designad för att passa alla oavsett storlek. Är fullt justerbar och bekväm att bära - läs mer om Ryggmatix.


Från vårt fönster

I morse när jag klev upp vaknade och tittade ut genom fönstret såg jag att marken var vit, det har snöat inatt. Fick en liten burr kännsla och mös ner mig framör tven med frukost och tända ljus.





Nu sitter jag på jobbet och ska försöka komma i gång med dagens sysslor.. inte alls laddad idag, en del saker har bara dragit ur mig alla batterier jag har..

Fel av mig.

Ska bara rätta till en del saker från senaste inlägget...

Hedsunda spelade i går mot norrsundet och vann med 6-5, aja jag var trött jag får skylla på det;).

Affärsutveckling,

Jag tog mig i kragen och åkte in på föreläsningen/kurs affärsutveckling, det blev ett lång pass 18.00-21.30. Jag trodde jag skulle kunna krypa av stolen där ett tag inte för att jag tyckte det var ointressan på något vis utan det var väldigt lärorikt men nu under min gradviditet så kryper det så otroligt i mina ben, det känns precis som växtverk plus min otroliga trött het gjorde det inte bättre. Vem ska kunna ta mig på allvar, yngst på hela föreläsningen, blond, gravid , gäspande och kan knappt sitta still på stolen... hallå dagens ungdomar!!??
Aja.. jag får ta det lite som det är just nu.. bara att kämpa på. Folk får väl gotta sig i sin tro, jag vet vad jag vill och vad jag kan. (till viss del)

Det är bara att köra på!´

Nu sitter jag hemma hos mamma & pappa och väntar på att Richard ska komma från matchen dom har varit och spelat mot norrtälje och vann faktiskt idag med 5-4:) (de gör framsteg och det gillar vi) Enligt Richard själv hade det inte gått något bra för honom idag lite krämpor överallt, dom har ju trotts allt haft hård körning nu ett tag så det är förståligt.
Sitter bara och försöker hålla ögonen upp nu.. sängen är efterlängtad. Plus att magen kurra för fullt efter mat, någon kvällsmat har inte hunnit med utan bara en macka som vi fick på föreläsningen.



God natt









JUL handla?

Ja i dag har jag & Kocken Anders varit på ikea och innhandlat massor av porslin till julbordet. Lite smått less när det enda vi verkligen hade siktat in oss på inte fanns tillräckligt mycket utav och Ikea kanske inte skulle få in några fler på ett långt tag. Aja, men vi köpte det som fanns iaf.

Jag Köpte även två till arbetskjortor i svart och ett par mamaleggins, måste verkligen ha det att jobba i nu. Det bästa av allt i dag var att jag äntligen köpte ett par arbetsskor, det är nog dom fulaste skorna jag någonsin har köpt men dom ska vara bra för rygg och hållning. Det är ju väldigt viktigt just nu när jag bara blir tyngre och tyngre att ha ett par bra skor.


RYN- SKON

Euro Sko lanserar nu sin nya RYN-sko i Skandinavien. Skon är speciellt framtagen för att stimulera kroppens olika muskelgrupper och ger därför en ökad förbränning.

Med RYN Walking Technology får du en bättre kroppshållning, ökad balans samt en mer aktiv gång. RYN-skons avrundade yttersula med 45 graders lutning är inspirerad av masaifolkets gångstil. De vandrar 30 000 steg per dag men blir aldrig trötta! Genom att sätta ned hälen först och sedan rulla foten framåt från häl till tå reduceras belastningen på fötter och kropp. Tekniken stärker också vader och insidan av lår.

Det kan ta lite tid att vänja sig vid skorna, börja därför med korta steg. Öka användandet gradvis. RYN-skon finns som promenadskor, sportskor och sandaler för både herr och dam.




Julhandlat


Nu är jag väldigt trött efter dagen, skulle bara behöva gå hem och sova, men ikväll ska jag egentligen i väg på en kurs. Jag vet faktiskt inte helt ärligt om jag kommer att orka det. Sitta still på en stol i 2 h och lyssna. Hur ska jag klara av det, jag kommer att slockna direkt. Men det känns väldigt dumt att missa den här kursen också. Jag måste ju sitta och köra den tråkiga strekan mellan gysinge och gävle  i det här mörka, regninga vädret. Jag vill egentligen inte men jag tro jag får ta mig i kragen ikväll faktiskt...


Glad:D

♥ ♥

Tack för alla kommentarer dom gjorde verkligen mig glad:D.

Det kommer alltid finnas vänner som gör en besviken, men dom bästa vet man alltid vart man har.
Ni har förgyllt min dag idag


♥ ♥



Vänner?

Ibland känner jag bara en stor besvikelse hos en viss vän, eller är det bara jag som tror att vi är så bra pass vänner fast vi ändå inte är det? Jag har nog alltid hoppas på för mycket men får ändå inget tillbaka. Jag kan inte alltid kalla mig själv för värdesbästa vän men jag vill så mycket...

Även fast kag kanske bor långt borta just nu så finns jag ändå här, det är mycket arbete men jag kan också annpassa mig ibland. Vill någon komma till mig så KOM, jag bli överlycklig. Jag vill inte tjata ut någon hit.. och inte alltid behöva tjata för att träffas. Ibland behövs det så lite...




På G.

Ja men titta nu är desingen på Gång, han kan om han vill Kim Lidberg;). Men jag är fortfarande inte nöjd;)

På jobbet.

 

Jag idag på Wärdshuset, känner mig lite små seg. Inte många själar jag sett idag.

Sitter bara och väntar på att Kim ska fixa en ny desingn åt mig, verkar ta en väldig tid. KIM!

Angust fixar lunch åt mig just nu, Isterband(dagens) är inte mitt bästa så det får bli köttbullar med makaroner ist.


Då var vi här igen.

redan måndag, veckorna går så frukatnsvärt fort nu....

Farsdag- Det blev en bra dag trotts allt, vi hade en farsdags meny som vi körde på med tills den var helt slut, ja helt slut blev det. Jag & Richard sprang fram och tillbaka här som två idioter ett tag, men det är då det är roligt att jobba:). Men Richard var ju en aning stressad för han skulle i väg redan vid 15.00 för dom hade match. Så jag blev ensam tillslut, men det gick bra det också. Allt folk droppade nästan av vid tre tiden.

Efter stängning begav även jag mig till hedesunda för att titta på Richard och deras match. Jag tyckte hedesunda gjorde faktiskt bra ifrån sig, annars har det sätt lite stappligt ut. Roligt att titta faktiskt förutom att det var så fruktansvärt dimmigt. Hedesunda förlorade mot Huge med 2-3 men jag tyckte nog att hedesunda förtjänade en vinst denna gång:).

Sen åkte vi ner till Ölbo och firade Pappa Tony på farsdag:)..

Nu sitter jag på Wärdshuset och ska snart öppa för lunch...


Farsdag!

Grattis Pappa Tony på farsdag:)




Magen måste få plats



Mina skojortor som jag alltid har arbetat i här på wärdshuset får jag abolut inte igen något mer, så nu gäller det att ha något som magen får plats i. Jag gillar denna skjort tunika från Cubus (199 kr), den är mitt bästa just nu:).
Månste nog in och titta och det finns något mer jag kan arbeta i, kan ju inte bara lorta omkring i en , måste ha fler. Det var Eleonor som inhandlade denna åt mig när vi hade fått ihop lite extra dricks hon och jag, det var en dam som gillade oss så mycket så då fick vi en rejäl slant i dricks. Så då unnade vi oss något nytt till graderoben:).

Lördag

Jo visst blev det fredags mys och alla blev med tom Kimpan:), det blev idol tittande och cirkus Möller. Alla var nog rätt trötta så vi kom i säng vid halv tolv, vilket var väldigt skönt.

Idag är jag själv i restaurangen, Richard & Kim har träning hela dagen lång. Lite små tråkigt att vara själv får se om Eleonor och Angelica kommer:)

Mamma kom nyss förbi hon var tvungen att åka med morfar in till sjukhuset han hade fått en propp, jag fick en stor klump i magen  nu. Men han var i medvetandet iaf.... Tänker på dig morfar <3!

Sara på soffan

Sara kom till mig med ett glatt humör, roligt att se henna efter som det inte är så ofta. Klart det är alltid roligt att se sara men extra roligt när vi inte ses så ofta. Vi snacka massa goya och pulade i oss lite mackor sen hamnnade vi framför tv och Sara slocknade direkt. Så nu sitter jag på wärdshuset och så har jag Sara på soffan hemma. Tröttisen, jag lät henne ligga kvar så skulle hon komma förbi här sen och göra mig sällskap om hon inte somnar om villsäga;). Har nu 4 st som sitter och väntar på sin varmrätt sen i kväll är det fredags mys med R, M & O vi får se om Sara blir med också:).

Ny desingn?

Kim Lidberg ska göra en ny desingn åt mig men har inte kommit så långt tydligen och medans får jag leva med att ha denna...

Hungrig.

Sitter här och här hungrig vet inte vad jag ska äta, vill inte ha något från wärdshuset heller. Känner mig bara allmänt less, trött på gysinge för en dag. Finns ju inget här man kan göra en grå höst dag . Måste nog få i mig något snart så jag bli lite pigg, annars blire nog sura miner resten av kvällen. Sara skulle faktiskt komma förbi och hälsa på en sväng nu, trevlig trevligt. Det händer ju inte allt för ofta nu för tiden. Vi får se vad vi hittar på en stund, jag lär ju ta restaurangen dom sista timmarna för Richard & Kim ska ju på träning som vanligt. En vanlig fredag för min del, man kan ju hoppas att sara blir kvar och gör mig sällis men ingen ide att hoppas på för mycket;). Kanske inte så roligt för henne att slösa bort en fredags mys dag på sånt tjaffs....

Nej nu hör jag hur surig jag låter.. skärpning nu mirris nu är det dag för föda;D.


Jag vill ta och säga grattis till en person idag, skönt att allt gick bra & Lycka till nu:D



Power step.

Trotts min trötthet i går gick power stepen ovanligt bra . Det var jätte kul faktiskt, skönt att kämpa på lite nu. Jag hinner ju inte träna så offta längre så jag måste ta alla tillfällen jag får:). Magen hägde på bra den med, det gick ovanligt bra att hoppa runt upp och ner på den där brädan, och lite full i skratt var jag hela tiden för jag känner hur tung jag börjar bli.

Nu sitter jag på wärdshuset har konfereansen här på frukost, sen ska vi i väg på ett möte vid nio. Sen till lunch har vi ett busslast som kommer på 40 p, kvällen ser rätt lugn ut fast det visar sig.

I morse när vår receptionest Monica kom hade hon tagit med sig en bok till mig som jag skulle få låna av henne. Boken: Ett barn blir till , hon är så söt Monica. Roligt att kunna läsa, tack Moncan:)

 

 


Tävling.

Tävling: BOLA

Den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida.
Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.
Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.
Samtliga bolas är nickelfria och levereras med långt svart halsband.



Jag är med och tävlar om en Bola kula på crazyangel.blogg.se, var med och tävla du också!

Bullar

 

Idag på förmiddagen tillbringade jag min tid till lite bullbak. Offtas brukar jag göra vaniljbullar men eftersom vaniljsockret var slut fick det bli kanel. kanel är också gott:).

 

Någon som vill ha recept bara att säga till?

Eller någon som har något annat gott att tipsa om?

 


Annars ser min dag ut, en konferens och lite dropp, humöret mitt är väl inte på topp idag ,känner mig slut och helt matt, lite små ont i ryggen också. Men vi kör på, i kväll är det power step som gäller:).


Tjejmage?

God morgon!

Idag är jag på wärdshuset med tuppen, har varit ut med en frukostkorg idag. Pappa & Peter var precis in på en kopp kaffe och nu hade jag tänkt börja baka lite...



Tjejmage?

Fick nån kommentar i går om att det såg ut som en tjejmage, vi vet inte var det är och dom såg det inte på ultraljudet heller. Men jag har valt att spara mig och se när det lilla knytet kommer ut ist.
Men förra veckan gjorde Elinas mamma Gun ett sånt dära test med en vigd guldring över handleden med en sy tråd och då visade ringen en flicka. Men det visar sig fortfarande vad det blir:).


Lill lördag?

Idag känns det som en bra dag, jag vaknade vid sju och kände mig pigg. Åt en stadig frukost till vakna med the voice , sen tappade jag upp ett varmt bad med tända ljus, musik och en bad kula. Mös där ett tag sen var det bara att göra sig redo för jobbet. Sen drog jag och Richard till jobbet. Sen nu har jag pysslat i restaurangen. Tänt ljus och gjort det mysigt. Precis droppat in dom första gästerna.. nu är det bara att köra fram till stängning.

Ikväll ska vi in till gävle för att fira Richards mormor som fyller år idag (Grattis till dig:D), det ska bli mysigt. Var ett tag sen man träffade henne nu.


Ha en bra dag!





v. 21









 




Info från gravid.se

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Kväller..

ja då var det dags att ta kväller för min del.. är klar med allt här på wärdshuset nu. Inte så mycket folk men det kommer några tappra gäster iaf:), neda kom hit med ett gäng sen har det varit en del dropp.

Nu ska jag bara kila upp till Katterna innan jag travar i väg hemåt. Men Kim måste följa med mig till dom, jag vågar inte gå dit när det är så här mörkt.  Idag bjuds dom på kokt fisk, dom är ju lite kräsna dom små rackarna men är dom väldigt hungrig så slinker det mästa ner:). Vilken annan katt skulle säga nej till Fisk?

Annars ser kvällen rätt tråkig ut, det blir nog inget besök av Emma iaf. Hon hade fullt upp med annat. Och jag har ingen bil som vanligt. Får se när Richard kommer hem, han är på väg hem från sälen nu men det är ju en bit att åka så allt för tidigt kan jag inte räkna med att se honom hemma.

Nu måste jag säga åt kimpan att rappa på lite, han står ju bara och surrar med en hotellgäst.




Heej heej

Sällskap.

Jag blev inte ensam varg i går trotts allt, Syster & Oscar kom och gjorde mig sällskap men jag var nog inte det roligaste sällskapet jag slocknade i soffan nästa på en gång. Klarade nån timme framför tv:en sen var det kört.
Jag är så fruktansvärt trött om kvällarna och det bara kryper i benen på mig så mellan min sovningar lär jag gå upp och dra ut bena mellan åt, jag tror jag bli tokig. Jag hoppas det bara är nått jag får nu....

Richard drog i väg tidigt i morse, tror dörren slog igen halv fem i morse. Han skulle i väg och hjälpa Bosse i sälen med galler. Och när han åkte då blev ju jag pigg som en mört men jag fösökte verkligen ligga kvar ett tag så jag kunde få sova ett tag till. Men efter nån timme var jag tvungen att gå upp, kikade på vakna med the voice och käkede frulle. Sen slog städtanten över mig och jag började små plocka med allt, diska och städa toalett & handfat.  Jag har blivit lite nojig där hemma, vill verkligen inte ha det smutsigt. Jag vill att det ska lukta gott och ser frächt ut.. Kanske har något mer mina hormoner att göra!?

Annars så har jag känt min vikt uppgång, tror mina lår bara gäser och gäser. Usch jag som har kämpat för att få ner dessa kalosser. Men efter den lilla knöpen kommit ut är det väl bara att börja kämpa igen. (suck, allid detta kämpande)



nu är det dags att jobba....

Igen...

Ja då var man ensam igen.. tror snart jag kommer bli en lite ensam varg som bara kommer skrutta omkring ensam i ett par förstora skor och glo som en annan uggla... aja men det är en senare historia.

Har precis städat färdigt här på wärdshuset, sitter och väntar på att Helena ska bli klar så jag får promenera hem. Vet inte riktigt vad jag ska göra när jag kommer hem, jag somnar väl på soffan som vanligt, kanske tar reda på tvätten om den har torkat, städar lite, fixar lite mat om jag blir hungrig och hoppas på att någon kommer och hälsar på mig:D. Alla har ju så lång vägar till mig så det händer ju inte så offta, men i morgon har Emsi lovat att träffa mej:D.

Ingen blid har kommit upp ännu heller, min kamera var totalt död idag och laddaren ligger hemma i lådan. Så jag får se om jag har tid i kväll att fixa lite bilder annars ploppar dom nog upp i morgon:).


Kram på er!



En ny vecka.

Idag är det egnetligen min sista dag på sjukskrivingen, men jag jobbar ist. Ville att Richard skulle få vara ledig idag. Och måndagar brukar ju kunna vara rätt lugna nu för tiden, fast det är ju lite folk ändå.. fast inte mycke.
Syster & Oscar var förbi nu under lunchen också, oscar har blivit sjukskriven han med, han har fått vätska i armbågen så den såg ut som en boll.

Idag har jag lovat Fia att det ska komma nya foton på magen:)... får se om jag har något att komma med idag:)..


Dött var det här.

Idag tog det en riktigt lååång stund innan det började droppa in en kotte, runt halv två började det komma lite folk. Pappa och jag har bara suttit och väntat in gäster, men tillslut kom det några iaf. Mysiga gäster är det som kommer i dag, en riktig mys dag i allmänhet. Mycke ljus tända och fortfarade den här spök kännslan finns kvar i restaurangen, jag gillar hallooween så länge jag inte ser några riktiga spöken;D.

Nu håller Johan på fixar humersoppa m. vitlöks bröd, ska bli riktigt gott en höst dag som denna :).

Hej så länge!

Lugnt.

Gårdags kvällen fanns mycket allternativ att göra som det offtas brukar finnas under hallooween, men ändå valde jag en hemma kväll med film. Halloween brukar vanligt vis vara min favorit, jag tycker det är så sjukt roligt att klä ut sig:). Men efter som jag har en lite knöp inne i magen så kände jag att en lugn hemma kväll skulle sitta fint i går och det blev det:).

Nu är jag på wärdshuset, Richard har precis åkt i väg på match så jag har restaurangen själv + att pappa kommer och hjälper mig :) . Får se om det bli nå folk idag, inga bokningar. Men bara för att jag är själv får jag väl springa ihjäl mig som vanligt;). Fast självklart hoppas jag på mycket folk:).

Nu ska jag fixa lite mys pys här i restaurangen innan vi öppnar..


RSS 2.0