Borta bra men hemma bäst!

Det är ju bara att älska dom heta sommardagarna, ingen ide att gnälla på att det är för varmt inte. Det är ju så här man vill ha det egentligen vissa stunder. Jag älskar sommaren och kan inte säga något annat. Plus att man uppskattar dom regninga dagarna såå mycket mer efter några heta dagar,

Idag var vi li strand satta hemma hos mamma och pappa, man blir ju så handikappad utan bil och utan bilbarnstolen. Våran bil är ju ofungerbar just nu (IGEN) så det blir till att åka buss, gå eller cykla och ut till hedesunda blev det ju självklart bussen som fick färda oss.

Hade gärnat varit på stranden hela dagen med en god picknik men vi tillbringade dagen ute på grön gräset hemma hos mamma och pappa. Kom iaf i väg och tog ett dopp i kvillan.

Ist för att bara sitta bort tiden tog jag en timmes promenad medans mlle sov middag, skönt att röra på sig och kunna vara i solen samtidigt :)

 På eftermiddan packade vi vårat pick och pack och tog bussen in till gävle igen, alltid lika skönt att komma hem när man sovit borta, man får landa på ett annat vis, Skönt!

Jag har nattat lille man och jag gottar på lite hallon och skorpor :).


Vilken strand?

Ja idag tänkte vi bege oss till en badstrand för att bada och sola, men jag tror vi skippar sandsnäs idag. Vi letar ist efter en strand som är långgrund och har mycket vass ;P? Men... har ju en del problem, ingen bil (suck). Får försöka lösa detta på bästa sätt. Vi måste komma iväg och bada idag.





Hedesunda

Vi tillbringade dagen inne igävle hemma hos svärmor vid poolen, massa sol bad och goda skratt vi häde även sällskap av "mormor nett".. på efter middan tog vi bussen ut till hedesunda och har tillbringat den här hela kvällen, vi blir iaf kvar inatt sen får vi se hur länge vi blir kvar. Eftersom både R ,pappa min och bosse (Milles farfar) är i sthlm så är det skönt med sällskap.

På kvällen har vi grillat och ätit gott, min moster och gunnar har också varit här och gjort oss sällskap, trevligt :). Nyligen kom jag och syrran hem från en långpromenad med Hundarna.

Nu blire kväller för det är en dag imorgon också ;), sol och bad i vassen !


Mille och hans mormor:)



Mille lyckades dra på sig sin mormors bikini :P




Morgonpromenad

Fick en bra start idag med en morgonpromenad uppe i hemlingbyspåret. Lille man sover fortfarande, så fort han slår upp sina blå blir det frukost sen sol och bad :D



Onsdag.

Idag kommer det bli en varm, varm dag. Jag lyckades bränna ryggen en del igår så idag åker solskyddsfaktorn på. Vi sov kvar i hemlingby så vi ska nog tillbringa en del tid vid poolen idag. Mot eftermiddan ska vi bege oss ut mot hedesunda och hälsa på :).

Jag ska försöka komma ut på en lite morgon prommis nu också, någon som ska hänka?



(Syrrans lilla Betty, hon är ju för söt)

Valbo

Vi tar en sväng till Valbo efter en het dag ute vid poolen. Kikar om vi hittar något kul på sommar rean.

Varmt & Svettigt

Det blev en varm och svettig springtur uppe i hemlingbyspåret i dag med Forsberg men vi gav oss ut och det är huvudsaken. Känns så bra efteråt. Nu är vi hos svärmor och badar i poolen och solar för fullt, älska sommaren!


Fler bilder sen midsommar




Mamma ledig.

Sina spår av mamma ledigheten börjar sätta fart, jag har hela dagar och veckor nu. Vilket har varit väldigt udda sen Mille kom. Men nu isommar tänker jag passa på att vara hemma med honom innan han börjar på dagis den 22 augusti. Tiden går så fort så det gäller att ta vara på den som finns.

Men det svåraste nu kommer att bli att planera våra dagar , men det finns så mycket som vi kommer kunna göra så det ska nog lösa sig. Idag tar vi nog en promenad och badar hos svärmor  i poolen.  Jag skulle bara behöva ta mig ner till stan för att införskaffa en ny bikini först.







Inte lätt att vara liten

i söndags när lille man vaknade möttes vi av detta ansikte, ena ögonlocket hade svällt upp jätte mycket. Vet faktiskt inte riktigt vad som hänt, troligen var det något insektsbett. Men idag är han helt återställd:), han hade en tuff dag igår hjärtat. Svullet öga, slog i läppen rejält och Ett humör utbrott. Det är inte lätt att vara liten!

Sockerberoende!

Det här går bara utför.... måste bota mitt sockerberoende NU innan det går för långt. Det ska inte vara svårt på vardagarna att inte få något sött i  sig, jag ska kunna klara mig ändå. Efter midsommar helgen har man ju redan gått upp några kilo så mycket jag jag ätiti och drucki.

Någon som har några bra tips för detta?



Imorse var jag iväg till frissan och fixade både håret och bryna, mycket nöjd. Sen på eftermiddan har vi fått sällskap av elina. Gav oss ut på en springtur/cykeltur. Jag sprang och Mille och Elina på cykel. Nu har vi mys till Johanfalk.


Midsommar

Dax att lägga ner? Dåligt med uppdateringar nu... men jag vet att jag kommer tycka att det är roligt att ha sen. Det är ju min daggbok.

Midsommar blev som en midsommar ska vara med familj,släkt & goda vänner i hedesunda, då hedesunda
är som bäst.

Midsommarafton tillbringade vi hemma hos mamma och pappa, med familjer och släkt.

Midsommardagen blev hemma hos forsbergs i trädgården med godavänner.


3kusiner





syster & Oscar

Betty

Jag och Mina kusiner





Pappsen

Pappa lyckas då alltid ;)











Syster & Sally

kusin Arvid och Betty

Kusin arvid och Betty

Farmor


Mammsen


Faster & Kusin amanda


Syster och Betty


Tårta, vad är en midsommar utan en gräddtårta med jordgubbar?


Betty


R själv ;D


Faster Anna


Närbild


Mille & olle åkte run run på denna i flera timmar, mille älskar det

Mille överlycklig på fyrjulingen

R laddar

R skjuter luftgevär

pappa serverar p2


svärmor


Mille spelar munspel


 ( Fler kort kommer ikväll.)


Ge mig ork!

Har faktiskt inte ens orkat varit in på blogg.se, vill inte ens, känner faktiskt ingen större lust. Ibland känner jag inte för att kasta ut massa ointressant fakta om mitt liv men.... åt andrasidan så älskar jag det ibland. Dubbelmoral så det sjunger om det.

Har bara inte funnit någon ork till något längre, så mycket som känns så tungt och jobbigt. Träningen känns otroligt tung, att jobba känns segt, att vara själv är otroligt ensamt. Hoppas jag bara är i någon period just nu och kommer ur det väldigt fort.

Mille är en riktigt stjärna... fast han vet verkligen hur han ska göra för att sätta sin mamma på prov. En sån liten man ,men med ett SÅNT humör. Bara att kämpa morsan ;).



En bild från när vi var med jobbet ( Gefle gourmet servic) och åkte gocart i söndags sen blev det middag på gävle brygga och massa annat tok. Galet roligt :D.

Stress.

Ja det är väl bara så... man jobbar bättre under stress det blir så mycket mer gjort. Vet man att man har hela dagen på sig händer det inte mycket. Innan Mille vaknade han jag med massor och kunde tom fortsätta medans han vaknade till liv. Får han bara stå och pyssla med vatten kan han vara nöjd i flera timmar. Han stod brevid mig på en stol vid diskhon och plaskade. Så nu är det hyffsat rent tills Elin och Tove kommer och hälsar på snart :)




Min tröst.

Blev en lite halv deppig kväll, ibland kommer allt bara öven en och det är svårt att stå emot när man sitter själv hemma isoffan. Barnet sover och karln är i sthlm oh arbetar vilket han kommer att vara ett bra tag framöver nu. Han har fått förlängt där. Det är jätte bra pengar men mer ensamt för oss. Men det ska nog gå bra, bara jag hittar ett dag jobb till hösen, lite svårt i denna branch. Kanske måste skola om?

Min tröst ikväll fick bli Choklad, då känndes det lite bättre för stunden ;P.



Staffansgården

Mille har äntligen fått sin plats på Staffansgården :), dom ringde förra vekan och berättade att vi får plats där from den 22 augusti om vi fortfarande ville ha den. Självklart.

Snart ska min lilla pojke bli så stor och börja på dagis.

Jag letar ett dag jobb för fullt, ringde på några igår. Det är bara att fortsätta att visa intresse:)




TISDAG

Blev ännu en mysig hemma dag på gullregnsgatan för oss, syrran och hundarna kom förbi och hälsade på. Jag passade även på att cykla upp till Hemlingbyspåret och sprang milen med Johannna. Rätt tunga ben för mig idag men vi tog oss runt bra :).

På kvällningen blev det ett bad och  mys framför barn tven, nu sover lille man och jag ska nog passa på att gå och lägga mig snart jag med, är så fruktansvärt trött och så finns det inte så mycket att göra heller. Eller jo visst finns det massor men jag orkar helt enkelt inte.


Här händer det mycket ;)

Som jag har varit nervös för måndagen den 13 juni... och vad hade jag att vara nervös över? Ingenting egentligen.. fast lite obehagligt var det juh. Jag har ÄNTLIGEN tagit bort mitt äckliga "födelsemärke" i hårfästet.

-Det är borta :)!!

R har åkt til sthlm  och jag och Mille tog en hemma dag idag, kan vara skönt för honom att få landa lite hemma efter mycket flängande.

På eftermiddan kom även en efterlängtad gäst  hem till oss, Milles faster:). Till en början hade han svårt att placera vad det var för en filur som kommit hem till honom men efter en stund föll alla skruvar på plats :).
Angelica är hemma på en visit i två veckor, mys!

På kvällningen boka jag uppen springdate med "kusin" Johanna i H-spåret, tog 6km spåret och sendan 2 km spåret. Vi springer på bra tillsammans, kul :). Men jag måste då berätta att när jag kom upp till spårcentralen efter att vi kommit runt 6 km spåret spydde jag. Det bara kom, men jag var bra slut just då också. Har inte fått i mig tillräkligt med mat idag. Skärpning!

Undertiden vi kämpade på i spåret var min vän Elina och tog hand om lill killen här hemma:), sen har jag och Elina tagit en riktig mys måndag med godheter, en bra rulle (Änglagård) och mycket snack :).

 Jag kommer inte att få se dig igen, skönt! (var tvungen att ta ett sista hejdå kort imorse ;))



Angelica och hennes man :)


mina två:)


Bröllop.

En lugn förmiddag hos fam. Forsling/Östblom sen begav jag och Mille oss ut på en långprommis på 2 h 20 min. Riktigt skönt, mille sov en bra stund. Men nu har R och Mille dragit dig ut mot skutskär för att fira R's kusin Kajsa som fyller 10 år idag. Jag fick bli henma för jag ska iväg och jobba på ett bröllop on en stund. Nu måste jag dkynda mig.. .

Student firande.

För ungefär en timme sen kom vi hem från vårat student firande. Firat av Rs kusin Adde utan för borgis och sen i skutskär. Skulle även hinna fira av Britta men vi missade henne totalt vid utsparken och sen krockade fikat efteråt. (Britta vi har en flaska skumpa till dig;)) fullt upp hela dagen men nu försöker hela familjen varva ner för göra kväller.

skönt!

05.45 vaknade lille man och livade för fullt och 1 timme senare sov han som en stock igen... Då passade jag på att stick ut på en morgonpromenad i solen i 1 h, skönt! Nu ska jag få i mig min gröt frukost och sen göra mig redo för dagens äventyr :).

skolavslutning

När man varit på en skolavslutning då börjar det kännas som riktig sommar, det sitter fortfarande i;). I tisdags var jjag och Mille ut till hedesunda för att titta på 3 av mina kusiner när dom sjöng in sitt sommar lov:). Idag ska vi iväg och titta på två glada studenter när dom stuttsar ur borgis. Måste erkänna att jag är avis på alla studenter, jag vill göra det igen. Det var så otrolig roligt, skulle kunna göra det flera gånger om. Får nöja mig med att titta ist;).

Vilken dag!

Blev en härlig dag denna torsdag:). Började med att jag körde syster till västerås för att hämta hem deras nytillskott Betty, en underbart söt liten tös till valp. Elina min vän ställde upp som barnvakt och bil uthyrare ;), hon är underbar. Sen på dagen tog vi det lugnt med en stöd vila och lite städ innan våran R kom hem:) sen var hela familjen ut på springtur/cykeltur , vi fick ta halva sträckan var. Vi var även förbi hos syrran och Oscar. På kvällningen unnade vi oss en god middag och jag avslutade med en hurt prommis på 75 min, skönt. Nu blire dusch och sängen för imorgon väntas en fullspäckad dag med studenter och annat skoj:).

Västerås.

Uppe med tuppen idag igen, har haft klockan på ringning 3 dagar i rad nu. Känner mig faktiskt lite små seg i huvudet, har haft grym huvudvärk som senaste dagarna.

Idag har jag lovat att åka till Västerås med syster för att hämta dera nytillskott i deras lilla familj, en ny hund. Mille får stanna hemma med Elina nu på¨förmiddan, ingen ide att släpa med honom i denna värme.

Bäst att sätta fart 07.30 ska vi dra oss iväg är det bestämt.

Nytillskottet


HETA dagar,

I denna sommarvärme finns det ingen lust att sitta framför datorn och därför blir bloggen lidande.



en sommar kväll

Försökte ta vara på den varma sommarkvällen och tillbringade den ute, men det är inte lätt att vara överrallt med den lilla mannen för han bara drar i väg precis dit han vill gå och gör allt som han inte får. Det kommer att bli en tuff sommar ;P.


Våran lilla Mille full med hyss!



jobbigt

idag känndes det riktigt tungt när R hade åkt, det brukar ändå funka bra när han åker men nu känndes det jobbigt på något vis.. Det börjar nog bli rätt lång tråkigt att vara själv ändå. Vi klarar oss bra men det blir ju ändå tomt utan "pappan i huset."Vi saknar honom redan !

 

B-skogen.

Det blev en tripp ner till b-skogen och alla dess jippon idag, tittade på när "kusin" Josefin sjöng, picknicka i grön gräset med en sallad, såg massa fulla studenter som spelade bränboll;).

R har precis dragit iväg till tåget mot sthlm så nu är det Mille och jag igen. Vi får se vad som händer ikväll, kanske bara blir hemma vi två. Vill faktiskt ut på en löprunda men vi får se vad mina blåsor säger om detta.

Kanske passar på att ta en stödvila nu medans lille man sover.

Nationaldagen

Precis hem kommen från en hurt prommis på 1h, drog på mej gammla dojjorna och musik i öronen och trampade på. Riktigt skönt och i dag är vädret så mycket bättre :).

Igår efter löpturen i hemlingby var mina blåsor under fötterna värre än värst, så fruktansvärt less. Mina nya dojjor ger mig fullt mig båsor precis vid hålfoten, inte för att jag har någon hålfot direkt eftersom jag är plattfot. Jag som har testat ut nya fina asics och har tom ett par rejäla springstrupor. Vad ska jag göra?

Idag firar vi sveriges natinaldag, b-skogen var full av männiksor plus alla studenter som har vattenkriget idag. Vi ska snart bege oss ner dit vi med för lite picknik och titta på folk :).


Lång helg.

Riktigt lång helg.. känns som den aldrig tar slut. Fast det är ju bara passa på att njuta. Har så otroligt svårt att slappna av nuförtiden, känner mig upp jagad och stessad hela tiden fast jag inte vet varför riktigt. Känns som något riktigt tokigt är på G.. fast vad?

Efter vår tripp i sthlm blev vi kvar i hedesunda två nätter, umgåtts med pappa, pappa, syrran, Oscar och hundarna såklart. Grillat, njutit av det fina vädret, promenader, springturer och det så kallade männen har lagt tak för fulla muggar.

Igårmorse drog jag, mamma och Richard iväg till gysinge för att springa i nationalparken efter gestrikeleden. Ett riktigt terrängspår, 7 km. Så sjukt mycke jobbigare än att springa på plan mark, det är rötter, stenar, stockar och ramper, hög gräs så det är bara att lyfta på fötterna. Men klumpig som, jag är ramlade jag självklart 1 gång iaf och vrikade foten + jätte blåsor på insidan av fötterna. en så otroligt fint att springa där, tråkigt bara att man måste ha blicken efter marken helatiden för att inte snubbla.

Idag på förmiddagen gav jag mig ut på en prommis i 10 grader och halv regn, i sverige kan vi verkligen snacka om att det svänger. 27 igår och 10 idag.

På eftermiddan blire en springtur, middag hos svärföräldrarna, bio och avslutar dagen med BB-Finalen :)



Gillar blicken på R ;P

Bilder från dagen.


SOL!

Idag är det verkligen sommar i hedesunda:)

Vi började dagen med en långprommenad, jag, Mille och syrran. Redan varmt tidigt imorse.

Sen har vi tagigt fram lill poolen till Mille och vatten spridaren, han älskar det. Bara varit ute.

Snart åker vi ner till kvillanudden för lite bad:)


Hos Päronen.

Det blev en lite tripp på sthlms gator idag innan vi hoppade i bilen och fortsatte norr ut. Stannade även till i bromma centrum på XXL, Richard shoppade loss på ett helt nytt spring outfit och en par nya spring pjucks. Nu hoppas jag på sällskap ibland ;P.

Sen satte vi fart mot ölbo, skönt att komma till lille man igen, sen bjöds det på grillat, jag och R tog en springtur runt stortallen (ca milen), jordgubbar och glass på det och sen soff mys.

Vi valde att stanna en natt och ha en dag här i häsen imorrn :).

Medans vi var borta tog mamma och pappa fram och damma av en vagn som jag och syrran hade när vi var liten, en vit emmaljunga. Måste säga att den är bra fin, duger kanon bra för mamma och pappa när Mille är här. Perfekt!


Smaka på stockholm

i går var vi ner till kungsträgården där jippot "smaka på stockholm" håller hus just nu, massa olika resturanger har tält och sälger olika rätter och alkoholhaltiga drycker. I går kväll när vi var ner spelade Plura, fullt med folk. Men vi drog oss hemåt rätt tidigt ändå. Vi hade en jätte mysig dag igår och tänkte fortsätta med en mysig dag i dag sen mot eftermiddan ska vi dra oss hemåt. Hoppas vädret blir lika fint som igår:)

Sthlm

vilken dag vi haft jag och mitt hjärta R i sthlm, härligt väder, god mat, promenader, vin och massa mys:)

Bäst att sätta fart

Ja nu vaknade en annan.. skönt att jag fick sova några timmar iaf. Men nu äre tajt om tid, jag ska duscha, Mille ska i badet, vi ska äta frukost, jag ska packa åt oss båda (mig & mille), städa undan. SÄTT FART!


I hopp om annat.

Ja det är samma lika denna natt.. jag kan inte sova. För två timmar sen stod jag och hängde en tvätt och nu var jag tvungen att sätta mig här.

Skulle bara vilja dra på mig tränings skorna och out fitten och dra i väg på en runda, köra slut på mig själv. Men jag kan inte bara tänka på mig själv, har en liten kille som ligger och sover gott.

Snart önskar jag att R jobbar på hemma plan. Hoppas erbjudantet kommer att gå igenom (håller tummarna)

Måste nog försöka sova några timmar till för senare idag drar jag ner till sthlm för att vara där onsdag till torsdag med R. Mille ska få vara hos mormor och morfar:)



05.20, onsdag morgon den 1 Juni.

Älskade du!

En trött kille som inte ger sig i första taget, vill verkligen inte missa något. Men när man lägger sig på badrums golvet är det dax att sova för små herrar ;)

Vilken J*VLA smäll!



Ja idag blev det motvind till tusen och en rejäl smäll på det, vår älskade, fina, underbara BMW (läs hat objekt)exploderade på söder med en rejäl smäll och massa rök. Men nu ska ni inte tro att det var en sån grym explotion som man ser på filmer där hela bilen brinner upp.... utan nu var det hela kylan och alla dess slangar och tillbehör som kan finnas i denna bil.

Kanske ska sammanfatta lite kort vad som hände innan, bil j*vlen har tidigare inte startat alla gånger man ska ge sig i väg med den. Vi trodde då att det var fel på batteriet. Och idag när jag var nere på stan och skulle fixa mina bryn och fransar så tog jag bilen eftersom jag sjussat Mille till syrran. Jag parkarade på söder och in på rosmari 1h 30 min. Sen när jag skulle iväg igen med aset starda den inte. Suck.. men irriterande steg blev det en promenad hem till syrran för att hämta Mille och sen en promenad hem... utan vagn, i denna värme. Han fick sitta på axlarna.

På eftermiddagen fick jag hjälp av min kära vän Elina för att åka ner och starta upp skite med startkablar, sagt och gjort så var det fart på den igen. vi bagav oss senare till Isaks corner för en pizza med Mille, syrran , Elina och Oscar och där lät jag bilen stå på en stund för att ladda batteriet lite till och precis innan sa jag att jag skulle gå och stänga av skiten så small det av.

Jag fick ringa svärmor så hon kom och hjälpte mig att boxera bort skiten... vi klarade det galant. Tjejer kan .... och se till att det händer grejer ;P.



RSS 2.0