Halloween på gysinge wärdshus.



Jag fixar pumpan



Pumpa kött och pumpakärnor
(köttet använder vi till pumpasoppan och kärnorna rostade jag)




Urgrävdpumpa



Pumpan på plats utanför wärdshuset



Idag dukar vi upp med spökservetter:)





Ett spöke?



sOM JAG HAR SKRATTAT





Svullna ögon.

God morgon!

Idag känner jag mig verkligen inte i from, men jag pallade mig upp itid och tog mig hit så nu har jag hunnit dukat fram frukost buffen. Inte så många hotellgäster men ett tio tal iaf:). När jag vaknade i morse så jag ut som ett annat monster ögonen var så fruktansvärt svällda, ja det är dom fortfarande också men inte fullt lika.

Nu tänkte jag dra igång med lite halloween pyssel till restaurangen..


Ett rosa bad.

Nu är det dax att skaffa intenät hemma så jag kan uppdatera lite offtare, inte bara när jag är här på wärdshuset.

Min dag har jag tillmesta dels tillbringat i tvättstugan, men nu är allt tvättat hemma iaf. Det har även blivit en lång och terräng promenad med mamma & hundarna från gysinge till österfärnebo genom färnebofjärdensnationalpark via gestrikeleden. Jätte fin och härligt väder.

Sen blev det att ta reda på lite tvätt....

Min eftermiddag avslutade jag med ett bad, det blev ett rosa och mysigt bad. Jag slängde i badkulan som jag fått av linda i födelsedags pressent bara för att lyxa till det lite:).

Resten av kvällen har jag tillbringat på Wärdshuset... Richard & Kimpan är och tränar så jag är här själv men mamma hjälper till också:).  Nu sk avi försöka avrunda kvällen och städa ihop sen blir det freeedags mys:D.



Bilder från dagen:



Zampo tog sig med runt på hela turen:)



Härlig höst dag.



mammsen & hundarna:)



Zlatan:)



Här var det blött kan jag lova



Mamma var ingen mäster forograf.



Ett Rosa bad:)



I  badet valde jag att läsa lite ur vänta barn boken:), mysigt.

Blogg torka.

Nu var det dålig uppdate från min sida, nu får jag skärpa mig. Men har haft massa annat hemma att gör plus att jag har haft mina söta kusiner hemma på övernattning och annat bus:). Har försökt vila så gott det går också.

Idag hade jag väntat in finbesök av jenna, men skruttan hade gått och blivit sjuk. Jätte tråkigt , krya på dig gumman.

Men ist får det bli en tvättardag, eller tvättar eftermiddag iaf, tvättstugan var upptagen ända från sju i morse. Jag som pallade mig upp i tid för att stå redo i tvättstuga men icke grannarna var före . Så nu sitter jagnere på wärdshuset och kolla lite mail och annats kraffs som behövs. Jag försökte erbjuda mig att hjälpa Richard idag man han tvingade mig att vara hemma och vila. Jag kan inte vila, det är så svårt jag måste alltid ha något att göra.
Det blir en sväng till hedesunda under lunchen iaf, käka på södrabrunn hos Elina J med syster och Elina och hennes lilla Rasmus:).

Magen: Den växer på, det börja röra sig där inne känns det som, bubblor som aldrig tar slut. Magen känns gas fylld till och från. Tröttheten har fortfarande inte avtagit, men annars känner jag mig rätt stark. Jag har börjat läst boken som vi fick från mvc nu också:).






Gobitarna: Edvin, Arvid & Amanda
Vi tog en prommis runt i gysinge sen en fika hos mamma på kafet.



Arvid:)



Edvin:)



Amanda:)



Vi hade jätte mysig hela onsdagen, det blev tacos, film mys , tv-spel och massa gott:).
Sen fortsatte det på tordagen, jätte roligt att ha dom hos mig:D. Det gör vi om:)


Proppis

Oj nu är magen full efter diverse godsaker:), god mat , fika och godis har det bjudis på. Nu spänner magen på ordentligt. Vi är fortfarande kvar i hemlingby, mysigt att vara här , det är ju inte så offta nu förtiden.
Richard ska snart åka till tierp för att träna medans tänkte jag ta bussen hem...

Eleonor blev glad för pressenten :D. Richard, angelica & jag köpte en kryssning till Riga för henne och Bosse i helgen.


Mysdag!


Barnmorskan.

Idag blev det tidig morgon för både mig och Richard för vi hade tid hos barnmorskan inne i andersberg kl åtta och när man bor ute i gysinge lär man vara i väg i tid. Vi var nog inne i sista sekunden som vanligt. När vi väl var där var det bara vägning och lite information och ta blod tryck ingen annat. Jag som trodde vi skulle få lyssna på hjärtat och grejer men det skulle vi få vänta till nästa gång. Jag hade iaf gått upp några kilon, lite läskigt att man går upp så fort. Fast man kanske ska dra ner på godiset, mirris;)? Det blev ett kort besök...

Efter barnmorskan åkte vi till ok i anderberg och tvättade bilen (väldigt väl behövligt), Richard tog utsidan så tog jag innsidan, det blev riktigt ren och fin tillslut.

Nu sitter vi hemma hos Richard föräldrar i hemlingby, Eleonor fyller år i dag GRATTIS så i dag ska vi fira henne, mysigt.  Ska snart åkt ner till stan för att luncha och fixa lite :).



(Bilen ska säljas någon som är intesserad?)

  


Söndagsmagen...

V.19 +5

Idag känns det som det är fullt liv i min lilla mage, är jag glad mår det lilla knytet bra där nere också:).

Hela dagen har jag tillbringat på wärdshuset, Richard & kimpan åkte i väg vid halv två för att spela hockey match. Så jag och pappa blev själv här plus Anders (kock) såklart. Det kom en hel del folk när jag blev själv , så de var bara att springa på över trägolven här på wärdshuset, alla värkade nöjda trotts mitt vanliga virriga jag:).

Nu gav sig precis pappa hemåt, så nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma och göra mig sällskap inför det sista. Vi har en konferens här idag som ska ha middag kl 19.00 plus en bokning på 4 p. Nu är allt förberätt och jag sitter och väntar in gästerna. Så medans passade jag på att knäppa lite mag bilder. Fortfarande jag som får stå och ta dom själv i spegeln, Kim ska knäppa lite finare kort sen. men så länge får det duga med mina hemmaknäppen framför spegeln:).

Info från gravid.se

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.




Dötid.

Innan öppning idag blev det bara lite dötid, och vad sysslar man med då?
Ja barnleken sitter visst fortfarande kvar i fingrarna hos vissa ;)





VD för gysinge värdshus? ;D




Trött.

I går passade jag på att vila så mycket som gick, sen åkte vi in till gävle för tjej fest hemma hos Fia som fyllde 20 år. Jätte mysigt och trevligt faktisk, men jag trött som vanligt började gäspa mot slutet. När det var dags för utgång för resten av brudana, pallade jag mig mot bilen för en färd hem mot gysinge. Jag fick sällskap av mamma hem i bilen till hedesunda iaf, skönt att slippa åka själv. Hon hade varit på någon party på läkerolarena.

När jag väl kom hem till gysinge kröp jag raka spåret ner i sänge, kunde inte sova , frös och kände mig illa mående. Sen fick jag tillbringa 1 h inne på toan. Usch jag hatar verkligen att spy. Jag undrar om det var för sprutan eller något annat? Sen har jag mått pyton hela natten, frossa har jag haft som bara den.

När jag vaknade i morse kände jag mig fortfarande inte kry men jag åkte till wärdshuset och nu har jag fått i mig frukost. Nu är jag på fötter igen förutom att jag är sjukt trött.


Fredag.

Kunde inte sova i natt, armen värkte så jag kunde inte ligga på den sidan heller som jag vanligtvis brukar göra. Det fick bli ryggläga och då är det svårt att sova för min del. Så jag klev upp tidigt och gjorde mig klar i lugn och ro.
Sitter nu på wärdshuset och betalar lite räkningar, uscjh det är inte roligt. fattar inte varför jag har den uppgiften jag som är slarvigast på den fronten.

Ska snart åka in till gävle, har ett sjukhusbesök att uträtta. Oscar var snäll och lånade ut bilen idag så jag slipper åka buss.



Usch vad hemskt att någon har dött av vaccinet, ja nu är det gjort iaf. Jag kan inte få det ogjort.  Men dom har ju dött av svininfluensan med.  Alla har delade uppfattningar om detta.



Jag blev rörd av ett se det jag såg idag, oj vad det värmde




Håret börjar få sig en längd, jag fick tom upp den i en innbakad liten fläta idag.

 

 


Spruta

Jag åkte bussen in i morse och tog vaccinationen mot svininfluensan.. jag var inte helt 100 på att jag ville ta den men jag gjorde det i alla fall, Nu är det gjort iaf och jag har varit fruktansvärt trött hela dagen och nu har jag jätte ont i armen. Jag hoppas inte på några andra bieffekter.

Det tog ett tag innan sköterskan fick ta sprutan på mig, jag är så fruktansvärt spruträdd. Men tillslut insåg jag att hon bara fick sticka när hon ville, och som jag visste var det inte mer än ett litet stick, Det gick snabbt och ingen väntetid alls, det var ett stort rum med fullt av sjuksköterskor . Så det var många som satt och fick sprutan samtidigt.  Efter man tagis sprutan skulle man sitta ner minst en kvart sen fick man gå.

Sen blev det en fika på Lido medans vi väntade på bussen, mysigt.

Annars idag har jag bara sovit i soffan, jag blev så fruktansvärt trött av sprutan. Låg i soffan fram tills jag åkte i väg till hedesunda för att gå på power step, skönt att röra på sig när man bara legat hela dagen. Men nu börjar jag bli tung tycker jag.

Nu blir det en dusch sen sk ajag försöka krypa ner under täcket.



Roligt att se vad andra tyckte om vaccinationen, jag vet fortfarande inte vad jag tycker om den. Men nu är det gjort så nu finns det inte så mycket mer att säga.


Vaccination??

Jag är fortfarande kluven över mitt beslut om att ta vaccinations sprutan mot svininfluensan i morgon, den skrämmer mig på något vis också. Allt har ju gått så fort tills dom fick fram det här. Och det kan ju ha sina bieffekter. Om man helst inte vaccinera ett barn upp till 3 år , hur kan foster i magen då klara av det?

Jag jobbar ju med människor hela tiden, det människor ska få i magen. Det känns nästan självklart att jag ska ta sprutan när jag tänker så, men jag har ju ett till liv i magen.

Jag måste bestämma mig nu, sista tiden är i morgon mellan 8-10.


Mitt minne

Ja i bland får man ju skämmas, jag har totalt glömmt bort att jag skulle ha varit hos barnmorskan i Måndags. Men det var som bortblåst när det blev så mycket med sjukhus besök och allt. Idag kännde jag mig riktigt skammsen, jag måste bli bättre på att skriva upp saker och titta i min a. offta. Usch jag känner mig faktiskt som en dålig människa just nu, men jag har så mycket i mitt huvud hit och dit med allt.

Jag hoppade över vaccinationen idag, jag har faktiskt blivit lite kluven om jag ska göra det eller inte? Jag har hört att det kan ge så mycket bieffekter. Var tycker ni?


Roligt att få lite nya kommentarer från andra människor också:), tackar !

Sanna

Sanna Ronnerfors jag tänker på er ♥! Ditt underbara lillafrö!


Sanna till vänster, jag , Linda


mys.

I går kväll bestämmde jag mig för att åka in och hälsa på Emma, skönt att komma från gysinge en sväng bara att göra något annat och ta det lite lugnt + att jag så sällan träffa Emma nu förtiden. Det blev tio över åtta bussen från gysinge så jag kom in rätt sent, med det blev glass mys framför despret och massa prat. Det är alltid lika skönt att få prata av sig lite med Emma. Vi kröp ner i sängs rätt tidigt låg och små pratade tills jag somnade av som vanligt. Emma är så förkyld så hon har legat och snorat hela natten (stakarn), och jag har legat och vänt och vridit på mig, jag har nu insett att jag inte kan ligga på mage längre. Nej , nej, nej.. jag kan bara sova på mage, det värsta jag vet är att sova på rygg. Sidan kan gå men det är inte skönt i längden. Hemma har jag ju min gravid kudde, en super bra kudde som jag verkligen kan rekomendera till alla gravida. Ska ta ett kort på den senare och lägga ut.

Idag vaknade jag först som vanligt Emma drog snozern 100 gånger innan hon klev upp. Sen blev det frulle och nu har Emma precis dragit till jobbet. Vi bestämmde att vi skulle luncha vid ett tiden, jag blir nog kvar i gävle eftersom jag bestämmt mig att gå och ta vaccinsprutan mot svininfluensan ikväll på södertull. Bara ta det lilla lugna och inte göra något speciellt , bara det jag känner för.




Det var ett tag sen, men kul hade vi.


v.19



Magen känns olika stor från dag till dag, idag känndes den mindre uppsvälld. Men den växer...


Nationalparken

Tack alla omtänksamma för alla kommentarer, meddelanden & samtal jag fått, det värmer


Första vilodagen:

Sov ut tills jag vaknade , det som är lite små jobbigt är att jag springer på toaletten tuser gånger om natten så det känns aldrig riktigt som jag får sova ut ändå, för dom sista esöken på toaletten på morgon känns bara som jag måste kliva upp tillslut.

Mamma, Syrran & hundarna komförbi så gick vi ut och gick i natinalparken, en runda på 8 km. Helt underbart väder, det är sånna här dagar man känner sig lycklig. Natinalparken är verkligen jätte fin och ett riktigt terrängspår. Jag har knäppt en massa kort som jag ska visa er.

Efter den långpromenaden var vi alla hungriga så vi fixade köttfärsås och spagetti hemma hos oss, riktigt gott med mat när man har varit ute länge. Sen slocknade jag av i soffan hemma, vaknade runt fyra och då gick jag i väg hit för att ge katterna mat och släppa ut dom en stund. Plus att jag var ju tvungen att uppdatera mig här också.

Kvällen får visa vad som händer, känner jag mig själv rätt så somnar jag på soffan. Helt otrolig , tv:en har blirvit som ett sömnpiller för mig. Det går inte att titta utan att JAG ska somna. Men i kväll är det ju despret så jag kanske håller mig vaken.



Svar på anonym kommentar:

Jo självlart ska jag vaccinera mig eftersom jag tillhör riskgruppen, jag hade tre olika dagar att välja bland i kväll, i morgon eller på torsdag så i morgon ska jag åka in till södertull för att vaccinera mig. Jag som är så otroligt rädd för sprutot.





















Sjukskriven.

Dagen känndes som den började bra, det började med att jag hade sovmorgon (för ovanlighetens skull) mös hemma med Richard med te och mackor. Precis efter att jag ätit upp frukosten var jag tvungen att springa in på toaletten för att spy ut hela frukosten, men jag kännde ingen illamånede bara lite mag ont (men inget märkvärdigt) . Så jag forsatte pyssla på och göra mig klar inför dagen, men helt plötsligt känner jag blod rinna ner för benet. Först fick jag lite smått panik och sprang direkt in på toaletten. Tåran började rinna på engång, jag försökte ringa min barnmoska men hon hade ju inte telefon tid fören kl 13.00 (suck för alla dessa telefon tider), jag ringde rådgivningen ist och där var det vänte tid i en helvtimme!, hur kan det få vara sån lång väntetid? Tillslut kom jag fram till en sjuksköterska och hon ringde gyn direkt och dom ville att jag skulle komma in på en gång. Så det vara bara att palla in sig till gävle. !3.00 hade jag en tid på gyn. När jag väl var där fick jag först sitta och vänta i 25 innan läkeren kom. Men tillslut kom HAN, det var en HAN! jag kände en lättare suck och smått oroad, när man ska göra sånna här grejer vill man han en kvinnlig läkare, en som förstår och oftast vet hur det känns. Men visst dom kan sina saker men det är fortfarane lättare att prata med en kvinnlig. Så jag fick göra en gyn undersökning och ultraljud , barnet i magen var det ingen skada på , hjärtat dunkade på som vanligt (vilken lättnad). Det hade troligen blivit en blödning från livmoderkakan. Men det fanns inga spår på att det kunde bli missfall, vilket var otroligt skönt att veta. Men läkaren ville absolut sjukskriva mig i två veckor, genom att jag har ett stressigt och tungt arbete plus att jag redan en gång tidigarer fått åkt in akut för panikångest attack. Ja så nu är jag sjukskriven i två veckor för att vila, hur ska jag klara av att vila i två veckor? jag som inte ens kan vila några timmar på en dag. Fast det är väl bäst att göra som läkaren säger för barnet och mitt bästa.


Slut för idag...

Nu har vi precis blivit klara för idag (skönt), var precis ut och slängde dom sista soporna, gud vad skönt det var ute. En annan är ju inne hela dagarna så man hinner inte ta del av det härliga höstvädret.

Idag har det varit en del folk faktiskt, skönt att det rullar på ändå trotts det gråa höst dagarna.

Nu hoppas jag på en liten prommis & sen mys framför tv:en..


Dagen

Richard & kim i disken.

 

Angelica :)

 

Det blev glass till lunch, mirris!

 

 

Mysan & Gela i servisen:)


Just nu.

Ljus i höst mörkret

 

Rostade mackor & te fick bli min frukost, känner mig smått illamående.

 

Och blädra runt på aftonbladet


Svar

Alltid lika roligt med kommentarer, tacks å mycket för alla jag hoppas på fler:)..


Svar på kommentar:

Sofia- Tack så jätte mycket:). Typiskt att du kom förbi just då, har nog bara haft stället helt abonerat två gånger under hela vår period ,men du är varmt välkommen igen. Du får gärna presentera dig så jag vet vem du är:).



Något som gör mig lite smått irriterad är folk som bara går och pratar runt omkring mig , kom till mig än att gå till mina vänner eller personal. Jag är inte farlig så skärpning nu gott folk!




Söndag morgon

Sex i morse var man här på Wärdshuset , hade förväntat mig att Angelica och kim skulle hjälpa mig men ick det ligger och sover fortfarande. Men eftersom jag alltid är själv så gick det som vanligt, bara att det var tyskarna som var först på plast och jag är inte så duktigt på engelska som dom flesta kanske vet vid det här laget;). Men det är bara att försöka, dom forstod mig lite smått, jag fastnade bara en aning när dom frågade vad filmjölken var för något... Plus att en farbror kom in och säger att det är strömlöst på hela sitt rum, så himla typiskt att det händer när man är själv, men jag har försökt ringt upp kim så han skulle komma ner och fixa det. Jag hittade inte ens propparna, fast vad vet jag om alla lampor gått exakt samtidigt?


Det går inte.

Jag kan bara inte sova,det kryper i mina ben, tankarna snurrar runt i mtt huvud, ögonen svider & huvudet bara dunkar. Jag kan bara inte.... fast jag känner att jag behöver mycket sömn, jag känner att kroppen verkligen behöver.

Det lilla knytet jag har i magen verkar sova iaf, känns som den ligger och trycker på kissblåsan rejält för toalettbesök får jag göra hela tiden. Idag fick jag höra av Elina att fostren sover 95 % av tiden i magen. Det är  mycket sova det, det känns som jag också skulle behöva det i 9 månader.






Dom orden du säger till mig sätter sina spår, jag glömmer dom aldrig!

Tyst

har inga ord jag vill lämna just nu, det får bli bilder.

Rensar mobilen på senaste bilder:





En kossa från vi var och hälsade på djuren i mora. (Siljansjark besöket)


Mårdis & Johan trivde bra bland alla kossor:)


Utsikt från vardagsrums fönstret



Jag & min bästa Zlatan



Lille Rasmus idag:)



Äventyr.

Idag på lunchen fick jag åka i väg på lite äventyr, tränade på friskis, luncha och åkte till Elina & hennes lilla rasmus.

Träna- Tok stressa in till gävle för att jag skulle hinna in till lunchpasset vid halvtolv, spö regn hela vägen in och när jag väl varinne var jag tvungen att leta efter en parkerings plats, jag trodde jag var smart som åkte upp på parkeringshuset men väl där uppe fick jag snurra runt som en tog för att hitta en plats, när jag väl hittat en var det bara att springa vidare till friskis. Flåsig som ett as när jag kommer upp och ser till min förvåning att passet är fullt (suck), jag som åkt ändå från gysinge. Men som tur var syrran , jossan & elin där så Anki frågade om jag tillhörde dom så jag fick komma in, då blev jag glad på riktigt. Med Tok mycket folk och liten lokal + att det var riktigt jobbigt blev det riktigt svettigt.

Lunch- Det blev lunch inne på 9:an för oss alla fyra + att det hände en lite små kul, skum grej , ja vissa människor är ju bara galna.

Elina & hennes lilla Rasmus- Jag & syster åkte och hälsade på dom efter att vi lunchat, vilken liten go fis hon har fått, så söt. Det bjöds på fika och massa prat. Elina måste nog ha bivit trött på mig där ett tag med så många frågor jag hade om allt, jag vill ju veta så mycket som möjligt så jag vet vad som väntar;).


Nu är jag tillbaka på wärdshuset igen, blir till att jobba själv i kväll + kockar såklart då. Men annars så ensam som jag kan bli, plus att jag kommer få vara själv resten av kvällen, känns riktigt tråkigt.


Mor & son



Rasmus


Rusk

Vilket ruskväder det är idag.. halv sju när jag skulle traska iväg till värdshuset spöregnade det och var helt svart ute. Då hade jag stor lust att gå hem igen och krypa ner i sängen.När jag kom till wärdshuset satt kimpan här redan till min STORA förvåning;), alltid roligare med sällskap på morgon:). Jag fixade klart mackorna till konferensen och kimpan fixade frukost korgar. Nu har dom precis ätit f.kaffe så nu ska vi duka upp inför lunchen. Det är faktisk mysigt att vara här i restauranmgen när det är sånt här rusk väder:).


Torsdag.

Magen.. idag 15/10

magen.. skjortan är lite för tajt. men magen växer ju bara.

Kimpan har hjälpt mig i servisen idag, tackar:)

Mårdis:D

 

Detta godis ätande tar tydligen aldrig slut...


Mys

I går kväll med det mys hemma med syster, Richard & Oscar följde med pappa upp till jakt kojjan för att sova kvar och vara med på älgjakten idag. Så vi tog oss en riktig mys kväll. Käkade gott och mös framför tven, Fia kom även och gjorde oss sällskap hon hade även en smink kurs för mig med Mary kay . Det var faktiskt lite små rologt, det är riktigt bra produkter.
Pilla sov även kvar så jag fick sällskap, jag tror jag inte våga sova helt själv där än:P.

Nu sitter jag på wärdshuset kom hit för en stund sedan, det var riktigt härligt väder ute i dag, frostigt, kallt & solen lös. Ska börja duka upp för bussastet som kommer till lunch och ska äta sen får vi se hur mycke dropp vi har.

på väg till jobbet.


v.18



Här kommer magbilden som jag lovat.
Har inte någon riktig koll på hur mycket jhag gått upp i vikt ännu, jag har lite små fobi för vågar så jag köper då ingen våg, Vi får se på nästa besök hos barnmorskan.


tomt

Helt tomt i hela mig just nu, jag är så arg samtidigt som jag är så ledsen över denna person. Varför är det så svårt att förstå? Att vilja stötta att vilja hjälpa ? ist går människan tvärt emot, sätter sig på tvären och tror att allt bara ska flyta på som vanligt. Men i mitt liv fungerar det inte så.. .. .. Iblan känns det som jag känner personen utan och innan och ibland ser jag den till och med som en främling. Ska det behöva vara så när man ändå har människan i frågan så nära?



det var tider det...



07- läskigt att minnas tillbaka hur vi hade det förr, det var grymma tider


2 minus.

Termometern står på -2 , det är kallt idag. Jag gillar det fast ändå inte, det är mysigt. Men det var då betydligt kallare när jag stod och väntade på bussen i hedesunda i morse, halv sju gick den och då var det riktigt kallt.
Nu sitter jag här å wärdshuset och har lite frukost gäster, dom är bara 5 st idag från naturvårdsverket. Dom kom i går på konferens och åker hem idag efter eftermiddags kaffet.

Ikväll hoppas jag på en prommis och sen mys framför tven till greys.

Förrestem det blev ett par skor i går, jag är nöjd faktiskt. Hittade ett par som jag lixom redan tänkt ut lite innan hur dom skulle se ut i huvudet + att dom bara kostade 550 kr, det tycker jag är rena rama kapt nu för ett par stövlar tycker jag. (Fanns ingen bild på dom på nätet heller, kanske kommer en bild snart)



13 oktober

Idag har det varit en riktigt trevlig dag med mycket trevliga människor:D, dagen började med en lång lunch med Jenna på java, ilket var mycket mysigt och trevligt. Alltid lika roligt att träffa henne och nu var det vääldigt länge sedan. Men v ar alltid lika roligt, tack ullet för en super trevlig lunch och tripp på stan.

Efter lunchen oc en tripp på stan tog jag mig faktiskt tid hos frissan, testade den nya salongen på drottningatan brevid pressbyrån.  Färgade utväxten och la in vit,silver toning. Lotta hette frissan hon var super trevlig och duktig , många +.

Sedan blev det buss ut till hedeunda , fixade ihop tårtorna som jag lovat pappa sen har vi kalasat hela kvällen.
Fortfarande kvar här och det blir nog till att tillbringa min natt här också..


Pappa!

Grattis pappa på födelsedagen, i dag är det inge vanlig dag för i dag är det pappas födelsedag, hurra hurra huuurrraaa!!!!!!!!



Idag har jag faktiskt en ledig dag, vilket ska bli otroligt skönt efter den gångna veckan. Kimpan tar servisen, Richard är i stockholm och försöker sälja konferenser. Så då får jag vara ledig i dag för att Richard skulle få vara ledig på torsdag för att följa med pappa på älgjakt.

Så nu snart tänkte jag bege mig in till gävle för att införskaffa mig en present till pappa och hitta ett par nya höst skor till mig själv, träna vore också bra, kanske färga utväxten om någon frissa har tid?


Mora för en dag.

I går tog vi med personalen till siljansjark i mora för ett studiebesök på deras slakteri. Vi tar ju en hel del kött därifrån så det var väldigt intressent, vi var även till en bodgård och tittade hur djuren hade det.
En aning smått illamående blev jag när vi såg hur grisarna styckades fån hel gris till små bitar. Jag trodde faktiskt att jag skulle klara mig bra, men tydligen så har jag blivit kännsligare på senare dagar.. eller så kanske det bara är hormonerna;).

Det blev en bra dag i mora, vi avslutade med en lunch inne  mora på en restaurang med Johannes. Vid halvfyratiden gled vi vidare in mot gävle igen, bowlade och käkade på church street. Dagen blev toppen, härlig personal!

Ett minus till KIM iaf, han var nog den drygaste på hela denna resa.. jag tror han sjöng till varendalåt som vi spelade.. plus att vi hade en skiva med 80 tals klassiker, kan det bli värre;P? neeej.. ;D


2 dagars + bröllop.

Det har inte funnis tid för något bloggande dom här dagarna, fullt upp hela tiden. Vi har haft B3IT här på två dagars konferens på 35 pers plus lite små konferenser och ett bröllop. Så jag har bara kunnat tillbringa tiden på jobbet och en liten del i sängen. Fast jag lär då erkänna att jag är bra slut i kroppen, fötterna verker som vabligt, jag har fortfarande inte köpt några vettiga arbetsskor, jag pinnar runt i mina platta nike dojor.

Idag är det iaf sista dagen B3IT är här, dom har börjat droppat in på frukosten nu. Sen ska dom ha fika korgar med sig ut och sen avsluta med lunch. Får se hur mycket dropp det blir i dag då.

Annars i helgen har jag börjat känna att hormonerna spökar, man får konstiga kännslor ibland. Som i fredags kännde jag mig riktigt sjuk men det som behövdes var nog bara sömn. Jag är så himla trött jämt, och att jobba sent på kvällarna / nätterna och kliva upp vid fem halv sex gör ju inte saken bättre. Men det är bara bita ihop. Det kanske kommer tider då jag får vila igen det;), när jag blir gammal?

Magen börjar titta ut allt mer och mer, usch jag får inte på mig mina serverings kläder längre. Jag får gå runt här som en uppsvullen kossa men försmå kläder. Jag måste hitta något bra att ha påmig här i restaurangen, jag vill ju inte att alla ska glo på min mage.

Nu måste jag jobba vidare.. Ha en bra dag !

Frukost.

God morgon allihopa! Då var det redan en ny dag, snart kommer migrationsverket på fukost.

Idag känner jag mig helt påkörd, men det är bara att köra nu full fart redan från start.


Sista..

Sista inlägget för ikväll, nu tänker jag göra kväller här på wärdshuset. Richard och Kimpan jobbar på uppe i baren, medans jag går hem och laddar om för frullen i morgon. Syster kommer och hjälper mig :), jätte skönt faktiskt.


Godnatt

Kocken!

Ja allt konstigt kan ju hända, idag kom inte en av kockarna. Som tur var hade vi Angust här. Lite små panik och stor orolighet har det varit här idag, men nu kan vi pusta ut men är en aning smått besvikna.

Alla fick ju sin mat men vi fick stressa på som tusan.. nu väntar vi på att migrationsverket ska komma och äta middag, dom kommer inte för en halv åtta. Kommer att bli en sen kväll,  fast senare blire för Richard och Kimpan som ska ha bar uppe på festvåningen för dom.

Annars känner jag mig allmänt svullen och sugen på allt som man inte ska äta.. Ja nån cola light , godis och andra godsaker får man lätt i sig:s, vad ska detta sluta Mirris? Innan jag var gravid kunde jag inte ens äta godis ensam, jag var alltid tvungen att veta att någon annan åt, men inte nu NEj då kan jag smälla i mig hur mycket som helst? varför kan jag inte hejda mig nu? Jag vill ha ett STOP!






Tummen upp!

I går överraskade jag mig själv faktiskt, det blev en springtur. Jag och Kimpan gav oss ut på en tur, sprang spåret runt sen vidare till sigge sokrs stig. Ja vi lyckades nog springa i hop 4 km, vilket jag är mycket nöjd med i dom här tiderna:). Men oj vad jag kände att jag blivit tung, känndes som en flodhäst var på väg... åh tyngre kommer jag bli:S. Men jag ska försöka träna så gott det går, för det gör mig bara gott:).

Resten av kvällen i går tvättade jag och sen skulle jag försöka titta på tv men jag somnade lika fort som jag försökte, så halv nio slutade min kväll. Men det var nog bra för i dag är jag pigg, fast nog känner jag av springturen i kroppen allt;). Usch vad otränad ja är nu alltså.

Vid halvelva tiden kom Richard hem, jag sov som en stock men som han slamrar är det svårt att sova vidare. Han kröp ner bredvid mig i våra nya duntäcken (supersköna lär jag meddela), självklart skulle han känna på magen om den lille var vaken;), Richard tyckte att han kände att den lille rörde på sig för fullt där inne:). Gos!

Nu är jag på Wärdshuset, har precis varit i väg med en frukostkorg och nu ska jag börja förbereda F.kaffe till migrationsverket som kommer på konferens idag.



Ha en bra dag !


Vår lille knöp gjorde tummen upp på en av ultraljuds bilderna:)

Träna.

I går var jag faktiskt in på ett medelpass på fjärran, skönt att få röra på sig. Men ledaren i går var kass, Lena. För segt och dålig musik. Hoppas på ett bättre pass nästa gång. Men Jag hade syster med mig plus att vi träffade på Emma, Sandra & Hanna där också. Så detta förgyllde mitt pass.

Idag är det tänkt att springa lite här i spåret i gysinge, vi har ju ett spår på 2 km här. Så de får bli nått varv i det, jag känner mig laddad faktisk. Richard & Kimpan ska också springa lite så då blir det roligare:)

Sen ser kvällen väldigt lugn ut för min del, Richard ska in på hockey. Jag vill också men det finns ju inga biljetter, så det får bli soffan för min del. Någon som vill göra mig sällis:)?


.Tisdag.

Väldigt lugnt i gysinge i dag, höstvädret har dragit över och solen har gått i moln. Väldigt kallt idag i dom här gammla sten husen, men det bästa med sånna här dagar är att man kan tända massa ljus och få mys pys.
Nu kan jag äntligen hålla på med sånt som jag aldrig har hunnit med förrut, som att fixa alla små saker i restaurangen, vilket är väldigt välbehövlig just nu.

Höres!

:D

Tack alla söta för alla fina kommentarer, det värmer otroligt mycket lär jag säga. Jag blir så glad:D!





Jag kan ju tala om att jag är i v. 17 och allt så bra ut på ultraljudet.  Jag har fortfarande lite svårt själv att tro att det är sant. Det var häftigt att se den lille krabaten i magen, jag visste inte att dom rörde på sig så mycket hela tiden. Men den lille ville inte visa vad den hade för kön, den knep i hop bena för fullt. Vilken jag ändå är rätt glad över. Jag vill veta men ändå inte, det är väl bara för att jag är så nyfiken men nu när vi inte kunde se så behöver jag inte ens veta att någon annan vet. Så nu får vi vänta med spänning ist:).

Hur mår jag då? Sockersuget är på topp, trött som aldrig förr och humörsvängningar så jag vet inte vart jag ska ta  vägen ibland. Magen växer på, känns lite små konstigt faktiskt. Svårt att förstå att man har ett litet liv i magen.

Jenna jag lovar dig att magbilder kommer att komma, ska försöka få ut någon idag.

16/3 2010 ♥


Ishockey.

Jajje.. nu ska det bli ishockey av. Jag & syster ska pallra oss i väg mot hedemora för att titta på Richard, Oscar & Kimpan när dom spelar. Lite små roligt faktiskt, känns som på gamla dagar;). är ju en bit att åka, 10 mil ungefär men det får bli en liten söndags tripp.

HEEJ HEEJ

Kanelbullens dag.

Idag lyxa man på och köpte kanelbullar och bjöd på fika här på wärdshuset. Det är ju kanelbullens dag så det är nästan,  fast bara nästan ett måste att köpa kanelbullar. Egentligen borde jag väl ha bakat själv, men jag gick den slappa vägen och köpte färdiga, men dom var goda dom med:).



Morgondagen

Oh faktiskt lite små spänd för morgon dagen, lite nervös nästan. Hoppas att allt går bra...

Morrn, morrn!

Frulle idag igen, det var bröllop uppe hos mamma på kafet i går så dom har bott hos oss så idag är det en hel del frukost. Gick och la mig väldigt tidigt i går, klockan han nog inte bli mer än 22.00 , så idag känner jag mig faktiskt ovanligt pigg.

Nu måste jag nog sätta igång om det ska bli något bröd och ägg...


Ett par ordentliga skor

Ett par ordentliga skor på mina fötter vore inte helt fel, så mycket som man springer fram och tillbaka i denna restaurang. Usch mina fötter vanvårdar jag riktigt rejält, fast dom är två riktiga monster också.

Idag har faktiskt det mästa flytit på bra, många härliga gäster idag och det gillar vi:D! Så tack alla härliga gäster ni har förgyllt min dag plus att kockarna har gjort ett bra jobb, Richard & Kimpan har väl skött sig dom med;P.
Chrille kom ut och hälsade på idag också, trevligt!

Ikväll blire nog till att säda och bara soff mys...

Mysiga damer.

Nu har bussen varit här med massa härliga, goa och glada damer som skulle vidare till växbo. Växbo kan jag verkligen rekomendera att åka till, super mysigt ställe, fint och trevlig personal. Jag var faktiskt dit tidigare i veckan på ett studie besök och kikade runt i lin fabriken. Jätte fina saker.. man blir sugebn på att köpa mycket men det är ju dyrt och samtidigt har jag ju inte riktigt den stilen hemma. Men det blev en turkos disktrasa och en handduk av linne.

Är fortfarande här själv, ska diska undan allt nu och börja duka upp inför nästa busslast som kommer och ska äta lunch. Sen är det full fart hela dagen, har lite bokningar.

Ha en bra dag!

Busslast.

Tidigmorgon idag med.. kl 8.45 kommer ett busslast på 50p som ska ha smörgås och kaffe, ensam här på wärdshuset en aning ensamt ja.. Får se om det kommer någon som hade tänkt hjälpa mih annars får jag försöka fixa det själv.


nu ska det bres smörgåsar.

Fredags mys.

Den älskade lilla reklamen om fredags mys gör att man känneer att fredagen ändå blir lite speciell. Mina eller våra fredagar bruka till mestadel vara full späckade med jobb men eftersom det börjar lugna ner sig lite nu så finns det en del lukor. Fast i kväll blir det nog fredags mys hos familjen i ölbo, Richard ska faktiskt följa med Oscar på hockey träning i gävle. Roligt tycker jag faktiskt, det är bra att han gör något annat som han tycker är roligt. Det blir lite träigt om vi ska sitta och nöta på varandra hela tiden. Det måste finnas tid för annat också, åh jag vill också träna igen. Känna mig pigg och frisk och bara orka mera, men det kommer väl tid för det också snart. Vi får väl börja unna varandra mer tid bara:).




En kännsla.

Gysinge Wärdshus- en gammal, gammal  byggnad och jag är en människa som tror senhårt på spöken. Jag kan inte säga att jag ser några men jag vet att dom bara finns där, det är en kännsla jag har.  Och idag fick jag en riktig såndär kännsla. Jag höll på duka upp i restaurangen för full och plötsligt känner jag en skarp doft, det luktade MORMOR precis som mormor luktade, och när jag kände doften tittade jag upp på en speciell plast vid ett bord som jag visste att mormor skulle ha viljat sitta. Bordet längst upp i rosa rummet, längst in till väggen. Det känndes som hon satt där och tittade på mig medans jag dukade. Tårarna bara kom, men jag kände mig samtidigt jätte glad, inte rädd alls utan som jag bara ville prata med henne. Men eftersom jag kände mig så otroligt löjlig så nynna jag lite glatt på en låt bara. Det känndes som MORMOR var där!

Ja ni kan ju kalla mig knäpp eller vad ni vill, men jag tror faktiskt på spöken och mormor är nu ett snällt spöke som kommer och kikar till mig här ibland på wärdshuset. Det vet jag, vi saknar dig mormor, älskade, älskade du!





RSS 2.0