Bröllopsmässa

I går vi lunch tid skulle jag och mamma har varit i väg mot sthlm, men efter mycket krångel som vanligt kom vi inte i väg fören på eftermiddagen. Klart att det alltid ska bli strul när det gäller mig och mamma.
Vi gjorde ett stop i uppsala för att inhandla som sista prylarna vi beövde till mässan, men stressade som vi var glömde vi ju självklart hälften.

19.00 kommer vi tullslut fram till sthlm  nacka strand. Ja vad kunde vi två "bönder" från häsen göra annat än att skratta när vi väl kom in i mäss hallen och tittade på alla andras montrar. Alla hade klätt montrarna med fina tyger, möbler, lampor och massa annat fint och där står vi med våra konferensbord och rollups. Ja vi skrattade oss igenom hela uppsättningen, men vi fick till det så gott det gick.

20.00 stängde hallen och vi åkte vidare mot bredäng till moster, men vägen dit blev betydligt längre än vad det kunnat blivit, vi åkte fel! Efter några små gnabb i bilen kom vi på rätt väg tillslut. När vi väl var framme hos moster blev det mat och lite tv titt sen godnatt.

Natten blev lång, otroligt lång. Varken jag eller mamma kunde sova ordentligt. Dels för att min mage är i vägen och lite halv oroliga för våran mäss dag.

07.00 ringde klockan så det vara bara att kliva upp. käka frukost och göra sig klar. Vi var tvungna att gå in på ica maxi i nacka innan vi åkte till mässhallen, köpte våra sista prylar som behövdes och även några gardiner som vi skulle använda som tyg ivår monter.  När vi kom till hallen var det i full gång med dom sista detaljerna för alla, jag och mamma började böka med en gång, och vi fick det tillslut att se helt OKEJ ut;).

Vår dag blev bättre än förväntat iaf vilket känns väldigt skönt. Många intresserade så nu hoppas vi på bokningar. Men dagen har känts otroligt lång och det blir fruktansvärt jobbigt för mina ben och rygg att stå i hela sex timmar.
Vi  klarade av dagen iaf, nu sitter vi hemma hos moster trötta som två utarbetade troll och ska gå och lägga oss för kvällen.


Bilder från mässan lägger jag ut när vi kommer hem!

Bristningar!

Jag kan ju bara säga Grattis miranda och välkommen "underbara" bristningar på min kropp! Jag tror jag smäller av, dom små jäka röda streken har kommit fram på min pluffsiga kropp, märkte det i morse att det börjat kommit små bristningar på sidorna. Ska det vara så? Hela min kropp kommer ju vara som en annan zebra innan detta tar slut.
Visst jag har räknat med att få bristningar men inte så här tidigt, alla brukar säga att dom brukar komma den senaste veckan. Men jag har ju 6 hela veckor kvar!







Visst det är bara några små fjuttiga än så länge, men det är bristningar.

Hur blev det för er som fött barn? Fick ni bristningar sista veckan eller före? eller kanske inga alls?

Hockey!

I går kväll blev det en jätte trevlig kväll på läkerol arena, trevliga människor och bra match:). (Brynäs vann med 4-1)
Kom hem väldigt sent bara, grabbarna tog ju några öl och vade att sitta kvar i baren en stund, sen vidare hem till froslings på en kaffe och konjak. Jag höll på somna, sen skulle jag sitta och köra i snö vädret ut till gysinge. Hemma vid ett tiden då var det bara att plösa sig i säng..

Tack för en trevlig kväll!

50/50

Svaren på pojk, flicka blev 50/50...

1. Tjej

2. Tjej

3. pojk

4. pojk

5. Tjej

6. Tjej

7. Pojk

8. Pojk

9. Pojk

10. Tjej

Pojke eller flicka?




Ja själv har jag ju trott under hela min gradviditet att det ska bli en flicka, jag drömmde i början att det skulle bli en flicka hela tiden och det känns bara som en flick magen. Men nu på slutet har tankarna velat fram och tillbaka, svårt att gissa. Förra veckan drömmde jag faktiskt att det blev en pojk. Det spelar absolut ingen roll  vad det blir för kön, jag hoppas på ett frisk och glatt barn.


Pojke eller flicka? Här är tio mynet som hjälper dig att gissa..


1. Titta ner

Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?


6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen



Kocken Rikke!



Ingen kunde då tro att Richard någonsin skulle vara i denna sits för ett år sedan. Men han lyckas faktiskt hålla ställningra i köket bra när han är där. Hemma kan han knappt fixa en smörgås själv men här kan han då till och med greja ala carte menyn ensam;). Han kan om han vill min rikke;).

Idag håller han ställningarna där nere, medans jag sitter och knappar på datorn för fullt och håller koll på restaurangen. Men idag är det väldigt lugnt i gysinge, folk är väl rädda för snöstormen som dom har gått ut med, men hittils har jag inte sett något som har varit värre än något annat snö väder i år.

Idag har jag blivit medlem på Familjeliv också, Miranda88. Där fanns det mycket bra och rolig läsning och kika in andra gravida och föräldrar.

Ikväll ska jag, Richard, pappa & Bosse in på hocke med svensk cater.  Käka och titta på matchen, trevligt:)

NYA.

Tog några andra bilder på magen idag...

v.33







Har suttit och tittat igeom alla bilder från v.18 nu . Shit hur det växer , hela jag växer. Just nu ser jag även ut som en boll i ansiktet också, vart ska jag ta vägen?

inventering

I går kväll efter en hel dag på jobbet tog jag och Richard jobbet med oss hem för att få klart allt med inventeringen. Och vi lyckades bli klara i går kväll, tror kl hann bli runt 23 innan vi var klara, fast vi sprang med jämna mellan rum ner till tvättstugan också.
Vi lyckades lösa allt väldigt bara för att vara jag och Richard tillsammans, annars brukar vi kunna ryka ihop ett par gånger men vi höll allt på en bra nivå;). Skratta nog mest tror jag, kanske för att jag var så frutansvärt trött. För natten innan hade jag varit vaken nästan hela natten för jag hade såna foglossningar.




Inte nu igen...

Snön faller för fullt utanför fönstret och enligt tv och radio ska det bli ett riktigt oväder och lika kallt igen. Känner verkligen inte för mer snö & Kyla nu, nu kan det bli vår och lill pluppen kan få komma ut:).

Sitter ute på kontoret nu och ska försöka lära mig lite nytt, måste sätta in mig i så mycket som möjligt nu. När jag blir mamma ledig så kan sånt här fungera att göra för mig så fort det finns tid.
Vi har även börjat med inventeringen så det ska jag och Richard ta tag i på eftermiddagen.. sen måste även allt inför bröllopsmässan bli klart.






KUL!

Idag var det riktigt roligt att jobba för det kom mer folk än vanligt,  det droppa in lite hela tiden plus att jag hade en lite konferens här. Roligt att få springa lite som vanligt igen, även fast magen tog emot bra många gånger. Jag är ju så mycket klumpigare nu, har lixom ingen kontroll över kroppen, tar inte magen i så är det rumpan.

Nu håller jag på städar undan och fösöka stänga här, sen ska jag hem en sväng för vaktmästern ska komma och kolla så vi kan koppa in bänkdiskmaskinen. Sen lär jag väl tillbaka och jobba en sväng (Pust).


Dagen har gått rasandes fort, det gillar vi!



Håll kärleken levande

I går var även jag och Tulan in på Bibloteket i andersberg, Tulan tipsade mig om Boken "Håll kärleken levande" skriven av Alf B Svensson . Jag började läsa den redan i morse, verkligen en bra och inspererande liten bok . Har nästan läst ut hela nu, jag kan verkligen tipsa om boken:).


Bokens baksida:

Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande är inte lika lätt.
Med stor erfaranhet av samlevnadsfrågor har Alf B Svensson  skrivit en uppmuntarnde bok om konsten att hålla kärleken levenade. Här finns praktiskta råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med: pengar, sex, gräl, städning, otrohet eller kanske bara tidsbrist.
Det har blivit en lättläst, inspererande och rolig bok, inte minst tack vare de humoristiska illustrationnerna av David Gunnarsson.




v.33

Idag blir det 33 fulla veckor, i morgon kliver vi in i v. 34.





Kanske inte dom bästa bilderna idag, men dom får duga.




Info från gravid.se

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

Barnmorskan.

Igår hos barnmorskan gick allt bra som vanligt, jag låg bra i min kurva. Hjärtljuden låg 140 slag i minuten och livmorden var 32 cm lång. 20 kg har jag gått upp nu, usch känns helt hemskt. Men men går ju upp som mest i början, i går när jag var där hade jag bara gått upp 1 kg sen sist. Nu ska jag inte fösöka gå upp något mer själv utan nu är det bäbisen som ska få växa, fast vätska kommer jag säkert lägga på mig ännu mer.
Barnmoskan sa åt mig att skaffa ett sakrobälte nu för mina foglossningar och att jag måste ta det lite lugnare, för det börjar närma sig.

På måndag börjar föräldrargruppen också, ska bli lite spännande .




Jag har fortfarande väldigt svårt att förstå att vi kommer att ha en litet knyte snart, i går efter barnmoskan var jag och handlade med Tulan och hennes lilla Vera på ica maxi. Det är verkligen svårt att förstå att jag kommer att vara i samma sits som henne snart, det skrämmer mig lite faktiskt och samtidigt längar jag så fruktansvärt, jag vill också NU!


Svar på kommentar

Lisa:

Hejsan! Jag läser din blogg nästan varje dag, jätte bra blogg. Och fina bilder. Men jag undrar en sak, planerade ni att skaffa barn? för som jag förstår så har ni inte haft wärdshuset så länge?! Och är hur tänkte ni när det gäller barn? Men ekonomi och så när wärdshuset är så nytt, och så mycket att göra hela tiden? Och vem ska jobba när du bli mamma ledig? Inget illa menat, tycker verkligen om din blogg. intressant. ha en bra dag. kram Lisa


SVAR: Tack så jätte mycket, kul att höra att du gillar min blogg. Roligt att du har så mycket funderigar kring detta. Ska jag vara helt ärlig så var det här med barn inget vi hade planerat just i denna tid. Men vi hade pratat om barn och båda ville ha barn tidigt och längtade efter det. Så när beskedet väl kom så var det inte så mycket att diskutera för oss utan bara att leva med det. Beskedet kom ungefär när vi haft wärdshuset några månader, men vi ville inte se det här med barn som något problem utan att allt går att lösa om man väl vill något. Hittills har allt fungerat bra, förutom att jag har haft en hel del krämpor men jag har faktiskt kämpat på så gått det går och kommer att göra det så länge jag klarar av det. Men vissa stunder känner jag verkligen att jag inte orkar, men under just denna period har vi det lite lugnare så jag kan vila lite mer. När mamma ledigheten kommer så måste ju jag vara hemma så länge jag måste, men jag kommer även jobba när jag kan. Vi för göra det som är möjligt, möjligt:). Vissa arbetsuppgifter kan jag ha barnet med mig osv. Tror inge kommer att ta just min plast på jobbet utan vi kommer ta in extra folk när det väl behövs. Vi får kämpa på och ta oss denna utmaning som en stor erfaranhet i livet.

Tack för din kommentar, hoppas du är nöjd med svaret.

Kram Miranda




En helt ny vecka framför oss.

Igår kväll åkte Richard i väg till Funäsdalen för att göra ett litet jobb åt sin Pappa sen skulle han och Oscar leva loppan på skoter och bo där upp i en Stuga.Mysig för dom, en annan får stanna hemma och jobba. men visst jag är inte bitter;), nä jag trivs här ute i gysinge där det knappt finns något att göra på fritiden. Jag hade så roligt så när jag satt där framför tven i går kväll och kollade på Blåsningen och trök i mig glass, ur kul. Inget internär heller, Sen när jag fick krypa ner i min stora säng helt själv var och grymt mysigt... jag bara älskar det ;D.

Nu har vi en helt ny vecka framför oss
, har en hel del att göra denna vecka. Som vad då Miranda?

Jaa som att:

- försöka sköta mitt jobb trotts min krämpor
- Fösöka ta mig in till gävle för att gå på besök hos barnmorskan idag. När man inte har någon bil hemma måste man försöka annpassa sig efter bussarna, vilket inte är så lätt.
- tvätta
- Planara allt inför bröllopsmässan
- inföskaffa oss det vi behöver inför bröllopsmässan
- Åka till bröllopsmässan
- En hel helg i sthlm på bröllopsmässan
- Försöka röra på mig.

men det här klara vi galant!

 

Bola kulan hänger så mycket den kan runt min hals



Inget hemma mys

I går kväll blev det inget hemma mys på soffan utan det blev mys hemma hos Tulan, Håkan, Stina & Vera ist:). Jätte mysigt hade vi, har ju inte varit där på ett tag nu så det var roligt att träffa dom.

Inatt har jag sovit mycket bättre, tror jag bara jag har varit upp en gång på toaletten:). Känndes helt underbart när jag vaknade vi nio i morse, nio har jag inte sovit tills på evigheter.

Nu sitter jag på Wärdshuset ska komma igång med dagens sysslor...


Hemgång.

Nu får jag äntligen gå hem.. blir nog bara mys framför tv:en för min del ikväll, är någon sugen att kika förbi gynsinge så är ni/du varmt välkommen:).

LÖRDAGSMYS!






Svar på kommentar

Alla läsare kommentera mera, alltid roligt med kommentarer. Ge tips om era bloggar och andras!







Hanna: Din stackare.
Jag borde nog njuta mer av min graviditet eftersom jag inte haft några problem alls. Bara mina jäkla nojjor som aldrig vill ge med sej.
Men jag tycker synd om dej. Fast det är inte långt kvar, håll ut :)

Miranda- Tack Hanna du är gullig du, nej nu får jag hålla ut sista tiden. Känns som evigheter bara. men det går nog fortare än vad jag tror. Ja det är inte lätt med alla nojjor heller. Men jag lovar dig att allt kommer att gå bra:)


Skulle behövas

Vill verkligen hem och vila nu en stund, min rygg verker och jag är så fruktansvärt trött. orkar ingenting just nu, men det är så svårt att förklara för andra och andra förstår inte riktigt heller. Alla mår ju olika och jag lyckas givitvis må piss under min gradviditet. Fast jag tror säker att det finns många som kan må ännu sämre än vad jag gör.. Ibland går det bara inte att hålla tårarna inne och det som kan göra så ont just då är när någon hånar en för att tårarna är på väg ner för kinden. Då går det bara inte att hålla i trårarna utan då flödar det som aldrig förr.


Helg igen.

Då var helgen här igen, inte för att mina helger brukar se något annorluna ut än en vanlig vardag, jo kanske att vi jobbar lite längre då.

Sitter nu på Wärdshuset och väntar in ett bröllopspar som ska komma och kika på lokalerna och titta på vår bröllopsmeny. Annars idag är det inget speciellt än att vi har öppet för vår ala carte. Hoppas det kommer lite folk idag, annars ska jag försöka få ihop ett reklamblad som vi kan åka och sätta ut lite överallt. Vi måste marknadsföra oss mer . Visa upp oss vad vi har och vad vi kan göra. Känns lite som vi är i en stor svart skugga nu och måste komma ut i ljuset och visa upp oss. Men det känns som alla är lite mer taggade nu, nytt år NYA TAG!



Det börjar bli allt mer svårt att sova på nätterna nu, jag kan inte sova bra på sidan eller på ryggen, jag vaknar stup i kvarten, och då går jag upp på toaletten eller nu så har jag börjat blivit lite små hungrig på nätterna, extremt sugen på banan ,så en banan har jag gått och små norpat på hela natten.

Inatt drömmde jag också att jag födde ut en liten pojk, annars har jag alltid drömmt att jag föder ut en liten flicka. Helt sjuka drömmar egentligen man kan ha, och värre är det nu när man är gravid. Alla konstigheter kommer upp och alla konstiga människor från höger och vänster. Alla som jag har i min omgivining är med på något vis fast i andra kroppar, Jätte konstigt.


Nu ska jag nog börja förbereda lite här...

Mobilen!

Nu har jag äntligen fått tillbaka min mobil, kim var in på massa ärenden i gävle och valbo så då hämtade han ut den på ikea. Så är det någon som undrar varför jag har varit så okantakt bar så är det för att min mobil har varit på mini semester på Ikea.  Så nu kan ni nå mig igen ni som vill:)

Ikväll blire att titta på Richards match, sen vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske en promenad mirris? Röra på fläsket !

Promenad.

Igår kväll när Richard skule på träning följde jag med till Hedesunda för att planera vidare inför bröllopsmässan med mamma, vi fick lite gjort iaf. Senare följde jag med Syster, Elin & Jossan på en promenad framme i byn. Oj , oj... det var jobbigt för min del, men otroligt skönt faktiskt. Det känndes i ryggen kan jag lova. men jag tog mig igeonom hela promenaden, fast en hel del flås:P.


Idag känner jag mig snäbbet piggare, hoppas det håller sig hela dagen.


Värsta kvällen / Natten

Mötet i går med "Vi i gysinge" drog ut väldigt  på tiden, tror vi satt i möte i 3h och det är inte lätt för mig just nu kan jag säga. Alla krypnigar i benen, ryggen värkte och gäsparna bara rullade på. Kan inte vara roligt för andra människor att sitta bravid mig på ett möte inte.
Sen när jag väl vara hemma och skulle lägga mig förkvällen, komma halsbrännan, tungt att andas, krypningar i benen, ryggvärk och jag var bara allmänt deppig, kännde mig tjockare än aldrig förr och sur och trött. Richard fick stå ut med allt gnäll för jag kunde verkligen inte sova, var nog upp 100 gånger innnan jag kunde sova + alla kisspauser.  Det var nog värska kvällen/ natten under min gradviditet...






Idag hoppades jag på en bättre dag men det ser inte så ljus ut för jag är så fruktansvärt trött och ryggen värker lika mycket fortfarande. Usch vad jag gnäller...

Nu på förmiddagen har jag suttit och gjort klart lite papper som jag ska skicka till försäkringskassan, moderskapsintyget och ansökan om havandeskapspenning. Skönt att jag fick i väg det nu.

Just nu sitter jag och försöker få ihop en text till bröllopsmässn som jag och mamma ska ha med oss. Men jag är verkligen inte bra på att skriva ihop en bra text som ska locka folk. Någon som är duktigt på det som har lust att hjälpa mig?



Onsdag.

Idag är det jag som ska kocka under lunchen och Kimpan ska vara i servisen. Richard är på jobb i bollnäs, jobbar åt pappa sin ibland nu när det är lugnare. Faktiskt väldigt bra tycker jag, så slipper vi gå och nöta på varandra här;), plus att det är mycke lugnare så vi behöver inte alltid vara här båda två.

Angust (vår andre kock) kommer in till eftermiddagen och kör för vi har en bokning på edsbyns bandy lag som ska komma och käka, då då får jag och kimpa bli i servisen ist. Sen vid fem har "vi i gysinge" möte.

Känns som en bra dag, så vi håller tummarna för det!

Tappat huvudet.

Tror jag har kommit in i en riktigt trötthets period igen, huvudet är inte alls med, glömmer bort mer saker än vanligt och bara yrar känns det som.

I går fick jag till uppgift att åka in till valbo och införskaffa mig en bänkdiskmaskin och ett skåp till köket (som jag har tjatat) och medans skulle Richard städa hemma (Hör och häpna).. Sara följde med som min assistent;), tror verkligen jag skulle behöva en sån på heltid:P. Visserligen hade jag med mig nästan allt hem som jag skulle ha, men mobilen ligger fortfarande kvar på ikea. Jag och Sara hade så fullt skå att få med dom där två stora kartongerna så jag la i från mig telefon bara, sen när vi väl fått på dom var vi så nöjda och skynda oss till kassan. Jag får se till att hämta den idag, dom på ikea hade ringt mamma så den finns där iaf (skönt).



Det nya skåpet, jag och Richard satt ihop det i går kväll och till våran förvåning höll vi sams hela tiden:)



Framifrån



Från andra sidan



Nya bänk diskmaskinen (BOSCH 3295 kr på coop
)




Vi har inte hunnit installerat den ännu, pappa skulle komma och hjälpa oss i kväll.



Nu har vi proppat på bänken, vår kaffemaskin (BOSCH) fick sällskap.

Uppblåst!

Idag känns det verkligen som magen kan spricka vilken sekund som helst, känner mig riktigt uppblåst plus att jag får lite trångt i lungorna så det är tungt att andas, man blir ju anfådd för minsta lilla rörelse. Dom sura uppstöttningarna kommer då och då också, har inte alls haft någon apptit idag efter frukost. Ska försöka få i mig lite middag ikväll.

Fortfarande väldigt lugnt här ute i gysinge, men har iaf lite gäster. Det är väldigt lugnt hos alla just nu , men det är bara att kämpa vidare och se mot dom ljusa tiderna:).


v.32

v.32  (31+7) i morgon går vi in i v.33. Tiden börjar gå lite fortare nu..












Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.


Planering.

Ikväll ska jag bege mig in till gävle för att träffa kockarna och planera lite menyer till det nya året, lite olika bröllops, catring och festmenyer av olika slag. Känns bra att få det gjor nu, behöver verkligen ha lite som man kan visa upp när folk ringer eller kommer och frågar.

Plus att nu sista helgen i Januari ska jag åka på bröllopsmässan i sthlm så då vill ja ha lite menyer som vi kan visa upp. Jag & mamma måste även planera allt annat till mässan nu så vi har allt klart. Lite svårt att veta hur man vill ha det för att det ska se bra ut där på plats. Man måste ju synas lixom, sticka ut lite i mängden. Kan ju bli svårt efter som det är så otrolig mycket utställare men vi får göra något unikt med gysinge:).


skrot och korn.

Ännu en helg har barat rullat förbi med.. jobb - seans - hockey - bio

JOBB-

Ihelgen har vi klarat oss utan kock helt, eller iaf utav våra anställda kockar. Det är faktiskt Richard & Kimpan som har tagit köket i största del. Helt otroligt, hemma kan han inte ens fixa en macka själv men här kan han stå och laga en ala carte meny utan problem:). Tycker att han varit riktigt duktig faktiskt, trodde jag skulle stå där man har trottsar på att hanska stå där ist, så jag har väl inte så mycket att säga till om. (Karl styrd som jag är;)). Kim du har fixa det galant du med.:)
Det blv lite mer rull denna helg också, märks att lite fler människor rör på sig efter jul nu. Vi hade även en konferens här i går, ett gäng på 31 glada kvinnor. Dom var helt underbara att ha här på konferens så posetiva och så glada. Det tackar vi för!

SEANS-

Så nervös som jag har varit inför detta, jag har tvivlat på att inte göra det flera gånger men tillslut bestämda jag mig för att göra det. Elinas mamma Gun hade bokat en dam från Österfärnebo som kan det här. Vi var hemma hos henne i Ålbo. Jag lär då säga att det var en häftig , speciell och kännslomässig grej att göra. Men jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det. Jag är ju verkligen en människa som tror på sånt här och älskar spänningen. Det var en stor kännslomässig spänning i hela Guns lilla kök i ålbo, tårana flöda nog hos alla olika sekunder. Det var alla sortes tårar tror jag. 

Jag vill tacka mormor för för dina ord, dom betyder så otroligt mycket för mig, Nu har jag även fått det bekräftat du finns hos mig♥ 

HOCKEY-

Richard hade match i går kväll, så jag tog mig dit för att titta. Kallt var det, men dom vann iaf med 6-4 mot ockelbo.

BIO- Igår kväll blev jag i storsätt intvingad på bio inne i gävle, Richard, Oscar och syrran var så sugna på att gå medans jag bara kännde för att ligga hemma i sängen. Och visst var det onödigt att jag betalade för denna bio, jag somnade ju ändå. Men jag hade ju varnat dom innan. Vi tittade iaf på Sherlock Holmes, inget jag kan rekomendera att se på bio iaf. Hemma i soffan går det bra..




Svar på kommentarer :

Vill tacka alla för eran omtanke♥


Tulan- ... du som jag kommer att få slita efter denna gradviditet, inte ska du göda mig då inte:P. Då ska vi ju bli hurt mammaor;). Vi måste ju få bort våra godismagar. 10 kg coklad, oj nu får vi kämpa, haha;). 

Ja nu väntar vi med spänning vad det kommer att ploppa ut för liten krabat:) 


VERA

Nu matas bara nya inlägg på, jag måste ju uppdatera er;).

Har iaf varit och hälsat på Tulan & Håkan och deras lilla nytillskott Vera i torsdags, en jätte söt liten tjej. Jag lär då säga att nu längtar jag desto mer, fast jag lär också erkänna att jag blev nog lite svettig där ett tag också. Svårt att förstå att vi kommer också ha en lite krabat on nån månad. Känns lite små läskigt samtidogt som det känns helt underbart.

Medans jag var där så passade jag på att göda Tulan med sockerkaka och Pizza ;), inte ska hennes kilon få försvinna nu inte, hon ska ju lunka på med mig fortfarande tycker jag;). haha.. nej då men vi får ta och bli hurt mammor hon och jag sen ist;). Då ska kilona bort!




VERA (Tog en bild från Håkans facebook)

v.31

Ja vecka 31 har ju redans passerat inne på v.32 nu.. men v. 32 läggs ut på onsdag.








INGEN BILD
(kommer senare)












Kanske börjar du bli något glömsk.
Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Har varit dålig uppdatering pga av att morfar gick bort i onsdags, allt gick väldigt fort. Jag , mamma och moster stod brevid honom när han tog sina sista andetag i lägenheten. Han fick ändå en fin död och behöver inte lida. Nu kommer han upp till himelen, till mormor och Ove. Ni är saknad på jorden, men jag vet att ni har det bra!






morgonstund...



NU


Sitter nu på wärdshuset, har fixat förmiddags fika till en konferens som kom nu på förmiddagskvisten.


MAGNYTT

Natten har känns otroligt lång, har haft sånna foglossningar + att min kisspauser har inte gjort saken bättre. Nu känns det bara evigheter till den 16 mars, hoppas allt går fort nu. Nu har ju Tulan och Håkan fått sin lilla , så nu har jag ingen att gå och vara tjock med heller;), bara ännu mer lägtan. Fast tiden sticker väl i väg snart så är jag där vilken sekund som helst. I morgon går jag in i vecka 32, så 2 månader kvar.




IGÅR

Jag tog bussen in till gävle i går kväll för att träffa Linda, vi tog en mat/fika på coffe house och bara pratade på som vanligt. Riktigt mycket goda skratt:).
20.20 tog jag bussen hem mot hedesunda, gick vidare hem till familjen forsbergs där vi satt och pratade ett bra tag, lika kul att träffa dom som vanligt. Familjen som har stått vår familj närmast i alla år:D.♥

Nya tag?

En ny vecka med nya tag? känns som jag har sagt det där förut, men man kan alltid säga det igen. Ska verkligen försöka ta nya tag denna vecka. Känner mig mycket piggare och vill få en hel del gjort.
Så less på all akit som varit nu så nu ska det gå mot ljusare tider:).

Nu har jag precis gjort klart allt i restaurangen, bestämmde nyss med linda att vi skulle träffas på en fika ikväll för att kunna umgås lite, mysigt:D!


GRATTIS!

Grattis Tulan & Håkan för lill tjenen:D!

Trötta söndag

Vilken tröttsam söndag... fortfarnde inte pigg alls. Men nu håller vi på stänga för dagen så nu ska jag hem och kura i soffan. Elina skulle komma och hälsa på mig så det ska bli mysigt:D. Blir så mycket roligare med sällskap + elinas sällskap:)

Väldigt folk tomt i gysinge men några tappra gäster har vi haft iaf..





ord........................

det som är och det som varit..

Lördag förmiddag och jag känner mig inte kry, trött, förkyld , huvudet och ryggen värker. Jo visst nu var det mycke klagomål, men det är så det ligger till med mig idag iaf.

Vi öppnar snart så jag ska börja göra klart i restaurangen..




i går var jag på jobbet riktigt tidigt hade ställt klockan på 04.30 (känndes som jag gick upp mitt i natten) jag var här vid kvartöver fem halv sex, började fixa med mina smörgåstårtor som jag hade tänkt fixat med dagen innan, men mina varor blev försenade genom att Richard och Oscar blev med i en bilolycka på väg hem från gävle. (Ingen av dom fick några skador men bilden blev total paj, och den andra bilen och föraren klarade sig bra utan några skador. ), så fruktansvärt glad att det inte blev något mer, ibland finns det änglavakt♥.
Försökte skynda mig så gott det gick med dom där smörgåstårtorna eftersom jags kulle vara inne i gävle till kl 8 hos barnmorskan, men det tog lägre tid än vad jag trodde, halv åtta var jag klar, sen var jag tvungen att pysa i väg. Det var absolut ingen ide att stressa för det var snor halt ute och med tankar på allt som hänt dagen innan, jag ringde barnmorskan och talade om att jag skulle bli sen. Halv nio var jag inne , så jag fick ta mina blodprov, väga, mäta och lyssna på hjärtljud, en vanlig rutin koll och allt såg bra ut. Sen vcar det bara att åka vidare hem till gysinge igen för att fortsätta jobba...

(för mycket svammel, jag lägger ner nu)



En isandes kall promenad till jobbet i morse...

orättvist

livet är så fruktansvärt orättvist... varför ska allt som inte sak hända, hända? Lider med familj och vänner..








Sjuk?

Idag känner jag mig ännu sämre, natten har varit jobbig, halsont ,huvudverk och hosta hela natten + alla mina toalettbesök. Känner verkligen inte för det här just nu, fast gradviditeten gör väl inte saken bättre, jag blir slut för ingenting. Skulle bara villa ligga hemma i soffan undet en varm filt och kika på film.
Men ist sitter jag på wärdshuset och ska väl försöka få lite gjort idag, men jag känner faktiskt ingen lust eller ork med det. Jag måste iaf förbereda två smörgåstårtor som jag har fått en beställning på tills i morgon ...



AVATAR

I går var vi och såg filmen AVATAR, den var faktiskt riktigt bra, mycket bättre än väntat. Jag har ju aldrig gillar filmer som har med rymden att göra, men det här utspelar sig på ett annat vis. En fin berättelse och filmen är sjukt bra gjord, kan verkligen rekomendera att titta på den. Ett STORT plus till mig själv som höll mig vaken under hela filmvisningen;), det är inte vanligt kan jag säga när det är en film på 2h 30 min. Sista timmen höll jag nog på krypa ur stolen, jag hade sånna fruktansvärda krypningar ibenen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men jag satt kvar...


Tomt.

Idag stod nog hela gysinge still, inte många själar inte.. Det är nog så att folk ger sig inte ut när det är så här kallt, tom centrumförbyggnadsvård hade knappt haft nå folk, uppe hos mamma var det knappt någon heller fast det ändå är trettondagen och folk är lediga. Vart ska gysinge ta vägen snart? Men Tulan & Håkan är våra tappra vänner som kommer och gör oss sällskap i "ur och skur" .

Nu är vi hemma hos mamma & pappa i ölbo för att få lite mat idag igen, sen ska vi vidare in till gävle på bio med syster och oscar , vi har inte riktit bestämmtvad det blir för film än. Bara mysigt att komma i väg..


Svar på kommentar

Anonym: När har du datum?

Miranda: den 16 mars!

KALLT!

Det är isandes kallt här ute i gysinge idag termometern stod på-26 grader, huha.
Idag är det bara jag och Richard som ska jobba, jag i köket och Richard i servicen, vi får se om det är nå folk som vågar sig ut i detta kall väder.
Jag känner mig fortfarande väldigt risig, tror jag håller på att bli sjuk, ont i halsen har jag och lite små tept i näsan och huvudet känns som en STOR basketboll.



Igår kväll var vi hembjudna till mamma och pappa på mat, farmor,farfar och faster och hela hennes familj kom också. Det var trevligt och mysigt men eftersom jag inte kände mig något pigg så begav jag och Richard oss hem ganska tidigt.



Tack för kommantarerna, alltid lika uppskattande att få. Så skriv gärna...


Tack Tulan! :D







v.30

Nu känns det som man börjar komma in på sista delen, hoppas det går fort nu.
Ikväll känns det som magen ska spricka, känner mig inte riktigt pigg alls. Den lille håller på för fullt i magen just nu, tror det kommer att bli en riktig spraller sprett:).




INFO från gravid.se

 
 

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

 


-20

Idag fick jag besök under lunchen, Elin kom hit och hälsade på mig. Alltid lika trevligt att få besök, hon har käkat lunch med mig och så har vi taget en promenad i kylan. Det är sjukt kallt ute, trodde mina ben skulle frysa bort, jag måste nog börja använda långkallingar om det ska fortsätta vara så här kallt.




















ZLATAN

 

Min finaste ZLATAN!

Han bara älskar snön & sin boll.

 

Tog bilden av syster på hennes blogg matilda0stblom.blogg.se


Du gör mig inte förvånad längre..

Det finns en tjej i mitt liv som har slutat gjort mig fövånad över alla hennes tokerier. Igår kunde det ha tagit priset, men hon är bara galan så man skrattar bara med henne och fösöker hitta bästa lösning med henne. DU är bara galen, lev livet ;D





Idag är jag på jobbet med tuppen, har varit ut med en frukostkorg till mina gäster och nu tänkte jag själv hugga in på lite frukost. Magen skriker efter mat så fort den inte fått på några timmar. Termometern står på -21 grader här i gysinge idag, riktigt kallt.


FRULLE!

Förvirrad?

Känner mig lite smått förvirrad idag, vet lixom inte riktigt vad jag ska göra, jag måste ha varit ledig förlänge. Hunnit kolat ner totalt. Självklar var det väl det jag behövde men nu känns det bara konstigt.
Men jag har iaf klarat av att öppna restaurangen, kollat hotellrummen,  städat undan, fixat med konferensen och försökt gjort några vettiga beslut.

Nu sitter jag och väntar på att Richard ska komma någon gång, han ligger hemma fortfarande. Han gick upp i natt och tittade på JVM, men jag valde att sova ist. Kände att jag ville ta mig pigg till jobbet idag, plus att jag brukar inte kunna sova så bra ändå.
När han kommer ska jag åka in till Cater för att hämta massor av varor, våra kylar är väldigt tomma nu efter jul och Nyårsledigheterna och vi behöver varor idag, annars har vi leveransdag i morgon men vi kan inte vänta och cater åker ju inte direkt ut extra till gysinge.


Dagens lunch.

GYSINGE WÄRDSHUS

Dagens lunch V.1


Måndag

Boeuf Bourgogne med Kokpotatis och timjan cremé

Tisdag

Husets pyttipanna med stekta ägg och rödbeta

Pannerad alaska pollock med ört-pommes duchess och karameliserad sparris


Onsdag

Parmesan gratinerad falukorvstournedos med senap och pepparrotsås samt potatis purré

Husets laxpudding med skirat smör och dillcremé


Torsdag

Kålpudding med kokpotatis, gräddsås samt rårördalingong

Lenrimmad tonfisk med rotsaks risotto och limemarrinerad blandsallad


Fredag

Siljan kotlett med rostade rotfrukter samt dragonsås.

Grillad laxfillé med potatisdauphin, hollandaise sås samt ärtolja.



Dagens lunch, dryck, salladsbord, smör och bröd, kaffe & kaka

90 kr

Tillbaka till verkligheten. . . .

Ja då var man tillbaka i verkligheten.. sitter nu på wärdshuset och tittar igonom mailen. Känns lite små konstigt faktiskt, har ju varit ledig en hel vecka och innan det var det ju nästan en vecka det också. Känner mig lite som en yr höna, som jag har miljoner med saker att göra.

Nu under januaria har vi valt att ha öppet på vardagarna mellan 11.30-14.30 för lunch och helgerna mellan 11.30-17.00 med ala carte. Vi får titta efter hur det fungerar. Det är så fruktansvärt svår just nu att försöka klicka med alla tider, men vi får försöka.

Nu måste jag jobba på om det ska bli något gjort för min del idag....



Svar på kommentar

Anonym: hur mycket har du gått upp då ? tycker inte att de syns nå mer än magen `? 15-20 kg får man väl räkna me iaf ?!


Miranda: Senast jag var hos barnmorskan hade jag gått upp ca 14 kg. Många säger att det mest syns på magen men jag känner verkligen att låren, armarna, rumpan och ansiktet travar i väg i full fart. Jo 15-20 kg får jag lätt räkna med, jag hoppas bara inte det sticker i väg så mycket mer.


Tack för tipsen om surauppstötningstabletterna ska i väg ocg införskaffa mig nu!

Härliga tjejer..

Blev en riktig härlig kväll i går med Sophie, Sara P och Elina, vi käkade lite "tacos" sen till efterrätt blev det marängsviss. Sen gick nog munnarna i ett på oss allihopa, det fanns mycket att prata om må ni tro;). Det är skönt att allt kan vara precis som vanligt när vi träffas igen när vissa av oss inte setts på år.

Idag är det dags att lämna stor stan och återvänta till gysinge, städa här först sen vänta in fam.forsling, jag ska även försöka hinna med en prommis.

Natten har faktiskt gått helt okej, eller jag var ju vaken bra länge. Så mina krypningar i benen höll på ett tag men efter fyra så får jag sova rätt okej fram till kl nio.


Tack för kvällen tjejer:D, det gör vi om!

snö, snö , SNÖ!

Det kommer bara mer och mer snö, ska det aldrig sluta? Jag som hade tänkt ta mig upp till hemlingbyberget för en promenad men nu när det snöar så här stannar jag helst inne. Men egentligen borde jag verkligen. Jag kan ju iaf ta en liten sväng..

Nu på eftermiddagen ska jag ta mig ut till gysinge för att ha lite tjejmys med tjejer jag inte träffat på länge. Elina , Sara P och Sophie kommer ut och hälsar på mig:). Dom ville komma och hälsa på mig och titta hur jag har det där ute, jätte roligt . Så nu hade jag tänkt att jag skulle bjuda till på lite mat, men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska bjuda på. Något förslag?




Känns lite små jobbigt att bli så stor och klumpig just nu, jag ror ju faktiskt för en hel del själv också. Men gravid magen är det inte så mycket att göra åt, men armar, ansikte och ben kan jag faktiskt roför själv. Måste faktiskt sluta stoppa i mig alla dumheter som har glidit ner alldelsens för lätt dom här månaderna. Det är lixom inte likt mig i vanliga fall så varför ska jag behöva göra det nu? Man ska njuta medans man är gravid, men jag njuter inte riktigt av det heller , jag blir bara mer trött och grinig. Bättre mat och lite mer frukt så kanske jag inte drar i väg mer i kilona.


Film kväll.

Gårdags kvällen blev en riktigt filmkväll, syrran & oscar kom hit och gjorde oss sällskap. Vi började titta på "Allt för min syster" riktigt bra film, jag usch så jag grät , det kan jag rekomendera starkt! Sen tittade vi även på "Min stora feta grekiska semester" , kanske inte det bästa jag sett, fungerade att titta på men ingen jag skulle rekomendera känndes lite B på något vis.




2010

Första dagen på året 2010... vad ska denna dag ta vägen?

Tulan & Håkan åkte hemåt mot häsen vid tolvtiden, så nu är jag och Richard ensama här igen. Richard har varit ut och skottat och jag har tagit reda på allt här inne och börjat tvätta. Känns skönt faktiskt, sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Kanske slå på en film och bara ata det lugnt.

Min rygg värker fortfarande, fast gårdagen var mycket värre, jag fick ju sova bra i natt iaf, var bara upp en gång vilket känns helt underbart faktiskt. Halsbrännan kommer bara mer och mer. Jag var till hemköp och köpte snus till Richard och då passade jag på att köpa nå tabletter mot halsbränna (pepcid duo) men när jag kom hem såg jag att inte gravida fick äta dom (suck) .. ja det var dom 84 kronorna.

Har nån några bra tips om tabletter mot halsbränna för gravida?




Richard i skottartagen;)

Nyår!

Gårdagen blev en riktig mysdag ...

Tulan & Håkan kom in vid femtiden då vi åkte och innhandlade allt som stod på våran nyårs meny:)

- Skagentoast
- fläskfile m. klyftpotatis rödvinsås och bea
- vitchoklad pannacotta med passinonsfrukt.

Vi lagade middagen tillsammans allihopa, sen var det bara att mumsa på. Sen plev det massa prat och mys hela kvällen, spelat wii och vid tolvslaget gav vi oss upp till hemlingbyberget för att fira in det nya året. Kika på alla raketer och drika lite "skumpa" akoholfritt;). Riktigt kallt var det där uppe så vi var hemma rätt fort igen.
När vi kom hem från en kyligvistelse på h.berget hoppa Richard och Håkan in i bastun medans jag pch Tulan två gravida slängde oss ut på soffan.

Håkan och Tulan kommer att få ett 2010 barn iaf, den lille hann inte komma innan. Fast dom har ju datum den 3 jan. Vi får se när den kommer, spännande:D. Jag sitter på helspän så fort Tulan känner av något, lite små nervös är jag faktiskt;D. Det ska bli roligt att få se vad dom får för litet underverk..

Tack för en super mysig och skönt nyår!!!


GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år alla kära läsare, mer uppdatering kommer i morgon om vår kväll:)


Kalas hos farfar.



Farfar 66 år , grattis:)





Kusin Olle, tremänningen Sebbe, Kusin Edvin, Kusin Amanda & Kusin Arvid , GO BITARNA!!



Olle, farfar & Farmor:)



Farbror Niklas:)


RSS 2.0