Bloggtorka igen

Tuffa tider just nu , jag kommer tillbaka snart igen med nya uppdateringar. Händer mycket i vårat liv just nu.

År 2010 första grillning.

Ikväll slog vi på stort här nere i ölbo och damma av den gammla grillen så han fick visa vad den går för. Mycket gott blev det. Denna kväll tillbringade vi med syster och Oscar, kikade på talang och bara mös.

På dagen idag tog jag mig in till gävle och köpte en ny amnings pump, inte trodde jag att dom skulle kosta så mycket som 500 kr. Det var bara att pumpa upp pengarna det, visserligen var det ju en rejäl grej + att det var två nappflaskor med. Tror jag kommer andvända den iaf, testade idag och det gick kanon, Mille tog nappflaskan lätt. Men hanhade sugit i sig allt väldigt fort så det var bara att ge mer efter åt.

Nu är vi uppe igen, känns som vi bara han lägga oss och somna i nån sekund så skulle han ha mat igen, nu längtar jag bara upp till sängen.


 



Sliten

Idag känner jag mig bra sliten, huvudet känns som en stor tallsrik gröt. Mille vill absolut inte sova själv, han somnar bara om han får ligga på mitt bröst och då kan ju inte jag somna riktigt, man halv sover bara.

Snart ska vi göra oss färdiga för en tripp till gysinge...


Värt ett försök.

01.56 glider jag in här med grus i ögonen... lille skrutt vill inte sova många blundar.

I går sov han inte mycket, det är bara mat som gäller. Richard som ändå åkte in till stan i går fick köpa Sempers Magdroppa (tack för tipset Emma), tänkte att det är lika bra att testa iaf, kan ju vara så att mitt lilla knyte har ont i magen. hoppas det vänder snart..

Vi kanske får vara häsenbor nån dag till eftersom hela arlanda är stängt plus flygplatsen i Nice pga vulkan utbrottet på island. Vi (Richard) skulle även hämtat två konferens gäster på arlanda i morgonbitti men det blir tydligen inget heller.




God morgon

Eller morgon har det varit för oss länge... Mille har precis fått sitt morgon bad efter att han drog ur sig ett stort lass med bajs i mammas knä. Tänkte han skulle få ligga och lufta rumpen en stund här på morgonkvisten men då blev han lite ledsen så jag tog upp honom en snabbis och på den snabbisen hann han dra ur sig ett stort lass i mitt knä, lille skrutt. Det var bara att hoppa in i duschen de, nu är vi ny badade och duschade båda två. Mille ligger just nu och äter, sen ska jag försöka få i mig nå frukost om Mille tillåter mig.. Sen får vi fin besök också:)


mat dax igen... 02.33

Känns inte som jag gör annat än att matar lille skrutt, han bara äter och äter. Det suger verkligen musten ur en. I dag blir det till att åka och köpa en ny bröstpump så jag kan pumpa ur så R får ge ibland också. Så jag hinner göra något mellan varven, annars är han ju som ett plåster på mig. Lilla Mille håller på att blir en stor kille ;)



Inte roligt

När vi kom hem från wärdshuset idag passade vi på att ta en promenad på engång, hundarna fick följa med ut dom också. Men Mille tyckte inte det var roligt, han skrek först en bra stund i vagnen, sen somnade han en liten stund igen, men började efter ett tag tillslut tog jag upp honom och självklart slutade han på engång. Han har ju tidigare alltid somnat i vegnen, men nu dom senaste gångerna har det inte alls varit roligt att åka enligt Mille.

Ska man bara låta dom ligga och skrika när dom är så här små? Jag tycker lixom det känns fel..


Nu lagar jag lite pytt i panna till mig och Richard sen ska vi förbi min farmor och farfar och hälsa på lite.

Mille på jobbet idag:)


7 v.

Idag blir Mille 7 veckor, tiden går otroligt fort. ♥

Nu är vi på wärdshuset, alla sitter vid varsin dator och provar på det nya systemet. Det är mycket som ska in i huvudet just nu.
Mille ligger bara och äter han, hoppas han sover lite mer idag, han bör vara otroligt trött lille skrutt.

Min mobil är förresten trasig, den tar inte laddningen längre. Så det är därfor den är av, ska föröka skaffa mig en ny nu. Är det någon som vill få tag på mig , ring på Richards telefon.


03.27

Här sitter jag och matar min lilla nattuggla, inte vill han ligga i en stor varm skön säng och sova, han vill ligga hos mamma han och bara äta. Tillslut är jag bara tvungen att gå upp och sätta mig igen, vill inte väcka Richard .

Jag måste nog komma i säng snart igen om jag ska orka en till dag med massa information om det nya systemet på wärdshuset.

Får sitta och titta runt på allas bloggar ist, någon som har ett bra tips på någon bra blogg?

Trött

Skulle vara så skönt att få krypa ner i sängen och veta att man skulle få sova en hel natt men eftersom man har en liten skrutt så är det mycket vaken tid om nätterna som gäller. Jag är ju bara så fruktansvärt trött, och kvällstrött har jag alltid varit men nu är det ännu värre. Jag lixom sitter och sover medans Mille ligger och ammar.

Mille har nästan legat och ammat sen vi kom hem från wärdshuset, känner mig som en mjölkande kossa. Aja , det är livet just nu. Men vad gör man inte för sitt lilla liv, det bästa som har hänt.

Nu ska jag krypa ner i soffan med Mille och Richard och mysa en stund, Mille har precis stängt ögonen för att sova en stund (tror jag ;))


Tisdag

Precis hem kommen från en hel dag på wärdshuset, full proppad av information av det nya systemet (hotel linx). Kommer att vara toppen för oss när vi lär oss allt, men det är mycke finesser. Men Richard snappar upp allt rätt fort iaf.

Mille har i stort sett ätit hela dagen känns det som, sitter som ett plåster på mig. Men han har varit vaken väldigt mycket också, tittat på oss med sina stora ögon och skrattat.

Hade tänkt att jag och Mille skulle bege oss ut på en promenad medans solen är uppe, men vi får se hur det blir med det, vi ska ju hinna laga mat först. Det behövs ju verkligen massor av promenader för min del..


Härligt att se att läsar siffrorna går uppåt igen:)





4 1/2 h

God morgon!

4 1/2 h har lille skrutt sovit nu, vilket känns oerhört skönt måste jag med ge . Klockan fyra vaknade han och ville ha mat , eftersom Mille har lite svårt att ligga och amma så är det lika bra att gå upp. Sitta i sängen och amma gör bara ont i ryggen. Och vi hinner väl bara amma färdigt innan vi måste börja göra oss färdiga för dagen. Ska vara tidigt på wärdshuset idag, det kommer en karl som ska utbilda oss i det nya kassasystemet och bokningssystemet i två dagar nu. Eftersom all personal måste vara med har vi valt att stänga under lunchen dom här två dagarna.


Tack!

Måste tacka Emma Magnusson för den nya bloggdesignen, hon har en härlig blogg som är värld att läsas. En av de bloggar jag följer.

BILDER





MILLE & JAG SOVER GOTT



TVÅ SMÅ ZEBROR ;)



LEOPARD MILLE




MILLE FICK SITTA EN STUND I HÅKANS (VERAS PAPPA) KNÄ I GÅR:)



SÖNDAGS MYS



SÖTASTE STINA

Glassigt

Helt otroligt vad lite sol kan göra, man blir så mycket gladare, piggare , ja vår kännslorna bara sprätter i kroppen.

På förmidagen tog vi oss en promenad med Tulan och hennes två tösar , härligt att börja röra sig igen. köpte glass och glassade i solen. Så här fina dagar är det tillåtet att äta glass;)

Sen var vi till wärdshuset, skulle fixa några frukost korgar men då var ju lille skrutt självklart hungrig så det var bara att sitta och amma, sen skulle vi hinna till banken innan dom stängde kl 15.00 så det hanns inte med så mycket på wärdshuset.

Nu på eftermidagen har Mille sovit snällt ute medans jag & syster har suttit och borsta hundarna & kaninerna på altan.

Snart ska vi åka in till gävle för att äta hos Milles farmor , farfar och säga hej då till faster hans:)



BILDER FRÅN IDAG:



Zampo



Zlatan



mille sover bäst i bilbarnstolen...



Doris & Tusse


Vår sol

Härliga vår solen tittar fram, man kan ju inte bli annat än glad:)..

I natt har lille skrutt inte alls velat sova som jag har velat. Vi var upp några gånger i natt , sen när jag försökte lägga ifrån mig honom så ville han inte. Han ville sova på mammas bröst.

Nu ska vi göra oss färdiga för att ta en promenad med Tulan, stina & Vera


Promenad

Jag, Mille & Elina har precis varit ute på en promenad i solskenet. Men Mille ville inte alls, han gallskrek hela turen. Inte ville han ligga i någon vagn och sova. Han vill bara sitta hemma, mysa och få mat.

Nu ska vi försöka vila en stund..

Häsenbo för en stund.

I fredags drog mamma & pappa till frankrike för att njuta en vecka. Så medens dom är borta bor jag, Richard & Mille i deras hus och tar hand om hundarna.

i går kom Milles faster och hade lördags mys med oss och sov kvar tills idag. Eftersom hon ska lämna landet och dra till turkiet och jobba i ett halvår. Måste hon få några timmar med lille skrutt:).
 Nu är vi på Wärdshuset och skrotar runt lite. På eftermidagen är det tänkt att vi ska ta en promenad i solen.


Trogna läsare

Roligt att se att så många har hållt ut trotts mitt stora uppehåll. Funderade nästan på att sluta ett tag, men när jag såg på statestiken att det var så många som höll sig kvar kunde jag bara inte:)

Tack alla läsar,! nya tag nu!

6 veckor & 4 dagar

Tiden går fort, Mille är redan 6 veckor och 4 dagar. Men jag har nog inte riktigt fattat att jag är mamma ännu, det kommer nog ta ett tag. Men allt går bra, han växer för fullt just nu. I början var det lite struligt, allt han fick i sig kom ut den andra vägen. Jag hade för mycket mjölk så han fick bara i sig den första mjölken (den tunna som bara släker törsten) men med lite råd från bb så fick jag pumpa ur och kasta, sen började vikten att öka.

Nu är väger Mille 3720 g och är 54 cm lång

Han äter som aldrig förr, på kvällarna ligger han nog och äter stup i ett. Standard fråga man får är ju om man får sova på nätterna och det är ju lite till och från med det. Ibland sover han jätte bra och ibland inget alls. I natt blev det dåligt med sömn, han ville bara äta den lilla skrutten.

Han har börjat titta på oss riktigt med sina stora ögon och man får sig en hel del leenden och skratt ibland. Man kan ju bara sitta och titta på honom i timmar, go hjärtat!

På wärdshuset har varit med mycke, jag springer och jobbar medans han ligger snällt och sover. Sen är det bara att sätta sig när han är hungrig eller ha honom med på armen som en liten apa. Han är ju van med alla ljud från wärdshuset sen han låg i magen, så jag tror han känner sig bra trygg när han är med oss där. Men iblan är vi bara tvungna att vara hemma för att kunna återhämta oss, för får man inte sova på natten måste man försöka ta igen några  timmar på dagen .



''















När Mille kom till världen.

Tisdagen den 23 Ferbruari.

Jag jobbade själv nere på Wärdshuset genom att Richard var nere i sthlm och skottade snö för att skrapa in lite extra pengar. För ovanlighetensskull känne jag mig väldigt pigg just den dagen, så jag spurta på och gjorde så mycket som möjligt. Städa och dona hemma , väldigt många ringde och frågade om dom fick komma och hälsa på. faster Anna kom, jag slingade håret på henne, sara kom, farmor och farfar kom, sen satt vi allihop och fikade och tittade på skidor.  Och som vanligt var jag lika kissnödig som alltid, så jag sprang på toaletten stup i ett, men sista toalettbesöket jag gjorde så han jag knappt bli färdig så gick vattnen, det var något som bara ran rakt igenom mig.

Jag gick ut till alla i vardagsrumet och sa att jag trodde att vattnet hade gått, alla glodde på mig med STORA ögon sa att det inte kunde vara möjligt.
Farmor utbrister- Men Miranda du har ju 3 veckor kvar
(Jag)- jaaa men hur känns det då när vattnet går? , jag kissa ju iaf inte på mig.

Sen ringde jag in till förlossningen och sa att jag trodde vattnet hade gått, dom ville att jag ksulle komma in på en gång.

Jag packade ihop en väska med lite prylar (den väl kända väskan som man ska ha färdig innan man ska åka in till förlossningen) Jag åkte med Anna till hedesunda sen skjusa Mamma och syster in mig till förlossningen.

Värkarna började komma lite smått i bilen, men det var mins tio min mellan varje. När jag väl var inne på förlossningen kollade en sköterska om det var vattnet som hade gått och det var det ju, sen fick jag lägga mig på en säng så dom kunde mäta verkaran.
Efter 1h kommer en sköterska in och ber mig åka hem och invänta verkarna mer (vilket jag redans visste).

Allt känndes fortfarnde väldigt overkligt, jag kunde inte förstå att det var verkligen på gång nu. Jag Ringde Richard 23.30 och berättade att det var på G , så han hoppade i bilen och åkte hem från sthlm.
För att slippa åka ända hem till gysinge åkte jag hem till Eleonor (Richards mamma) i hemlingby och inväntade värkarna och Richard. Eleonor höll mig sällskap hela natten, varkarna blev allt tätare och tätere, hon puscha på mig bra där.
Tillslut kom Richard hem, vi fikade lite så vi skulle hinna få i oss något.

Kl 06.00 tyckte jag att jag hade så pass ont och att det var mycket tätare mellan värkarna så vi åkte in till förlossningen igen, men blev rätt snabbt hem skickade igen för dom tyckte att jag inte hade tillräckligt tätt mellan värkarna. Dom skickade med några verktabletter och sömntabletter.

Så hem igen till hemlingby, försökte sova lite men vaknade självklar vid varje värk. Tillslut var verkan så olidliga så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Richard satt och klockade hur långt det var mellan varje värk. Tillslut var det 2-4 min mellan varje. Det gjorde så fruktansvärt ont, men Richard tyckte att vi fortfarande skulle vänta en stund för dom inne på förlossningen sa att det skulle vara 4 verkar var tionende min.

Men tillslut kunde jag inte hålla mig längre , 15.00 åkte vi från hemlingby och var inne vid förlossningen 15.15. Dom ville lägg ain mig i första rummet men jag sa att jag trodde det var på G. Så in på ett förlossnings rum och där spännde dom på dom dära banden över magen för att mäta verkarna IGEN, då var det olidligt. Jag ville bara slita bort banden, jag bad barnmorskan att ta bort dom men han sa att jag var tvungen att ha dom på mig. Sen sa hon att jag skulle få ligga så där i 30 min så vi kunde mäta värkarna. 30 MIN.. då kändes det som jag skulle bryta ihop. Efter 10 min var jag tvungen att ringa på barnmorska, jag kunde bara inte ligga där med den där smärtan. Hon kom på momangen, jag berättade att jag hade så fruktansvärt ont att jag bara inte kunde ligga där, tillslut kollade hon hur öppen jag var. 8 cm , Barnmorskan blev bra förvånade. Hon trodde varkligen inte att jag var förstföderska och tycket att jag hade gjort det värsta jobbet hemma. Barnmorskan frågade om vi visste vad det skulle bli, men det visste vi ju inte. Men vi sa att vi trodde sten hårt på att det skulle bli en flicka, jag frågade henne vad hon trodde och hon sa på en gång att hon trodde på en pojke. (Jaja tänkte jag låt de bara ske.)Jag fick lustgas och sen var det i fullgång. Huha.. vilken upplevelse. Inget jag kommer att glömma.

16.29 ploppar vårt lilla mirakel ut, direkt slänger dom upp honom på mitt bröst. En helt obeskrivlig kännsla. Richard fick klippa navelstränge och sen titta ved den var för kön. En POJKE sa richard väldigt förvånad och det blev vi båda två . Tårarna bara kom och lika så på Richard.

ALL DENNA SMÄRTA ÄR DET HELT KLART VÄRT. DET BÄSTA SOM HAR HÄNT I MITT LIV
Ett stor tack till all personal på förlossningen och bb! Ni var guld!


MILLE  Föddes den 24 februari kl 16.29 på gävle sjukhus

Vikt: 3332

Längd: 49 cm


Mille bara nångon minut gammal.



Fotot som vi la ut på LG

IDAG!

Idag kommer det hända grejer här.

RSS 2.0