24/2-2010

Vår älskade Mille har kommit till världen den 24/2- 2010

Tid: 16.29
Vikt: 3332
Längd: 49 cm


 

Han är helt underbar vår fina lilla son, man kan inte bli lyckligare!


Barnmorskan & sista Föräldrargruppen.

I går fick jag äntligen hem vår bilbarnstol & vagn, jag får tacksamt tacka mina föräldrar och svärföräldrar som köpte dessa fina grejer åt oss. Mamma & pappa kostade på oss en britax bilbarnstol och Bosse & Eleonor Emma ljunga citycross vagn. TACK  !

Hos barnmorskan i går gick allt bra, magen växer på bra och även så jag. 25 kg har jag gått upp nu (djup suck). Hjärtljuden låg på 138 och barnet hade även fixerat sig, vilket känns oerhört skönt. Nu väntar vi på dig ♥


I går var det även sista föräldrargruppen och den avslutade vi med parterapi. Vilket var väldigt dumt tyckte jag eftersom jag satt där själv utan min partner, för han är ju i sthlm och skottar snö. Sånt här behöver man alltid lyssna på , hon var jätte bra som "föreläste". Sånt borde man gå offta tycker jag, det kan ju bara bli bättre tycker man:). Man får sig några tankeställare faktiskt. Men hemläxa fick vi och det kommer inte Richard slippa undan;).


Natten har varit jobbig, svårt att sova själv plus den stora magen. Jag ligger bara och vrider och vänder på mig och går på toaletten om vart annat. Kl fem klev jag upp i morse då tyckte jag det var dax, kikade lite på OS och tog en dusch. Nu sitter jag på jobbet och här kommer min dag att fortsätta..




v.37



3 veckor kvar nu (Puuust), jag vill inte vara så här tjock längre jag vill att den lille ska komma ut nu. 25 kg har jag gått upp nu fick jag berkräftat hos barnmorskan i går, väldigt tungt att höra. Hur ska jag kunna få tillbaka min normala kropp? TRÄNA mirris, träna, nyttig mat inge mera GODIS ! Japp nya tag blir det sen efter jag fått ut den lilla underverket som ligger gömd i min mage.

 

 

 

Naveln står ut som en annan strut.

 

Från mina ögon

Bristningar

 

 

 

 

 

Info från gravid.se

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in!

Snart kommer du också lära dig mer om blöjor och hur dessa fungerar. Redan nu kan du läsa och lära dig lite mer i Blöjguiden här på Gravid.se.


OFF!

Ända sen i fredags har jag vart nästan helt off... Fradags morgon började med magsjuka och feber sen fortsatte det in på lördag, blev sängliggande båda dagarna. Usch vad jag HATAR att vara sjuk, jag har så svårt att bara ligga en hel dag iofs så orkade jag inget mer heller. Och när man är hög gravid blir inte saken lättare heller, allt kännde bara värre, trodde nästan ungen var på väg ut i fredags morse fick några verkar men dom gick över mot eftermiddagen. Det var väl bara magen som jobbade extra när den kastade ur all mat jag hade i mig. I går var jag fortfarande lite raslig men mycket bättre och i dag är jag på fötter igen men fruktansvärt trött, har knappt kunnat sovit något i natt.

Kl 04.00 ringde richard klocka och då vaknade självklart jag också. Så det har blivit OS för mig hela morgonen. Först tittade jag på damerna i curling mot USA sen blev det hockey (sverige-finland)..

Nu sitter jag på wärdshuset, är här själv i dag och kommer vara det resten av veckan, Richard har åkt ner till sthlm för att skotta snö och jag får vara kvar och hålla ställningarna. Vi får se hur detta kommer att gå, fogarna värker så jag kan grina ibland. Men det är väl bara att bita ihop han är ju hemma igen på fredag kväll.. (huh det känns långt dit).

Idag ska jag in och hämta barnvagnen och bilbarnstolen är det iaf bestämmt sen har jag ett besök hos barnmorskan och sen sista föräldrargruppen.

Fullt upp idag.


Teater.

Igår kväll åkte jag till fiket för att hjälpa mamma lite för det var teater på kafe nyfiket. Men på den lilla vägen dit lyckades jag köra fast (typiskt mig), det var riktigt klantigt faktisk så jag har inget att skylla på. Det var för halt i den lilla backen upp så jag spann bara sen skulle jag försöka baka bakåt å då satt jag fast i snö drivan. Blev så less på mig själv så jag lät bilen stå där en stund. Gick och hjälpte mamma först sen kom Richard när jag skulle hem och fick loss den. Men då fick jag vara lite smart iaf och kom på den bästa lösningen;).

På teatern blev det lite folk iaf ca 60-70 st, mysigt när det händer lite saker i gysinge tycker jag. Teater gav alla männiksor många skratt.

När jag väl kom hem fick jag ställa mig och laga mat, annars får man ju ingen föda under vårat tak;). Sen slocknade jag i soffan på en gång, jag var så fruktansvärt trött.
Sen i natt har Richard suttit uppe och tittat på OS, jag titta lite på första perioden men sen pallade jag inget mer. Det var väl egentligen tur så att det är någon som kan försöka vara lite pigg idag iaf.

Nu ska jag göra klart för dagen..



BILDER FRÅN TEATERN













v.36

I månad kvar bara, nu längtar vi













Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka
. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln. Några enkla förslag på vad som kan behövas, finns här.

Nattuggla!

Suck mina nätter känns otroligt långa nu förtiden, jag får inte sova en lång blund alls. Utan det blir att slumra till ett tag, upp kissa gå en sväng till kylskåpet och inse att jag verkligen inte ska äta något på natten, krypa ner i sängen  (Krypa? neej plumsa ner som en flodhäst) igen, försöka somna om, vaknar till för att armen har somnat, upp igen och gå å kissa å så är det samma visa flera gånger om. Och från första kissstunden på natten lägntar jag efter frukosten... så fort klockan har blivit halv sju så tycker jag det är okej att gå upp för då är det på väg att börja ljusna ute.

Igår ringde dom föresten om att barnvagnen hade kommit, så vi åker troligen in i dag för att hämta den. Fast vi får se, vi kanske väntar en stund till.

Nu sitter jag på wärdshuset ska göra färdig allt innan dagens sysslor fast jag är fruktansvärt trött, det är nu nattens minemala sömn brukar ta över, jag skulle bara vilja ligga hemma och vila nu en stund.


Ingen vagn.

Vagnen hade inte kommit igår, en liten lättare suck när man verkligen hade ställt in sig på detta. Men ingen panik är det ju ännu , fast man ska ju aldrig säga aldrig, man vet ju faktiskt inte när vårt lilla knyte vill komma till världen.
Fast känner jag mig själv rätt får jag väl gå över så långt det går, kånka på den här magen bara.

På föräldrargruppen i går hade vi massa andnings och avslappningsövningar innan förlossningen. Vi satt där i en ring tysta som möss allihopa och små skämmdes på något vis ändå. Det blir lixom en olustig kännsla innanför dom där väggarna, men varför egentligen? Vi är ju där för samma sak allihopa, det finns ju ingen att skämmas för. Men vi fortsatte med våra övningar och tyckte faktiskt det var lite små pinsamt.. men jag kan nog inte riktigt förklara varför eller det är väl det här att man bara håller på träna, det är lixom inte på riktigt ännu och det är svårt att förstå att det snart kommer att bli påriktigt. En del övningar kännde jag var riktigt bra och en del mindre bra, så det kommer nog bra till andvändning, dom bra iaf.

Efter kursen åkte Richard på träning och jag åkte och hälsade på Tulan och hennes familj, alltid lika trevligt:). Riktigt roligt att vi har börjat umgåtts med dom. En härlig familj;D!



MÅNDAG

Jag har överlevt min helg... men nu är det en ny vecka med nya tag, det där tycker jag att jag brukar säga ofta. Men det är bara att trampa vidare;).

Har varit på wärdshuset och pysslat hela förmiddagen sen varit i servisen under lunchen, droppade in lite folk idag under fin vädret.

Efter stängning nu åker vi in till gävle och fixar med lite papper sen ska vi hämta barnvagnen på babyproffsen (roligt) efter det har vi föräldrargrupp, ikväll är det andningövningar som gäller. Vi får se hur det kommer att gå, vår grupp är ju rätt tyst.




Saknar ord

Ja det finns ingen skriv glädje för mig just nu, ska försöka uppdatera så fort jag känner mig lite bättre. Det har varit en tung helg...

Idag är det ju alla hjärtans dag, jag hoppas alla får fira den dagen med alla när och kära !



LIV!

Idag är det liv i gysinge, ja det snurrar lite folk i luften iaf vilket känns oerhört skönt. Mycket bättre stämning och själv blir man på bättre humör. Ibland älskar man bara att jobba med männiksor och vissa dagar är man så less så man kan spy, men det är alltid bara att bita ihop och dra på smilbanden;).

Nu har jag slagit mig till ro en stund och tagit mig en vardags lyx;).. vatten, men färsk citron och frysta björnbär är inte helt fel.


Vilken dag!

Ja gårdagen blev inte helt som planerat... Jag och kim var själva i restaurangen i går, jag tog köket och kim servisen men det vi inte visste var att det skulle drälla in fullt med folk. Fullt och fullt där överdrev jag väl, men mycket för att vara denna tids period. Vissa dagar har vi knappt några gäster och ibland smäller det på, så det är oerhört svårt att beräkna hur mycket som ska tas fram och göras färdigt inför dagen. Men jag & Kimpan klarade oss hyfsat bra trotts omständigheterna, alla fick mat och sa att det var nöjda innan det gick här i från. Men ett tag var jag nog gråt färdig där, gradvideteten känndes på bra. Svor lite väl mycket ibland, men det vara bara att ta några djupa andetag så klarade jag mig bra.




Barnmorskan/ Föräldrargrupp.

Allt gick bra hos barnmorskan i går, allt såg fint ut och hjärtljuden lät bra. I går låg dom på 128 , lite lägre än vad det brukar, annars har dom alltid legat på 140 -150. Nu står vikten rätt still ,hade gått upp några gram men inte mer (Puuuh) men jag har min stadig 20 kg.

Direkt efter barnmoskan hade vi föräldrar grupp, tittade på två olika filmer en om avdelningen för förtidigtfödda barn och en förlossnings film och så hade vi även information från bibloteket. Jag är ju verkligen en människa som vill höra allt från andra, hur deras upplevelse var och hur det kan gå till. Så jag tycker bara att det är ännu mer intressant ju mer jag hör. Men en del saker skrämmer mig ibland faktiskt, men det är bara att kämpa på in i det sista.


v.35










Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Om ni inte börjat fundera på namn ännu är det hög tid. På namnsidan får du veta vad för regler som finns gällande efternamn, samt även historik, statistik information och betydelser för mer än 1000 olika förnamn.

Tänk på att redan när du åker från BB måste du ha något säkerhetssystem för bebisen i bilen. Nu är det hög tid att lära sig mer och köpa stolen. Tillsammans med AktaGraco har vi här mer information om bilbarnsstolar.

 

 


GRATTIS!

Grattis Mamma Liselott på 50 års dagen:D




trångt i kockrocken



Det är trångt i kockrocken idag, maggen trycker på för fullt, känner bra med sparkar på höger sida. Och när man fått i sig lunchen blev det ännu minder med plats.

Nu ska jag börja röja nere i köket så jag hinner med bussen in till gävle..

Tungt

Då glider vi in på en ny vecka igen, liver rullar på. Och Rullar det gör nog jag snart också... känner mig riktigt tung just nu. Hoppas att jag ska kunna få ploppa ut våran lille snart:).

Är väldigt förväntansfull vad det kommer att bli för en liten krabat, jag och Richard är ju vädigt olik varandra utseendemässig och även personligheten iofs. Blir nog en härlig blandning;).

Själva kännslan just nu har börjat skrämma mig, kanska inte själva förlossningen men allt efteråt. Hur ska jag klara av att vara mamma, hur blir det med allting? Massa saker snurrar runt i mitt huvud och gör mig galen. Det är väldigt svårt för mig att första att jag Miranda Östblom ska bli MAMMA, jag kommer att ungefär om några veckor sitta med en nykläckt liten bäbis som är VÅR. Helt ofattbart att begripa för mig just nu, men längtan är så stor efter det lilla knytet.

Nu ska jag ta tag i köket och gå ner och få något gjort, för direkt efter stänigning måste jag ta en buss in till gävle för att träffa barnmorskan och sedan på föräldrargrupp. Richard jobbar åt pappa sin i dag så han är redan inne i gävle.


Söndagsmorgon

Godmorgon!

Söndagsmorgonen är här, veckorna går rätt fort ibland, trotts att jag tycker det fruktansvärt långtid innan bäbisen kommer.  Sitter nu på wärdshuset har varit ut med en frukostkorg till några nattgäster. Kl sex ringde min klocka och då hade jag inte sovit många timmar, har haft sån fruktansvärd halsbränna hela kvällen igår och natten. Måste nog köpa det där som barnmorskan rekomenderade idag, annars kommer jag få nippran om jag ska sitta och ha det där fler kvällar/nätter.

Igår kväll blev det myskväll framför tv m. Richard, syster ocg Oscar, vi tittade på melodifestivalen och en sjukt bra film The blind story. Jag som alltid brukar somna till alla filmer men den här gick inte att somna till, en verklighetsbaserad film,  en jätte fin historia:). Jag bara älskade den!


Nöjda

Bröllopsparet har varit här och provsmakat deras meny, dom var jätte nöjda med maten. Jätte roligt att få göra männiksor nöjda + att det är till deras speciella dag. Som förhoppningsvis bara kommer en gång i livet:).

Det är alltid svårt att veta hur man ska göra alla männiksor nöjda, alla är ju så fruktansvärt olika . Och efter som det är deras stora dag vill man att dom ska bli jätte nöjda, i detta fall var det två väldigt trevliga och glada männiksor, lätta att ha och göra med så det var fruktansvärt skönt.




Undra hur nojig jag skulle vara inför mitt bröllop, med mat och hur allt skulle vara? Jobbigtanke;).

Väldigt lungt här idag, några gäster iaf. Mamma hade även lite uppe på fiken så det är ingen direkt skytteltrafik till gysinge idag.

Idag är jag själv väldigt trött, skulle behöva ett par timmars stödvila om jag ska orka hitta på något ikväll..

Lördags godis.

Lördag förmiddag och jag sitter på wärdshuset och funderar på vad den här dagen ska ta vägen. Kl 12.00 kommer ett brud par som ska prov smaka deras meny, sen är det inte så mycket mer inplanerat idag här på wärdshuset. Hoppas att det kommer dropp folk i dag. Ska väl iaf ta tag i målningen på våra möbler till dom ny rustade hotelrummen.

Ikväll vet jag inte vad som händer...


After work!

I går kväll blev det en mysig After work i flottar kojan här i gysinge, åt taco gratäng och bara mös framför brasan, pratade och umgicks med alla andra som är med i "vi i gysinge". Jätte trevligt verkligen:).

När jag kom hem mådde jag så fruktansvärt dåligt, började må illa och hade väldigt svårt att andas.. vet inte riktigt vad allt kommer ifrån ibland. Spydd tom lite galla. Natten har varit fruktansvärt jobbig, känns som barnet ligger så högt upp i magen och bara trycker på lungorna. Idag känns det som den har sjunkigt lite mer och jag kan andas iaf.

Svar på kommentar

Anonym: kan du inte nämna några namn.. så man får höra =))

Jag: Jag väljer att inte skriva ut några namn här i bloggen innan, vi får se vad det är för lite krabat så får namnet bli det som passar. Alla tycker ju så olika och vi vill ju ha det som vi känner oss bäst med. Har fått så mycket åsikter från andra så ist väljer jag att vara tyst här om namn. Men snart så får vi veta vad det blir för en:)

Bilder från bröllopsmässan


Vår monter

Dukningen vi visade



Mässan





Vår monter och våra trevliga grannar:)



Mamma i vår monter

champange baren



OLIKA MONTRAR





















Föräldrargruppen

Har varit i väg idag till andersberg på förälödrargruppen, jag och Hanna åkte in i dag utan karlarna som var tvugna att jobba. Idag var det information från BVC och öppnaföskolan, vi fick även måla. Lite små mysigt att sitta där, fika och måla faktiskt. Idag var vi väldigt några jag, Hanna och ett par till men det var riktigt trevligt, snacket kom igång lite mer idag:).

Nu är jag på Wärdshuset igen håller på fixa lite med en catring som ska i väg nu till kl 17.00, vi ska ha after work med gruppen "vi i gysinge" nu en sväng. Käka lite och bara umgås en stund:). Sen väntas det besök av Tulan med familj tror jag:).


v.34

Alla säger att sista tiden bara rullar i väg, jag tycker det känns som evigheter kvar...













Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder. Läs mer om vad du bör tänka på när du köper amningskläder.

Svar på kommentar

Hanna:
Mirris! Har ni kommit överrens om något namn än?
Eller väljer ni bland många?
Man vill ju nästan se bebisen iofs innan man bestämmer helt.

Jag: Vi har lite namnförslag, vi väntar nog till bäbisen kommer ut och ser vad det blir för namn.
Pojknamn har vi väldigt dåligt med. Några förslag?

Föräldrargrupp.

Igår fick jag vara ledig efter helgen i sthlm på bröllopsmässan, hade så fruktansvärt ont i fogarna. På dagen åkte jag och hälsade på Tulan, Stina och Vera, fick praktisera lite där hemma. Det gick ju bra så länge hon låg tyst och sov eller bara åt, men när hon började skrika blev jag lite för nervös men klara det rätt hyfsat ändå;).
Sen tog jag och Tulan en lite prommis med barnen i vagnen, fick låna Tulans sakrobälte så det känndes mycket bättre i fogarna då. Ändå skönt att komma ut och röra på sig, även fast fogarna fick ta rejält med stryk i går kväll.

På kvällen åkte jag och Richard in på vår första träff med föräldrargruppen, allt känndes väldigt spänd. Alla andra par satt tysta som ljus och det gjorde även vi. Vi döpte vår grupp till "tysta gruppen" (man var tvungen att hitta på ett namn till grupen innan man gick därifrån) Hon berättade lite om förlossningen och alla bedövningar man kan ta, sen lite runt omkring det hela. Vi skulle även se på en film, men filme fastnade i videon så det blev inget. Under hela träffen måde jag så fruktansvärt dåligt, hade så ont i fogarna, svårt att andas, mådde illa och kände mig helt svimfärdig. Ville bara gå ut därifrån ett tag, men jag försökte hålla igen och satt kvar.
Hela kvällen i går mådde jag riktigt dåligt...

Idag känner jag mig lite bättre, fogarna känns fortfarande, det är väl för att vi stått och gått hela helgen. Nu sitter jag på wärdshuset och ska försöka göra så mycke nytta jag kan.



RSS 2.0