ULF BERGHÄLL; EN PÅSE SKIT!

Äntligen har artikeln kommit ut, nu kan äntligen folk läsa om vilken "typ" Ulf Berghäll som äger Gysinge bruk. Kanske får ni en liten inblick och förstår att alla har det tufft där ute med honom och kanke varför vi valde att sätta bolaget i konkurs än att fortsätta kämpa.  Vi vär länge inne på att fortsätta kämpa för Gysnge Wärdshus men tillslut orkade vi inte mera, vi kunde inte ha en fastighetsägare som kämpade emot sina hyresgäster från dag 1. Jag har lovat mina läsare att vår story ska komma ut om gysinge wärdshus och efter denna artikel ska jag lätta på mitt hjärta.

Ulf Berghäll fortsätter att lura många olika företag på närområdet så det gäller att se upp, gör inga affärer med denna man! 



LÄS ARTIKELN:


VARNAR. Gysinge Bruks Ulf Berghäll har förbrukat sitt förtroende i bygden. Han har satt i system att blåsa alla andra. Det hävdar de lokala företagarna Rolf Hellström, Mikael Hellström, Anders Josefsson och Karl Fernstrand, några av dem som förlorat pengar efter att ha gjort affärer med Berghäll.

VARNAR. Gysinge Bruks Ulf Berghäll har förbrukat sitt förtroende i bygden. Han har satt i system att blåsa alla andra. Det hävdar de lokala företagarna Rolf Hellström, Mikael Hellström, Anders Josefsson och Karl Fernstrand, några av dem som förlorat pengar efter att ha gjort affärer med Berghäll.

Företagare varnar för Gysinge Bruks ägare

GYSINGE

Han stormade in i Gysinge laddad med energi, idéer, bufflig charm och med 30 miljoner kronor som skulle investeras i 1600-talsbruket.
Sedan skar det sig med allt och alla.
Ulf Berghäll känner sig i dag sviken av Sandvikens kommun och hotar med stämning.
Svikna känner sig också ett stort antal lokala företagare som haft med Berghäll att göra och nu säger ”aldrig mer”.
– Han har satt i system att blåsa folk, hävdar företagarna som nu går ut tillsammans för att varna andra.

Framtiden för Gysinge Bruk är i dag ytterst oviss sedan köparen Ulf Berghäll själv gått ur styrelsen och meddelat kommunen att han inlett avveckling av sitt engagemang.

Med Arbetarbladet pratade inte Ulf Berghäll under en period efter det att han i en rubrik blev kallad för omstridd. När det under hösten började storma ordentligt kring Gysinge Bruk slutade han också prata med andra medier i Gästrikland.

Pratade med UNT

Däremot pratade Ulf Berghäll med Uppsala Nya Tidning.

– Jag känner mig trygg och tror mig om att kunna klämma till kommunen i en eventuell rättslig process, sade han i en artikel om det påstådda löftes­sveket om ytterligare fastighetsaffärer som föranledde Berghäll att erbjuda Sandvikens kommun att köpa tillbaka Gysinge Bruk i ett e-postbrev där han samtidigt meddelade att han nu inlett avvecklingen och hotade med att släcka ned området.

– Kanske litar jag för mycket på dem jag gör affärer med, funderade Berghäll i samma tidningsartikel.

Ett citat som får annars bistra lokala företagare som haft med Berghäll att göra att skratta.

– Han har satt i system att blåsa andra genom att inte betala räkningar, låta det gå till rättegång och sedan hoppas på en förlikning. De 30 miljonerna har vi inte sett någonting av, är deras gemensamma bild.

– Den här mannen har förbrukat sitt förtroende i den här regionen, säger Mikael Hellström, delägare till Mipo AB, ett schakt- och transportföretag som fortfarande väntar på betalning för snöröjningen från januari och framåt.

Liknande dyrköpta erfarenheter av Berghälls sätt att behandla affärskontakterna har Anders Josefsson, Österfärnebo El, Karl Fernstrand, Kalles Golv- och Byggservice, Rolf Hellström, engagerad i sönernas Mipo och styrelseordförande i Österfärnebo El, samt Anders Abrahamsson, Abrahamssons Rör.

”Blev lovade”

– Sandvikens kommun borde ha kollat upp vem de sålde Gysinge Bruk till. Det är jätteviktigt för hela bygden att bruket sköts på ett bra sätt. Så är inte fallet i dag, menar de.

Gävleföretagaren Bo Forsling var involverad i det familjeföretag som tidigare drev värdshuset som hyresgäster till Gysinge Bruk AB. Det slutade med konkurs.

– Vi blev lovade att driftkostnaderna skulle sänkas med 40 procent. I stället blev det dyrare. Bara elkostnaderna gick på 120 000 kronor i månaden. Det är synd och skam att bruket sköts så dåligt. Med en riktig fastighetsägare hade vi fått rejäl snurr på det, säger han.

Byggjätten Skanska låg länge hos Kronofogden med en stor fordran på Gysinge Bruk. Det slutade med förlikning. Även Skatteverket har betraktat Ulf Berghäll som en ovillig betalare. Därför kunde inte något av bolagen få alkoholtillstånd så länge som hans namn fanns med i styrelserna.

Ger samma bild

Arbetarbladet har pratat med flera andra företagare som ger samma bild av hur Gysinge Bruk sköter affärskontakterna men som av olika anledningar inte vill framträda med namn och bild

Det ville egentligen inte heller Anders Josefsson, Karl Fernstrand, Rolf Hellström, Mikael Hellström och Anders Abrahamsson. De tycker det är lite pinsamt att de varit godtrogna och blivit lurade.

– Jag har hållt på sedan 1965 och aldrig råkat ut för något liknande, säger Rolf Hellström.

Men då hände något som störde de lokala företagarna mer än deras egna förluster. När en 17-årig gymnasiestudent blev blåst på ett fult sätt bestämde de sig för att gå ut och varna andra.

Sofia Björk blev anlitad för att sjunga och spela piano på värdshuset under tre dagar i samband skördemarknaden i september. ”Dans till piano”, annonserade företaget om.

– Jag gjorde upp med restaurangchefen om ersättningen för de 18 timmar vi kommit överens om. Men några pengar har jag inte fått. Ulf Berghäll tog över och påstod att vi bara kommit överens om en timme fast de själva annonserat om tre dagar och alla sett mig sitta och spela där fredag, lördag och söndag. Nu svarar han inte ens på mina mejl, berättar Sofia.

En indikation på att det inte går så bra för värdshuset med hotell- och konferensverksamhet är att öppethållandet i restaurangen sedan en tid tillbaka är begränsat till fyra dagar i veckan.

Facket grep in

Några anställda har fått sluta. En uppsagd trotjänare fick rätt till sex månaders uppsägningslön först sedan facket gripit in. En annan har gjort upp i godo.

På Sandvikens kommun, som hotats med att bli dragna inför domstol, har man inte haft någon kontakt med Berghäll på två månader.

– Jag har inte hört ett ljud, säger tekniske chefen Mikael Reijer, den som Berghäll tidigare kommunicerat med om sitt missnöje.

– Men han har heller ingenting att komma med i en rättsprocess, menar Reijer.


Relaterat

Artikelbilder

IFRÅGASATT. Ulf Berghäll har väckt starka känslor ända sedan han tog över Gysinge Bruk av Sandvikens kommun. Den 66-årige affärsmannen från Värmdö är en ytterst kontroversiell person med starkt ifrågasatta affärsmetoder.

IFRÅGASATT. Ulf Berghäll har väckt starka känslor ända sedan han tog över Gysinge Bruk av Sandvikens kommun. Den 66-årige affärsmannen från Värmdö är en ytterst kontroversiell person med starkt ifrågasatta affärsmetoder.

LURAD. Sofia Björk, 17, spelade i tre dagar på värdshuset i samband med höstmarknaden. Ulf Berghäll var beredd att betala för en timme. Hittills har Sofia inte fått en krona. ”Jag hade hoppats på lite extra julpengar”, säger hon och känner sig grundlurad.

LURAD. Sofia Björk, 17, spelade i tre dagar på värdshuset i samband med höstmarknaden. Ulf Berghäll var beredd att betala för en timme. Hittills har Sofia inte fått en krona. ”Jag hade hoppats på lite extra julpengar”, säger hon och känner sig grundlurad.

Fakta

Gysinge Bruk

Ulf Berghäll köpte våren 2009 värdshuset med konferenshotell och restaurang samt övriga fastigheter inom ”vita bruket” av Sandvikens kommun.

När företaget som arrenderade Gysinge Wärdshus gick i konkurs tog han själv över driften av hotell- och restaurangrörelsen.

Verksamheten drivs i dag i två separata bolag: Gysinge Bruk AB som äger fastigheterna och Gysingebruk restaurang, hotell och konferens AB som driver hotell- och restaurangrörelsen.

I båda bolagen sitter numera Mattias Berghäll, son till Ulf Berghäll, som ensam ordinarie styrelseledamot.

Ulf Berghälls enda officiella roller är i dag som suppleant i Gysinge Bruks moderbolag Fas AB och som suppleant i Fas AB:s moderbolag Fas Holding AB.

Se också   (Vad Ulf säger i försvar)

Länkar
”De försöker sko sig”



Mats Jonsson 026-27 88 17 [email protected]


Kommentarer
Postat av: Madde

Härligt att det kommer fram!

Hoppas han kommer straffas för allt detta i längden.

2010-12-02 @ 10:18:29
URL: http://blogg.mama.nu/mandy/
Postat av: Emmma

Vad vet vi/Ni om Ulf Berghäll - jag var själv förvånad över att kan kunde göra denna affär och skulle ha så stark finansiell ställning att han skulle kunna rusta det eftersatta bruket.



VARIFRÅN HAR UB FÅTT SINA PENGAR - OCH HUR MYCKET ÄR DET



Vad är det för ställe han har på värmdö - vad är FAS-bolaget osv.



Har hans fru/stadiga dam pengar osv.



Vad hade han för rykte - hur har kreditupplysningar på honom sett ut?

2010-12-12 @ 15:55:47
Postat av: Cecilia

Usch vilken hemsk karl :(

2010-12-28 @ 15:40:05
URL: http://eternaldelight.blogg.se/
Postat av: öystein

hej miranda jobba för ulf som kock före nuvarande weronica har wärdshuset han prova o blåsa mig men gick bet den fete faan att en sån människa får leva mvh öystein

2012-05-30 @ 09:08:16
Postat av: Johan

Hej Miranda, tack för tipset!!!
jag var på väg att göra stora affärer med denna man och det kunde gått riktigt illa!
allt är avstyrt nu, tack som fan för artikeln:)

2013-12-13 @ 22:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0